Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η Αμφιλοχία γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο.


http://amfiloxia-online.blogspot.gr/2013/01/blog-post_18.html

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας ο πιστός λαός της Αμφιλοχίαςγιόρτασε και φέτος τον Πολιούχο άγιο του και Προστάτης,  Άγιο Αθανάσιο.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θειου Κηρύγματος απ τον  Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη πατιρ Παύλο Ντανά  με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων και  πλήθος πιστών.

Την Κυριώνυμο ήμερα τελέστηκε η πανηγυρική Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά, όπου  κήρυξε το Θειο λόγο  και  στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση  της Ιεράς  Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πλόες.

 Παρόντες μεταξύ άλλον  ήταν ο Δήμαρχος της πόλης ο κύριος Κοιμήσης Απόστολος οιΑντιδήμαρχοι οι κ.κ. Κακαρούνας Αθανάσιος Παπούλιας Γρηγόριος  Τσόλκας Χρήστοςεπίσης  και ο επικεφαλής τις αντιπολίτευσης κ. Πρεβεζιάνος Ιωάννης.

Όπως επίσης  ο Αντιπεριφερειάρχης κος. Αντωνόπουλος Βασίλειος και ο Αμφιλοχιώτης περιφερειακός σύμβουλος Τσόγκας Γεώργιος καθώς και οι διοικητές τον Σωμάτων ασφαλείας.

  Ευχόμαστε ο πολιούχος της πόλεως να ευλογεί όλους μας και να μας χαρίζει υγεία και δύναμη.

Να ευχηθούμε  Χρόνια πολλά στους απανταχού Αμφιλοχιώτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου