Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ερωτηματικά για την “εισβολή” των Anonymous στο ΥΠΟΙΚ


Σοβαρότατη εξέλιξη έχει η υπόθεση της ηλεκτρονικής «εισβολής» των Anonymous στα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και η διαρροή δεκάδων εγγράφων που πιθανότατα είναι απόρρητα ίσως όμως και όχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δε φαίνεται να έχει βρει ηλεκτρονικά ίχνη της κυβερνο-επίθεσης και εικάζει ότι η διαρροή εγγράφων έγινε από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.
Ίσως ένα τέτοιο ενδεχόμενο να είναι ακόμη πιο σοβαρό απ’ ότι η επίθεση χάκερς, διότι τότε έχουμε να κάνουμε με δολιοφθορά με άγνωστο στόχο. Κι αν διέρρευσαν τα συγκεκριμένα έγγραφα υπάλληλοι του υπουργείου τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαν να έχουν στα χέρια του ακόμη πιο απόρρητα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, με τα οποία θα μπορούσαν ακόμη και να εκβιάζουν.
Και μια σύνδεση η οποία δε θα πρέπει να περάσει έτσι απλά: Η λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στα χέρια του Κ. Βαξεβάνη μήπως είναι κι αυτή προϊόν εσωτερικής διαρροής; Μήπως δηλαδή την έδωσε κάποιος που είχε πρόσβαση μέσα στο υπουργείο Οικονομικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου