Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η φαντασία στην εξουσία (τα… ισοδύναμα του Antinews)




Μέτρα, μέτρα, μέτρα. Ακούμε εδώ και δύο χρόνια να λαμβάνονται μέτρα τα οποία στοχεύουν κατά κύριο λόγο στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Επιδερμικά αγγίζονται τα υψηλά εισοδήματα, καθόλου δεν πιάνονται οι εστίες της διαπλοκής και της ρεμούλας, ξώφαλτσα τη γλιτώνουν ως συνήθως ορισμένοι πατριώτες επιχειρηματίες που δεν ξέρουν τι πάει να πει θυσία για την Ελλάδα.
Έρχεται οσονούπω και το πακέτο των 11,5 δις ευρώ το οποίο αν καταλαβαίνουμε από το βασικό σχέδιο που ήρθε στη δημοσιότητα, πρόκειται να προκαλέσει σφαγή και πάλι στα γνωστά θύματα.
Μα καλά, πιστεύουν ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγουν, περιμένουν να μην αντιδράσει ο κόσμος και απλά να περιμένει μια ακόμη αναπόφευκτη θυσία; Μάλλον έχουν κάνει λάθος υπολογισμούς. Διότι αν ήταν να συνεχιστεί η πολιτική του Παπανδρέου και του Παπαδήμου δεν υπήρχε λόγος να γίνουν εκλογές.
Πριν τις εκλογές ακούσαμε πολλές σοβαρές προτάσεις και από τον Σαμαρά και από άλλους. Γιατί δεν τις υλοποιούν; Τι περιμένουν; Γιατί δε βάζουν λίγη φαντασία στη δημιουργία του πακέτου;
Κι εν πάση περιπτώσει, που είναι η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση που θα άλλαζε τους επαχθείς όρους του Μνημονίου;
Αν πάλι δεν μπορούν να σχεδιάσουν άλλα μέτρα, διαφορετικά από αυτά που διαρρέονται, μπορούμε εμείς να τους προτείνουμε ορισμένα. Το Antinews τους προτείνει λοιπόν μερικά «ισοδύναμα» ώστε να μη διαλυθεί για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία. Και ορισμένα μέτρα επίσης που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο που θα προκαλέσουν κάποιες περικοπές που είναι αναπόφευκτες.
1.     Νέα φορολόγηση των εισοδημάτων πάνω από 60.000 ευρώ. Ακόμη και νέα έκτακτη εισφορά που θα μπορούσε να ονομαστεί «πατριωτικός φόρος» ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις.
2.     Έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές να δημιουργήσουν ένα ταμείο υπέρ της σωτηρίας της χώρας. Να βάλει ο καθένας από 100.000 ευρώ και να πάνε τα λεφτά υπέρ των συνταξιούχων. Αντί να τα ξοδεύουν σε ξέφρενα πάρτι στη Μύκονο ή σε αγορές ποδοσφαιριστών, έργων τέχνης, κότερων ή ακριβών αυτοκινήτων, ας δείξουν επιτέλους ότι αγαπάνε την πατρίδα.
3.     Επιτέλους να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται δεκάδες κάθε μέρα που χρωστούν τεράστια ποσά και κανείς να μην πηγαίνει φυλακή, και κανείς να μην υφίσταται δήμευση της περιουσίας του. Σαφώς υπάρχουν και έντιμοι πολίτες που βρέθηκαν να έχουν τεράστιες οφειλές στο δημόσιο, όμως, υπάρχουν και λαμόγια που χρωστάνε αλλά δεν πληρώνουν αν και έχουν τεράστια περιουσία. Ας δημευτεί η περιουσία τους μέχρι και δεύτερο βαθμό συγγένειας ώστε να πάψει το φαινόμενο να γράφονται σπίτια και αυτοκίνητα σε γυναίκες και παιδιά και ο επιχειρηματίας να εμφανίζεται «κακόμοιρος» που δεν έχει ούτε να φάει.
4.     Οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες είναι αποδεδειγμένα ορισμένοι από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μεγαλογιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λπ. να τους πιάσει η εφορία, Να μπούνε μερικές εκατοντάδες λουκέτα προς παραδειγματισμό. Να επιβληθούν υψηλά αντικειμενικά κριτήρια ώστε να πάψει το φαινόμενο 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.
5.     Να βγουν στο φως τα ονόματα όλων όσοι έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό. Τι τα έχουν τα dvd για να τα κοιτάνε; Μέσα σε 10 ημέρες μπορούν να ελέγξουν όλους όσοι δεν δικαιολογούν την πηγή των χρημάτων τους. Και ο πέλεκυς να είναι βαρύς.
6.     Διαχειριστικός έλεγχος σε όλα τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία. Εκεί που γίνεται τρελό πάρτι χρόνια τώρα. Κανείς δεν τους ελέγχει και οι απίστευτες σπατάλες διαιωνίζονται. Ας δώσουν τους ελέγχους σε ιδιωτικές εταιρείες και να δούμε αν θα υπάρξουν πρυτάνεις που φτιάχνουν τουαλέτες με 30.000 ευρώ.
7.     Γερό ψαλίδι στους δήμους που τα τελευταία χρόνια προσέλαβαν χιλιάδες συμβασιούχους αν και ήξεραν ότι δεν έχουν να τους πληρώσουν. Επίσης, άμεσο κλείσιμο όλων των αναπτυξιακών εταιρειών των δήμων που σπαταλούν τεράστια κονδύλια χωρίς να προσφέρουν έργο.
8.     Άμεση πώληση των αδειών για τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Τόσα χρόνια μεγαλοεπιχειρηματίες λειτουργούν παράνομα και δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ για τις άδειες που ανήκουν στο κράτος. Φτάνει πια.
9.     Επίσπευση ανακήρυξης των ΑΟΖ για τη γρηγορότερη εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της χώρας. Ηταν στις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και πρέπει να γίνει άμεσα. Επίσης, γιατί να μην υπάρξει τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων;
10.     Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας εδώ και τώρα. Ακόμη και με την έκδοση ομολόγων ακινήτων όπου ξένοι επενδυτές να δώσουν ρευστό με εγγύηση ελληνικά ακίνητα. Επιτέλους, ας βγάλουμε από το μυαλό ορισμένων ότι το να πουλάς ακίνητο σε ξένους, σημαίνει ότι πουλάς και την πατρίδα.
11.  Άμεση αποχώρηση των υπηρεσιών του δημοσίου από όλα τα ιδιόκτητα ακίνητα και μεταφορά σε ακίνητα που ανήκουν στο κράτος. Έτσι θα εξοικονομηθούν 150 εκατ. ευρώ που δίνονται κάθε χρόνο και πολλά άλλα για τη φύλαξη και συντήρηση των κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνται.
Πολλά μέτρα ακόμα θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα τόσα να προτείνετε εσείς. Σίγουρα λύσεις υπάρχουν. Τόλμη και φαντασία χρειάζεται. Και στο κάτω – κάτω ας «τελειώνουμε» άμεσα εδώ και τώρα, παρά ένας αργός θάνατος.
Διότι όπως έχουμε γράψει και παλιότερα καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά μια φρίκη χωρίς τέλος.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου