Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Requiem για διαπλεκόμενα συμφέροντα

http://www.antinews.gr/2012/11/30/192619/
Φαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα η Ευρωζώνη αποφάσισε να καθαρίσει την Ελλάδα από το άγος των «διαπλεκόμενων» ή αλλιώς των «νταβατζήδων»  κατά την ορολογία του Κ. Καραμανλή του νεώτερου. Το εργαλείο για αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα είναι βέβαια ο έλεγχος του τραπεζικού δανεισμού. Τα συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα, με αιχμή του δόρατος τους εργολάβους των ΜΜΕ το έχουν αντιληφθεί εγκαίρως αυτό και σπεύδουν να διασφαλίσουν τα άνομα «κεκτημένα» τους που με την μορφή θαλασσοδανείων, χαριστικών συμβάσεων και εθνικών εργολαβιών συνέτειναν τα μέγιστα στην δεινή οικονομική θέση της χώρας. Κύριο σημείο αντίθεσής τους φυσικά, αποτελεί η διάταξη που αφορά τον έλεγχο των δανείων άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της τοποθέτησης επιτρόπου στις τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Όχι, τα αχόρταγα μεγαλοσυμφέροντα δεν «ξύπνησαν» ξαφνικά από τον βαθύ τους λήθαργο και «ανακάλυψαν» πως οι δανειστές μας είναι «τοκογλύφοι» και άκαρδοι «κατοχικοί κατακτητές». Η κάστα των κρατικοδίαιτων μεγαλοκαρχαριών που έχουν χοντρά προσωπικά πορτοφόλια αλλά αδύναμα εταιρικά ταμεία, επιθυμούν να εξακολουθήσουν να λυμαίνονται ανενόχλητοι τα δανεικά χρήματα ενός ανεξέλεγκτου και πειθήνιου τραπεζικού συστήματος όπως είχαν μέχρι τώρα συνηθίσει. Οι ιδιοκτήτες όλων αυτών των θνησιγενών «επιχειρήσεων» που σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου θα είχαν κλείσει προ πολλού, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την χώρα και τους πολίτες της. Πίστευαν πως οι ίδιοι θα την έβγαζαν καθαρή και όταν είδαν πως ο ευρωπαϊκός έλεγχος πλησιάζει επικίνδυνα τις παράνομες πηγές πλουτισμού και ανίερης ευημερίας τους, σήκωσαν στα «μαγαζιά» τους την πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή και τα κόκκαλα και επιτίθενται λάβροι ενάντια σε όσους μέχρι χθες «λιβάνιζαν».
Η αλήθεια είναι πως δεν πείθουν κανέναν. Ούτε αυτοί, ούτε οι άλλοι του «λόμπυ της δραχμής» που κλαψουρίζουν τώρα για δήθεν «καταστροφική για την χώρα συμφωνία». Η εποχές που μπορούσαν να ρίξουν κυβερνήσεις και να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια μόλις κάποιος απειλούσε να αγγίξει τα παράνομα κυκλώματα της βαθιάς διαπλοκής τους με το πολιτικό κατεστημένο έχουν περάσει. Δεν βρισκόμαστε στο 2006 και ούτε κι αυτοί έχουν την δύναμη που κάποτε κανόνιζε τις τύχες των πολιτικών και των κομμάτων της χώρας. Τους καταλάβαμε και δεν θα «ψωνίσουμε» ξανά από το ίδιο πολυκαιρισμένο πανέρι με τα παραμύθια που μας πουλούσαν τόσες δεκαετίες  για να μας αποκοιμίζουν. Όλοι αυτοί, είναι το μεγαλύτερο καρκίνωμα της χώρας, ένα από τα κύρια αναχώματα για την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο τόπος.
Πρέπει να σαρωθούν άμεσα, ακόμη  και με την βοήθεια των εξωτερικών επιτρόπων αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί). Αν θέλουν να διατηρήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα είτε στα μπετατζήδικά τους  είτε στα ΜΜΕ τους θα πρέπει να το κάνουν με δικά τους λεφτά. Ας τζιράρουν επιτέλους όλο αυτό το χρήμα που έχουν μαζέψει τόσες δεκαετίες αν θέλουν σώνει και καλά να παραμείνουν «επιχειρηματίες».  Τα λεφτά του ελληνικού λαού όμως ή τα δανεικά κι αγύριστα των «κουτόφραγκων» έχουν τελειώσει  οριστικά για αυτούς. Όπως θα τελειώσει σύντομα και η αναίσχυντη παντοκρατορία τους πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου και στις τύχες της χώρας της ίδιας. Το ελληνικό σύστημα της διαπλοκής και της ρεμούλας που τους ανέθρεψε και τους ανέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, θα πάψει να υφίσταται λίαν συντόμως, όταν αρχίσει ο έλεγχος του τραπεζικού δανεισμού και αποκοπούν απότομα τα παράνομα «μπαϊπάς» που τους κρατούσαν και τους κρατάνε ακόμη εν ζωή, καθώς γαβγίζουν για τελευταία φορά εναντίον των πολιτών και του Έθνους.
Akenaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου