Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


                                                                                          Αθήνα, 26 Ιουλίου 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι,
στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Εταιρείας μας αποφασίσαμε να διοργανώσουμε - μετά από μια σημαντική, αλλά δημιουργική απουσία τριών χρόνων - και πάλι μια ημερίδα.

Η νέα μας ημερίδα, με θέμα «Η έννοια του συλλογικού και ατομικού φόβου στην Ψυχοθεραπεία», θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή στο ξενοδοχείο Αμαλία (πλ. Συντάγματος).

Βασική πρόθεση μας είναι σε αυτή την ημερίδα να συναντηθούμε εκ νέου και να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες τόσο μεταξύ μας, όσο και με άλλους συναδέλφους του ευρύτερου ψυχοθεραπευτικού χώρου, αλλά και συναφών επιστημονικών πεδίων.

Σας καλούμε λοιπόν να αποστείλετε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, προτάσεις για εργαστήρια (διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών), και ομιλίες (διάρκειας 15 λεπτών), προκειμένου να οργανωθεί ένα αρχικό πρόγραμμα. Σημειώνουμε, ότι τόσο για τα εργαστήρια, όσο και για τις ομιλίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, θέλουμε με την ευκαιρία της πρώτης ανακοίνωσης να σας υπενθυμίσουμε, ότι η επιτυχία της ημερίδας εξαρτάται από την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Γι'αυτό και προσβλέπουμε στην κινητοποίηση όλων των μελών της εταιρίας μας, στην στήριξη και υποστήριξη σας.

Η οργανωτική επιτροπή*
Μαρία Χατζιδάκι  mhatzidaki@yahoo.gr
Σοφία Πετρίδου  sofiapetrid@yahoo.gr
Αλκιβιάδης-Ραϋμόνδος Ξανθάκης-Τερτσέτης  alkisxt@gmail.com
Μιχάλης Καλλιφρονάς  michael@callifronas.com
Παύλος Ζαρογιάννης  pavloszar@yahoo.com

* Λόγω μεταφοράς των γραφείων της ΕΕΨΕ κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε κατά το διάστημα αυτό με ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής

Εισαγωγή στο θέμα:

Η έννοια του συλλογικού και ατομικού φόβου
στην Ψυχοθεραπεία
Ο φόβος, ως βασικό και πρωταρχικό συναίσθημα, αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης εμπειρίας. Είναι χωρίς φύλο, ηλικία ή οποιονδήποτε άλλο περιορισμό ή προσδιορισμό.
Έχει πλήθος μορφών και εκδηλώσεων, αιτιολογήσεων και συνεπειών, τις οποίες αναπόφευκτα καλείται να υποδεχτεί και να επεξεργαστεί και η ψυχοθεραπεία.
Είτε ως εκλυτικός παράγοντας, είτε ως σύμπτωμα, είτε ως παγιωμένο μοτίβο βιώματος και συμπεριφοράς απασχολεί και προκαλεί συνεχώς την ψυχοθεραπευτική διαδικασία, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες κρίσης όπου η νοηματοδότηση του καθίσταται αναγκαία και απαραίτητη.
Στην Ημερίδα μας θα συζητηθούν και  θα διερευνηθούν (μέσα από τις διαφορετικές Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις) :
·         η πολυπλοκότητα του φόβου, τα πολλά του πρόσωπα
·         οι συνέπειες του, καθώς και πιθανοί τρόποι διεξόδου από αυτόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου