ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΑΙΤΩΛΙΑΣ  &  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
200 ΧΡΟΝΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ - ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ "CORPUS CHRISTI";


Διαβάζουμε πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα άρθρα του Παναγιώτη Τραϊανού, καθώς θεωρούμε πως είναι από τις λίγες απόλυτα εμπεριστατωμένες φωνές και απόψεις, σε μια κοινωνία που ελέγχεται από τα νταβατζο - ΜΜΕ και διάφορους υποκριτές, που άλλα δείχνουν κι άλλα είναι. Παρότι λοιπόν διαφωνούμε σε αρκετά μαζί του, αναγνωρίζουμε πως ξέρει να στοιχειοθετεί τις "κατηγορίες" του με τρόπο μοναδικό.
Το νέο του άρθρο σχετικά με την Χρυσή Αυγή και τα επεισόδια στο "Χυτήριο" για τη βλάσφημη παράσταση, νομίζουμε πως πρέπει να διαβαστεί από όλους ανεξαιρέτως. Το μέγεθός του ίσως είναι απαγορευτικό για κάποιους, αλλά η ποιότητα και ποσότητα των στοιχείων που δίνει δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από κανέναν. Ενδεικτικά σταχυολογούμε:
Για να καταλάβει κάποιος την πραγματική κατάσταση, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πέρασαν πολλά χρόνια προπαγάνδας και ψέματος μέχρι να φτάσουμε σε σημείο τέτοιο, που να διαβάζουμε την ιστορία μας και να μην καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε. Από την εποχή που κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι δωσίλογοι —οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί— δεν ήταν προδότες, που μας πρόδωσαν για να γίνουν πλούσιοι, αλλά "δημοκράτες", που συνεργάστηκαν μ' αυτούς για να μην "πέσει" η χώρα στα χέρια των κομμουνιστών, έχει κυλήσει πολύ "νερό" στο "αυλάκι" της προπαγάνδας. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε συνεργάστηκαν με τους Ναζί για το "καλό" μας, είναι οι ίδιοι που σήμερα συνεργάζονται με το ΔΝΤ ...και πάλι για το δικό μας "καλό".
Αυτοί είναι που μας κάνουν "πλύση" εγκεφάλου μέχρι να πιστέψουμε ότι το ΔΝΤ θα μας "σώσει" και ότι οι ψευδοπατριώτες θα μας "καταστρέψουν" ...Οι όποιοι ψευδοπατριώτες κατά καιρούς εμφανίζονται ...Είτε αυτοί ανήκουν στη "συμμορία" της δραχμής είτε είναι "ακραίοι" φασίστες. Για να μας πείσουν λοιπόν ότι αυτοί είναι οι απολύτως "χρήσιμοι" και όλοι οι υπόλοιποι "επικίνδυνοι", αναλαμβάνουν οι ίδιοι να εμφανίσουν τους "πατριώτες" του δικού τους "γούστου" ...Τους νευρικούς "πατριώτες" της Χρυσής Αυγής ...Τους "πατριώτες" εκείνους, οι οποίοι με την αγραμματοσιά και την ασχετοσύνη τους μετατρέπουν το σύνολο του πατριωτικού χώρου σε έναν χώρο γραφικό.
Αυτός είναι ο στόχος τους. Γιατί; Γιατί ό,τι δεν θέλουν ή τους ενοχλεί να ακούγεται, βάζουν τους αυτοπαρουσιαζόμενους σαν ναζιστές να το "πουν". Όταν η ναζιστική Χρυσή Αυγή "απαιτεί" τον λογιστικό έλεγχο του κράτους ή την απαίτηση των γερμανικών δανείων, ευνόητα είναι μερικά πράγματα ...Η γραφικότητά της μεταφέρεται στο "αίτημα" και το υποβαθμίζει. Γι' αυτόν τον λόγο προβάλουν τη Χρυσή Αυγή και τα "αιτήματά" της μέσα από όλα τα μέσα. Όταν ο Κασιδιάρης καταγγέλλει τον Βενιζέλο, ο χοντρός έχει σχεδόν εξασφαλίσει την "ασυλία".
Αυτός είναι ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και γι' αυτό την προβάλουν τον τελευταίο καιρό. Την βάζουν μπροστά, για να "καίει" ό,τι είναι δυνατόν να τους απειλήσει αν εκφραστεί από σοβαρούς ανθρώπους.Ό,τι λέει ο Κασιδιάρης και η παρέα του απλά "καίγεται". "Καίγεται" στην κυριολεξία το οποιοδήποτε λογικό επιχείρημα ή λαϊκό αίτημα μόλις το εκφράσει η Χρυσή Αυγή. Μπαίνει κι αυτό στις "γραφικότητες". Το πιο σοβαρό πράγμα να εκφράσει η Χρυσή Αυγή ...και το "έκαψε". Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την "είσοδό" μας στο ΔΝΤ έκανε και όλοι άρχισαν να το ξανασκέφτονται μόνο και μόνο επειδή το είπε η Χρυσή Αυγή. 
Υπάρχει δηλαδή προεργασία πριν εμφανίσουν τη Χρυσή Αυγή σαν "απειλή" για τη δημοκρατία. Επέλεξαν τους αγράμματους, τους ανεύθυνους και τους φανατισμένους, για να κρατήσουν για τους εαυτούς τους τα "αντίθετα". Επέλεξαν εκείνους, οι οποίοι νομίζουν ότι με μπουνιές και με κλωτσιές λύνονται προβλήματα κι αποκαθίστανται εθνικές υπολήψεις, για να κρατήσουν για τους εαυτούς τους τα "ευφυή" επιχειρήματα ...Με μερικά τηλεοπτικά χαστούκια ή με μερικούς τηλεοπτικούς κανιβαλισμούς σε πάγκους μικροπωλητών θα τους εμφάνιζαν ως τους φασίστες που θα απειλούσαν τη δημοκρατία και άρα θα έδιναν στους "σοβαρούς" το αντίστοιχο μεροκάματο.
Αυτοί οι αστοιχείωτοι θα προσπαθούσαν αυθαίρετα να μπουν "μπροστά" και να ηγηθούν ενός λαού, ο οποίος ήταν εκνευρισμένος, θυμωμένος και βέβαια φοβισμένος ...Οι ανύπαρκτοι, οι οποίοι με μερικές αναφορές στα κεντρικά δελτία ειδήσεων θα γίνονταν "φίρμες". Αντιλαμβανόμαστε πως τίποτε απ' όσα βλέπουμε δεν είναι τυχαίο. Οι βενιζελικοί φασίστες, που σήμερα λεηλατούν τη χώρα και την παρέδωσαν στο ΔΝΤ, είναι οι μεγάλοι "ευεργέτες" της Χρυσής Αυγής. Τα ΔΟΛια "αφεντικά" του ΚΚΕ είναι οι μεγάλοι "χορηγοί" και της Χρυσής Αυγής ...Κοινά αφεντικά έχουν η Κανέλη και ο Κασιδιάρης.
Αυτοί επέλεξαν να εμφανίσουν τη δεδομένη στιγμή τη Χρυσή Αυγή. Να εμφανίσουν το "απόλυτο τίποτε" σαν "ανερχόμενη" "πολιτική δύναμη" ...Το κόμμα, το οποίος αδυνατούσε να βρει υποψήφιους με στοιχειώδη γνώση γραφής και ανάγνωσης ...Το κόμμα, το οποίο ελλείψει υποψηφίων, ανάγκασε τον Μεγάλο Αρχηγό να βάλει βουλευτή τη γυναίκα του ...Μιλάμε για το απόλυτο "κενό" ...Μιλάμε για μια κομματική "δομή" ανύπαρκτη. Από τους καταστροφείς των πάγκων μέχρι την πολιτική "ηγεσία" η "απόσταση" είναι μια "πόρτα" ...κι αυτήν ανοικτή. Εκτός από τον Μεγάλο Αρχηγό όλοι οι άλλοι είναι "εγέρθητι ρε ...να ούμε".
Γιατί επιλέχθηκε η Χρυσή Αυγή για να παίξει αυτόν τον ρόλο και όχι για παράδειγμα το ΛΑΟΣ; Γιατί μόνον τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής ήταν χρήσιμα για τους βενιζελικούς ...Ήταν χρήσιμα για τους "προοδευτικούς". Όταν γνωρίζεις την ταυτότητα αυτών που ενεργούν, μπορείς να καταλάβεις πάνω-κάτω και τις επιλογές τους. Γιατί δεν βόλευε τους βενιζελικούς το δεξιό ΛΑΟΣ, παρ' όλο που ως κόμμα είναι πολύ πιο οργανωμένο και ο Καρατζαφέρης πιστός στον Μητσοτάκη σαν λιμασμένο "χασαπόσκυλο"; ...Παρ' όλο που σ' αυτό δέσποζε η "μεγάλη" μορφή του βενιζελικού Κολεγιόπαιδα Βορίδη; Το ΛΑΟΣ δεν βόλευε, γιατί από ιδρύσεώς του είναι συνδεδεμένο με την πρώην βασιλική οικογένεια και αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα, αν οι βενιζελικοί το χρησιμοποιούσαν σαν βολικό "σάκο" του μποξ. 
 Απλά πράγματα. Τον ναζισμό, που έκανε μεγιστάνα τον "προοδευτικό" Λάτση, θα τον "χρεώσουν" σε δεξιούς χρυσαυγίτες, οι οποίοι δεν έχουν δεύτερη κάλτσα να φορέσουν. Όπως έκαναν με τη Χούντα, την κυβέρνηση-Μητσοτάκη, έτσι θα κάνουν και με το ΔΝΤ. Εύκολο είναι. Τραπεζίτες είναι και γνωρίζουν να "χρεώνουν" ό,τι θέλουν και όπου θέλουν. Κατά παραγγελία είναι τα χαρακτηριστικά της Δεξιάς ...Είναι ό,τι θέλουν τα αφεντικά της. Εφόσον αυτά τα αφεντικά θέλουν ναζιστική Δεξιά, τέτοια Δεξιά θα τους δώσουν οι πάντα διαθέσιμοι Μιχαλολιάκοι ...Οι δικοί τους Μιχαλολιάκοι ...Οι υποτελείς Μιχαλολιάκοι, οι οποίοι χορεύουν όπως τους "παίζουν" τα αφεντικά ...Τα ίδια χιλιοπαιγμένα κόλπα των βενιζελικών εις βάρος των χαϊβανιών της Δεξιάς. 
...Και επειδή πολλές φορές τα σώματα είναι πιο "φλύαρα" από τα στόματα, στη φωτογραφία της Ντόρας με τον Μιχαλολιάκο "βλέπουμε" την πραγματική σχέση των βενιζελικών με το "μαγαζάκι" της Χρυσής Αυγής. Πάλι θα γελάνε σε κάποιο δωμάτιο οι βενιζελικοί με τους αφελείς Κασιδιάρηδες. Πάλι θα γελάνε οι πλούσιοι με κάποια αφελή φτωχόπαιδα, τα οποία "παλεύουν" με τα μπράτσα τους, γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να χρησιμοποιήσουν. Βάζουν τις χαφιεδοηγεσίες τους να τους παρασύρουν σε γελοίους χαιρετισμούς, για να λειτουργεί η ναζιστική "καρικατούρα" και γελάνε όλοι μαζί.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Οι βενιζελικοί, που, ως ΝΑΖΙ, πλούτισαν, προδίδοντας την πατρίδα, έδωσαν "εργολαβία" τον πατριωτικό λόγο σε γραφικούς νεοναζί. Γιατί; ...Για να τον "κάψουν" ...Για να πάρουν τα πατριωτικά επιχειρήματα οι Κασιδιάρηδες και οι Λαγοί και να τα κάνουν "γραφικά" ...Για να παραμείνουν στο απυρόβλητο οι κλέφτες με τη λεία τους σαν "δημοκράτες" και να εμφανιστούν σαν πρόβλημα οι φτωχοί υπερπατριώτες, που είναι και φιλοναζί.
Με τη Χρυσή Αυγή παίζουν το παλιό κόλπο του ΚΚΕ από την "άλλη" πλευρά. Όπως "καίνε" τα επιχειρήματα των εργαζομένων, βάζοντας το σταλινικό ΚΚΕ να τα εκφράσει, έτσι "καίνε" και τα επιχειρήματα των πατριωτών, βάζοντας τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να τα εκφράσει. Τι μένει "όρθιο" σ' αυτήν τη χώρα; ...Οι ίδιοι ...Οι "σοβαροί" κι "αποτελεσματικοί" ...Οι "ρεαλιστές" και οι "υπεύθυνοι"  ...Τι πειράζει που είναι λίγο "ακριβοί" και μας κόστισαν δισεκατομμύρια; ...Αυτούς έχει "ανάγκη" η χώρα.
Το είπε άλλωστε και ο Μητσοτάκης ...Ο ανιψιός του Βενιζέλου ...Ο γνωστός Εφιάλτης, ο οποίος παραμένει πάντα ο καλύτερος ψεύτης ...Ο καλύτερος στο είδος του, γιατί απλούστατα γνωρίζει να χειρίζεται άριστα τις μισές αλήθειες. Τι μας είπε ο Εφιάλτης; ..."Εμείς, με τις ανοησίες μας την φτιάξαμε" ...είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Πού βρίσκεται η μισή αλήθεια και το μισό ψέμα, που ως άθροισμα μάς δίνουν ένα μεγάλο ψέμα; Η μισή αλήθεια, που είπε, είναι ότι αυτοί την έφτιαξαν. Πράγματι αυτοί την έφτιαξαν. Το ψέμα είναι ότι την έφτιαξαν με τις ανοησίες τους. Αυτό είναι τεράστιο ψέμα ...Με πολύ έξυπνες και συνωμοτικές ενέργειες την έφτιαξαν, για να την έχουν έτοιμη αυτή τη "δύσκολη" γι' αυτούς ώρα.
 Προσπερνώντας την ασημαντότητα του έργου-"τέχνης", εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στα δευτερεύοντα που το αφορούν ...Στη χρηματοδότησή του και βέβαια στο timing που επιλέχθηκε για την πρεμιέρα του. Θεωρούμε ότι τίποτε στον κόσμο αυτόν δεν γίνεται τυχαία ...και ειδικά σε χώρους όπου "σφάζονται" στην κυριολεξία οι συνάδερφοι "δημιουργοί" για χορηγίες. Θεωρούμε επίσης ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι οικονομικά, για να δοκιμάζονται "αντιεμπορικά" πειράματα. Αυτά όλα, όπως βλέπουμε, δεν εμπόδισαν το "έργο" να φτάσει στο κοινό. Κάποιοι χρηματοδότησαν τη συγκεκριμένη παράσταση, για να βγει στον κρίσιμο χρόνο που αυτή βγήκε. Κάποιοι "πίστεψαν" σ' αυτόν τον δημιουργό, έστω κι αν αυτός δεν πιστεύει σε κανέναν.
Έχει σχέση ο "ταλαντούχος" Αλβανός με την οργάνωση του Λάτση, που δίνει υποτροφίες στην Αλβανία; Ποιοι τον χρηματοδότησαν; Τον χρηματοδότησαν με στόχο τις εισπράξεις; Σε αυτούς τους χρηματοδότες αναζητούμε το βενιζελικό παρακράτος. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα ήταν εύκολα, εφόσον έχουν τους μόνιμους "πελάτες" τους. Χωρίς τη Χρυσή Αυγή η παράσταση θα πήγαινε άπατη. Πιο πολύ ανυπομονούσαν οι συντελεστές να δούνε τους "διαμαρτυρόμενους" να συρρέουν έξω από το θέατρο, παρά τους θεατές να μπαίνουν μέσα σ' αυτό. Ο όγκος των διαμαρτυρόμενων θα έδινε "βάρος" στην "επιτυχία" τους.
...Ο Μέγας Ευεργέτης τους; ...η Χρυσή Αυγή. Χωρίς αυτήν ούτε η παράσταση θα τύγχανε διαφήμισης από τα μεγάλα κανάλια ούτε το παρακράτος θα εμφανιζόταν "υπερασπιστής" της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που "πουλάει" και όχι οι παραθρησκευτικές οργανώσεις τής κάθε τρελής Λουκά. Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή η οποία εξυπηρετεί το παρακράτος και όχι οι θρησκόληπτοι. Ακόμα και γυαλιά-καρφιά να τα έκαναν εκεί οι θρησκευτικές οργανώσεις, κανένας δεν θα έδινε σημασία. Κανένα πρόβλημα δεν θα προέκυπτε για τη δημοκρατία μας, γιατί απλούστατα έτσι είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις των πιστών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη.
Όμως, όλα αυτά δεν ισχύουν, εξαιτίας της παρουσίας της Χρυσής Αυγής ...Εξαιτίας της λανθασμένης επιλογής της να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Εύλογο λοιπόν είναι ν' αναρωτιόμαστε γι' αυτά τα λάθη της ...Δεν μπορεί να είναι λάθη ...Επαναλαμβανόμενα λάθη δεν είναι λάθη ...Είναι επαναλαμβανόμενες πρακτικές και αυτές μας "οδηγούν" σε υπεύθυνους και προδότες. Άποψή μας είναι ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την αφέλεια και τα πάθη των παιδιών της Χρυσής Αυγής. Άποψή μας είναι ότι αυτήν την εκμετάλλευση την πετυχαίνουν εξαιτίας εσωτερικής προδοσίας, που αφήνει τα μέλη της απροστάτευτα. Θεωρούμε βέβαιο ότι υπάρχει πρόβλημα στην κορυφή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Αν λοιπόν είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι οι νέοι της Χρυσής Αυγής είναι παντελώς άσχετοι με αυτά τα νεοταξίτικα παιχνίδια, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ούτε για τον Μιχαλολιάκο ούτε για τον Κασιδιάρη.
Γιατί άραγε αυτοί απουσίαζαν από το "Χυτήριο"; Εφόσον αποτελούσε κεντρική εκδήλωση του κόμματος με παρουσία βουλευτών, γιατί δεν παρέστη ο μεγάλος αρχηγός και ο υπαρχηγός του; ...Ο θαυμαστής του Χίτλερ και το "κομάντο", που δεν "πέτυχε" την "μικροκαμωμένη" Κανέλη από το μισό μέτρο; Μήπως γιατί γνώριζαν ότι επρόκειτο περί κοινής προβοκάτσιας; Μήπως για να φορτώσουν τις ηλιθιότητες στα "κατώτερα" στελέχη και οι ίδιοι να παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους πολιτισμένους; Πώς θα μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι για τον Μιχαλολιάκο; Αυτός, ο οποίος καταγγέλλει τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα, έβαλε τη γυναίκα του βουλευτή; Σε ποιο πολιτισμένο κράτος του κόσμου αρχηγός κόμματος, που συμμετείχε σε εκλογές με λίστα, έβαλε υποψήφια τη σύζυγο του; ...Ούτε στις "Μπανανίες" δεν συμβαίνουν αυτά.
Η "υπόκλιση" στην κόρη του Εφιάλτη βγήκε πολύ αυθόρμητα, για να είναι ψεύτικη. Είναι βέβαιο ότι ο Μιχαλολιάκος γνωρίζει πράγματα, τα οποία αγνοούν οι οπαδοί του. Είναι βέβαιο ότι και ο "προστατευόμενός" του Κασιδιάρης γνωρίζει αντίστοιχα πράγματα. Πολύ γρήγορα "εγκλιματίστηκε" στα τηλεοπτικά πάνελ. Πολύ γρήγορα έμαθε να κάνει χρήσιμα "λάθη", για να παραμένει στη δημοσιότητα. Γιατί δεν τον είδαμε στην Ιερά Οδό να ωρύεται και να βρίζει μαζί με τα άλλα κομματικά "αναλώσιμα"; Μήπως γιατί τώρα κάνει το "προφίλ" του και θέλει να το κάνει διαφορετικό από αυτό των υπολοίπων; Μήπως τώρα κάνει "επενδύσεις", για να εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον σαν πιο "λογικός" από τους ομοϊδεάτες του; ...Τις "επενδύσεις" του Βορίδη, ο οποίος ξεκίνησε με "τσεκούρια" και κατέληξε με κουστουμάκια στο Mega... 
 Στην περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, που είδε η μεταπολεμική Ελλάδα, η οικογένεια του Μιχαλολιάκου μετράει κάθε τριάντα μέρες πάνω από 20.000 ευρώ "ζεστό" κρατικό χρήμα ...Σχεδόν ένα χιλιαρικάκι την ημέρα αποδίδει ο "πατριωτισμός" για την οικογένεια Μιχαλολιάκου ...Πιο πολλά από τον "κατακτητή" Τόμσεν βγάζει με τον "πατριωτισμό" του ο Μιχαλολιάκος.
...Καλή "μπάζα" για έναν ανεπάγγελτο ιδιώτη, αλλά επαγγελματία πατριώτη ...Καλό "βόλεμα" πήρε και η γυναίκα του ως "αποζημίωση" για τα χρόνια που τον συντηρούσε. Στην Ελλάδα των εκατομμυρίων ανέργων —με τα πτυχία και τα διδακτορικά να πετιούνται στα σκουπίδια— "διακρίνεται" μια αστοιχείωτη γυναίκα. Εξαιτίας του άντρα της βρήκε "βήμα" να παριστάνει την πολιτικό. Βρήκε τον ρόλο της "προστάτιδας" των "δικαίων" της Δεξιάς που "αδικείται" στη Βουλή ...Η "Εύα Μπράουν" της Βουλής. Καλή "παράσταση" έδωσε αυτές τις μέρες στη Βουλή. "Έβρισε" τους λαθρομετανάστες, για να μας "θυμίσει" πως είναι ρατσίστρια, αλλά "έδειξε" την Αριστερά, για να μας "υπενθυμίσει" ποιον εχθρό έχουν επιλέξει τα αφεντικά της ...Εκεί φτάσαμε ...Να επιχειρεί να μας "δουλέψει" μια αστοιχείωτη γυναικούλα ...Όλη η οικογένεια στο "μεροκάματο" ...Όλοι με τα ίδια "σκονάκια" στα χέρια.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς προκύπτουν τα ασφαλή συμπεράσματα; Αν αυτοί, οι οποίοι πρόσφεραν όλα αυτά τα "μεγαλεία" στον Μιχαλολιάκο, είναι οι βενιζελικοί, δεν θα τους εξυπηρετήσει; Ποιος θα του εξασφάλιζε μια καλή σύνταξη τώρα που πλησιάζει τις "πόρτες" των γηρατειών και ως ανεπάγγελτος δεν την έχει εξασφαλίσει; Ποιος θα διόριζε τη γυναίκα του σε τόσο υψηλόμισθη κρατική θέση χωρίς κανένα προσόν και χωρίς καμία άλλη υποχρέωση; Μόνον στο ταμείο της Βουλής είναι υποχρεωμένη να πάει μία φορά τον μήνα για "εισπράξεις". Όποτε ευκαιρεί από τις δουλειές της κουζίνας, θα μπαίνει και στην αίθουσα της ολομέλειας, για να βρίζει τους μετανάστες και να "σημαδεύει" τους αριστερούς. Να "απαντάνε" οι αριστεροί και να βολεύονται όλοι μεταξύ τους ως παράγοντες της πολιτικής ζωής. 
 ..."Ερχόμαστε", φώναξε ο μεγάλος αρχηγός, όταν μπήκε το κόμμα του στη Βουλή ..."Τρέμετε" μισθοί, συντάξεις και επιδόματα, λέμε εμείς. Θα τα "τσακίσει" όλα ο αρχηγός ...Ό,τι μπορεί θ' αρπάξει ...Όχι μόνον τη γυναίκα, αλλά και την κόρη του θα βάλει στο δημόσιο pay roll ...Όλο το σόι αν μπορέσει. Αν μπορούσε να βγάλει μια φωτοτυπία και τον εαυτό του, θα την έβαζε κι αυτήν μέσα στη Βουλή. Τόσα χρόνια στην "απ’ έξω" τον είχανε ...Στη "δίαιτα" τον είχαν. Δεκαετίες ολόκληρες περίμενε ν' απλώσει λίγο τα "χεράκια" του στο "μέλι". Συνέχεια τα ύψωνε για να χαιρετάει, αλλά δεν έφταναν για να μπουν στο "μέλι" ...Τον είχε πιάσει το άγχος τον φουκαρά. Πλησίαζε την ηλικία της συνταξιοδότησής του και δεν έχει εξασφαλίσει σύνταξη.
Παρέμεινε πιστός στα αφεντικά του και δικαιώθηκε. Ο ένας μετά τον άλλο οι "δεξιοί" υπηρέτες των βενιζελικών αποκαθίστανται. Πήρε τη σύνταξή του ο Καρατζαφέρης και τώρα ήρθε και η σειρά του Μιχαλολιάκου ...Θα την "τσιμπήσει" τη σύνταξη ...ο πατριώτης. Τώρα φαίνεται και ο λόγος που ο άνθρωπος είχε εμμονή με τις "δεσμευτικές" παρελάσεις της Χρυσής Αυγής. Ήταν ο μόνος τρόπος ν' αντέξει η "οργάνωσή" του τα "πέτρινα" χρόνια ...Το "συνταξιοδοτικό" του πρόγραμμα ήταν αυτές οι παρελάσεις ...Χωρίς παρελάσεις σύνταξη δεν θα έβλεπε.
Αυτό είναι το σκηνικό που δίνει συντάξεις και βολέματα. Όσο "εχθροί" είναι οι "συνάδελφοι" Κανέλη και Κασιδιάρης, άλλο τόσο "εχθροί" είναι και ο Παναγιώταρος με τον Τατσόπουλο, που βρίζονται σαν κοινοί αλητάμπουρες στα τηλεοπτικά "παράθυρα" ..."Θέατρο" παίζουν, για να διχάζουν τον λαό και να τον φανατίζουν ...Να τον κάνουν να "βλέπει" μακριά από εκεί που γίνεται το "πλιάτσικο" ...Να ασχολείται με τον περίπου συγγραφέα Τατσόπουλο και να μην ασχολείται μ' αυτούς που κλέβουν στο ΤΑΙΠΕΔ ...Να αντιδρά με τη βαρβαρότητα του Παναγιώταρου για να "πουλάει" πολιτισμό ο Πρετεντέρης ...Να "πλακώνονται" μεταξύ τους οι προβοκάτορες, για να βγαίνει ο Ψυχάρης και να παριστάνει τον ανησυχούντα "ειρηνοποιό" και "πατριώτη" ...αφού όμως τσέπωσε τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε "θαλασσοδάνεια" ...και αφού βόλεψε το παιδί του στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου