Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ντροπή: Διώχνουν φτωχούς φοιτητές από τις εστίες Πανεπιστημίων!


Καταστροφική αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα και αυτήν τη φορά σε έναν από τους μείζονος σημασίας τομείς. Ο λόγος για τον τομέα της παιδείας, η  οποία δεν έχει ξεφύγει από τον γενικότερο κανόνα των περικοπών και της λιτότητας. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο e-observer.gr, έδιωξαν από τις εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο φοιτητές καθώς δεν υπάρχε αρκετός χώρος για να στεγαστούν οι νέοι που θα εισαχθούν στο ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα, ελέω έλλειψης των απαραίτητων υποδομών και περικοπής των κονδυλίων έδιωξαν φοιτήτριες και φοιτητές αναγκάζοντάς τους να ενοικιάσουν διαμέρισμα εάν ήθελαν να ολοκληρώσουν τη σχολή τους. 

Μάλιστα, οι εν λόγω φοιτητές/τριες βρίσκονταν στο 4ο έτος των σπουδών τους μη έχοντας συμπληρώσει ούτε τα προβλεπόμενα από το νέο νόμο χρόνια τα οποία αν ξεπεραστούν χάνεται η ιδιότητα του φοιτητή, ενώ δύο από αυτούς είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών με πολύ χαμηλό εισόδημα. Σίγουρα υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά και σε άλλα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ανά την Ελλάδα τα οποία πρέπει να αναφερθούν και να δουν το φως της δημοσιότητας.

Είναι απαράδεκτο, κυβέρνηση και τρόικα, να καταστρατηγούν εντελώς την έννοια της δωρεάν και δημόσιας παιδείας και ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου τα ελληνικά νοικοκυριά δυσκολεύονται περισσότερο όσο ποτέ για να βγάλουν τα προς το ζην. Είναι απαραίτητη η παροχή των αναγκαίων υποδομών σε κάθε ίδρυμα της χώρας, έτσι ώστε όσοι φοιτητές το έχουν ανάγκη να μπορούν να διαμένουν σε εστίες και να σιτίζονται δωρεάν. 

Το παραπάνω περιστατικό, παρόλο που δεν αφορά πρωτοετείς ή δευτεροετείς φοιτητές είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αν το υπουργείο παιδείας θεωρεί ότι όποιος φοιτητής χρειάζεται ένα ή δύο εξάμηνα παραπάνω για να τελειώσει από το ίδρυμα στο οποίο έχει εισαχθεί πρέπει να πληρώνει, τότε σίγουρα ακολουθεί λάθος πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου