Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Oι «συνιστώσες» της Χρυσής Αυγής: δωσίλογοι, ναζί ηρωϊδες και ευγονική

http://www.antinews.gr/2012/10/01/181930/
Την ώρα που η ηγεσία της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να απεκδυθεί τα όποια στοιχεία του παρελθόντος της παραπέμπουν σε ιδεολογία που εκπορεύεται από την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας, ιστοσελίδες που ανήκουν σε «συνιστώσες» του κόμματος αναρτούν κείμενα που προκαλούν σοκ.
Αφιερώματα στην πιλότο του Γ’ Ράιχ, Χάνα Ράιτς, και στην Ελληνίδα δωσίλογο Σίτσα Καραϊσκάκη, «επιστημονικές» γνώμες υπέρ της θανάτωσης «των ελαττωματικών πλασμάτων»-«τεράτων», όπως οι ψυχικά νοσούντες, και θέσεις που προτάσσουν «την ευγονική» και το «προβάδισμα της λευκής φυλής σε ευφυΐα».
Το Μέτωπο Γυναικών και η Πράσινη Πτέρυγα είναι οργανικά κομμάτια της Χρυσής Αυγής που τα τελευταία χρόνια επιδίδονται στη στρατολόγηση οπαδών από το γυναικείο πληθυσμό και το χώρο της οικολογίας.
Και οι δύο «συνιστώσες» διατηρούν σχέσεις με ομοϊδεάτες τους στο εξωτερικό, ενώ οι ιδρυτές τους είναι ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που επελέγησαν -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες- από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μιχαλολιάκο. Παρακλάδι του ακροδεξιού κόμματος με πεδίο δράσης τα γήπεδα είναι και η Γαλάζια Στρατιά, που ιδρύθηκε πριν από περίπου 11 χρόνια με καθοδηγητή το βουλευτή και στενό συνεργάτη του κ. Μιχαλολιάκου, Ηλία Παναγιώταρο.
Μέτωπο Γυναικών: Πρότυπα η Ελληνίδα δωσίλογος και τα χαστούκια του Κασιδιάρη
 Στο Πάνθεον των Ηρώων βάζει το Μέτωπο Γυναικών της Χρυσής Αυγής την Ελληνίδα δωσίλογο Σίτσα Καραϊσκάκη, που επελέγη από τον Φον Κανάρις για να γίνει συνεργάτιδα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στον τομέα της προπαγάνδας.
Έτσι, στην επίσημη ιστοσελίδα τους παραθέτουν αφιέρωμα για τη ζωή της παρουσιάζοντάς την ως πρότυπο για τις Ελληνίδες γυναίκες που άφησε, μεταξύ άλλων, πίσω της πλούσιο συγγραφικό έργο. Ανάμεσα στα βιβλία που έγραψε είναι και «Το Τρίτο Ράιχ μέσα από τα γυαλιά μου», το οποίο κατέγραφε τις «επιτυχίες» του Εθνικοσοσιαλισμού.
Παράδειγμα προς μίμηση, όμως, είναι και οι Γερμανίδες που υπηρέτησαν το καθεστώς του Χίτλερ, όπως η πιλότος Χάνα Ράιτς. Πρόκειται, όπως γράφει απόσπασμα του βιογραφικού της που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο, για την τελευταία γυναίκα που πιλοτάρισε με προορισμό την πρωτεύουσα της Γερμανίας όταν αυτή είχε σχεδόν καταληφθεί.
Σοκ προκαλούν και τα θέματα που περιέχονται στο ιστορικό αρχείο της θηλυκής «συνιστώσας» της Χρυσής Αυγής. Στη θεματική «Η γυναίκα στον Εθνικοσοσιαλισμό» αναφέρεται: «Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι μια φύσει επαναστατική και ριζοσπαστική ιδεολογία… Κοιτώντας τη βάση της Εθνοσοσιαλιστικής ιδεολογίας βλέπουμε τρεις λέξεις: Καθήκον, Αίμα, Τιμή. Η ευγονική προέρχεται από το Αίμα προφανώς και συνεπώς ένας ντετερμινιστής θα περίμενε να έχουν κάποιο απόηχο στην κοινωνία και οι δύο άλλες λέξεις».
Εντύπωση προκαλεί ότι ακόμα και στο θέμα των χαστουκιών του Ηλία Κασιδιάρη εις βάρος της βουλευτού κ. Λιάνας Κανέλλη τάσσονται υπέρ της πράξης του εκπροσώπου Τύπου της Χ.Α.: «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο έλεγε ο λαός μας (πριν την… πολιτική ορθότητα-μαλθακότητα) και η ομότιτλη ταινία ψυχαγώγησε γενεές και γενεές Ελλήνων… Ενας παραλληλισμός των καθηγητών της ταινίας (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) με το λαό και των μαθητριών (Αλίκη Βουγιουκλάκη) με τους πολιτικούς και δημοσιογράφους θα ήταν πολύ ταιριαστός».
Οι εθνικίστριες δεν φροντίζουν, όμως, μόνο για το θεωρητικό υπόβαθρό τους αλλά και για τη σωματική τους άσκηση. Ετσι, διοργανώνουν μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα κρούσματα επιθέσεων με θύματα Ελληνίδες στους δρόμους και στα σπίτια (με σκοπό τη ληστεία ή το βιασμό) έχουν αυξηθεί δραματικά.
“Πράσινη Πτέρυγα”: Ευθανασία στους «ελαττωματικούς», στείρωση στους «επιβαρημένους»
Άρθρο που εκθειάζει την ευγονική και τάσσεται υπέρ της ευθανασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Πράσινης Πτέρυγας.
Ο Καναδός καθηγητής της Φυσικής, Jacqes Bauge-Prevost, γνωστός για τα φιλοχιτλερικά του ιδεώδη, υποστηρίζει ανοιχτά ότι η Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό και… αναλύει: «Η λευκή φυλή όφειλε το προβάδισμά της στην υπεροχή της και την ανωτερότητα της ευφυΐας της. Σήμερα προσπαθεί να συντηρήσει το μύθο της κυριαρχίας της μέσω του βιολογικού εκφυλισμού, μιας επίπλαστης μάζας μετριοτήτων, των μαζικών νευρασθενειών και της ανηθικότητας του ατόμου».
Στο ίδιο κείμενο λίγο παρακάτω συνεχίζει: «Συχνά οι επίσημοι νόμοι απορρίπτουν την εφαρμογή της ποινής του θανάτου, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως ο εκφυλισμός του αίματος, η γέννηση ελαττωματικών πλασμάτων και η δημιουργία τεράτων είναι εγκλήματα χειρότερα από το φόνο».
Ο Καναδός καθηγητής, ωστόσο, δεν σταματά εδώ και παραθέτει απίστευτα μέτρα ενός Ινστιτούτου Ψυχοσωματικών, Βιολογικών και Φυλετικών Επιστημών, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπέρ της ευγονικής. Τα πιο αποκρουστικά από αυτά είναι τα παρακάτω: «Πρώτον, έχουμε ανάγκη νόμων που θα απαγορεύουν τους γάμους έως ότου οι ενδιαφερόμενοι διδαχθούν, κατανοήσουν και επιθυμούν τις κανονικές απαιτήσεις που συνεπάγονται του γάμου. Δεύτερον, η προληπτική ευγονική οφείλει να γίνει υποχρεωτική μέσω της μελέτης και της πρακτικής επί των συνθηκών διαβιώσεως που καθιστούν ευκολότερη την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Τρίτον, τα κληρονομικώς επιβαρημένα άτομα, όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικά καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση. Τέταρτον, είναι εγκληματικό να στερείται το βρέφος, για λόγους ανέσεως, το γάλα της μητέρας του, καθώς αποτελεί και για τους δύο το καλύτερο μέσο για τη μετάβαση στη φυσιολογική κατάστασή τους. Πέμπτον, οι κοπέλες οφείλουν να διδάσκονται από τη στιγμή που εισέρχονται στο σχολείο τους κινδύνους που διατρέχουν από ορισμένους καταστροφικούς παράγοντες, όπως την αλόγιστη επιθυμία του χρήματος, την ανθυγιεινή διατροφή, τη δηλητηρίαση της πνευματικότητας από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης και άλλα».
Γαλάζια στρατιά: Στρατολόγηση νέων στις κερκίδες των γηπέδων
Το αθλητικό παρακλάδι της Χρυσής Αυγής είναι η Γαλάζια Στρατιά, που δραστηριοποιείται στις κερκίδες των γηπέδων και έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, τη στρατολόγηση οπαδών στο κόμμα.
Ομάδες νεαρών με ξυρισμένα κεφάλια και ελληνικές σημαίες στα χέρια ξεχώρισαν στους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Εθνικής Ελλάδος στην Πολωνία για το Euro αλλά και στο Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική. Πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στα γήπεδα αναφέρουν στον «ΤτΚ» ότι τα μέλη της Γαλάζιας Στρατιάς ξεχωρίζουν όχι μόνο από την αρχαιοπρεπή εμφάνιση αλλά και από τα συνθήματα με έντονο εθνικιστικό περιεχόμενο που φωνάζουν. «Τούρκοι, Μογγόλοι δολοφόνοι» και το «Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ» είναι δύο από αυτά.
Αίσθηση είχε προκαλέσει, επίσης, σε αγώνα της εθνική ομάδας στο Καραϊσκάκη η ανάρτηση πανό που έγραφε: «Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη».
Αρκετές είναι οι φορές που οι εθνικιστές οπαδοί κατηγορήθηκαν από αντιρατσιστικές οργανώσεις για επιθέσεις με στόχο αλλοεθνείς φιλάθλους, χωρίς όμως ποτέ να έχει αποδειχτεί κάτι. Το 2004 η οργάνωση είχε «φωτογραφηθεί» για βιαιοπραγίες κατά μεταναστών που βγήκαν στην Ομόνοια για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα. Ούτε σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, είχε γίνει κάποια σύλληψη.
Αλέξανδρος Καλαφάτης στον “Τύπο της Κυριακής”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου