Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ν. Κωνσταντόπουλος. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο λαός βγαίνει στους δρόμους και λέει Συντακτική Εθνοσυνέλευση…


http://olympia.gr/2012/10/07/%CE%BD-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%8E/

Σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στον Γ. Αυτιά, ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, άφησε κατά τη γνώμη μας έναν βαρύτατο υπαινιγμό για ριζική αλλαγή του Συντάγματος. Συγκεκριμένα είπε: «Είναι απίστευτες οι θυσίες που μέσα στα τελευταία χρόνια έχει δώσει η ελληνική κοινωνία. Και εκείνοι που παρακολουθούν διακρατικά και διαχρονικά αυτά τα φαινόμενα  καταγράφουν ότι το κόστος αυτών των μέτρων…. για την ελληνική κοινωνία δύσκολα θα το υπέμεινε οποιαδήποτε άλλη κοινωνία. Θα έπρεπε λοιπόν όλοι να ξέρουν ότι σε άλλες εποχές, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο λαός βγαίνει στους δρόμους και λέει Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Δηλαδή αλλαγή πραγμάτων που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση, με την πολιτεία, με τη δημοκρατία. Στη δική μας περίπτωση ο κόσμος δείχνει ανοχή,  εξαντλεί τα όριά του». Για να σημειώσει πιο κάτω ότι «Εξακολουθεί να έχει μεγάλη δύναμη αφομοίωσης ο παλαιοκομματικός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας».
Σε ότι αφορά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου που παραχώρησε την Εθνική Κυριαρχία και σκλάβωσε τη χώρα ήταν καταπέλτης. Συγκεκριμένα είπε: «Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε και ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο είναι εγκληματικός. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε και ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο οδήγησε στον ευτελισμό της Βουλής, στον εξευτελισμό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και στην παράδοση της χώρας χωρίς καμία διαπραγμάτευση, γιατί κάποιοι τότε ήθελαν να φανούν καλά παιδιά στα κέντρα των Βρυξελλών και να έχουν πόντους διαδοχής».
Συμπλήρωσε δε πως «Όλα όσα περιγράφονται στο βιβλίο του κ. Ρουμελιώτη συνιστούν το πραγματικό περιεχόμενο σοβαρών αδικημάτων σε βάρος της Ελλάδας».
Στηλίτευσε επίσης όσα προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τα θέματα του ΣΔΟΕ και είπε πως:  «δεν είναι ποτέ δυνατόν να συμπεριφέρονται αξιωματούχοι και φορείς δημοκρατικών θεσμών με τρόπο ο οποίος δείχνει ότι οι θεσμοί γίνονται λαγούμια μέσα στα οποία κάποιοι φτιάχνουν τις ομάδες τους, οι οποίες ομάδες δρουν ως συμμορίες αλληλοεκβιαζόμενες ή αλληλοσυναλλασσόμενες σε βάρος του δημοσίου χρήματος και του δημοσίου συμφέροντος»
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου