Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το λογαριασμό στον Σόιμπλε!


Αλήθεια, πόσο θα πρέπει να «τιμολογήσει» η χώρα μας τις δηλώσεις των διαφόρων Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως του Αυστριακού αντιπροέδρου ο οποίος τονίζει ότι η ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Ελλάδα; Πόσο κοστίζει στον ελληνικό τουρισμό το δημοσίευμα στο περιοδικό «Focus» σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε έχει προϊδεάσει την κυβέρνησή του για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας μας;
Οι ανεύθυνες δηλώσεις και η τρομολαγνεία των προηγούμενων μηνών σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ έχουν στοιχίσει ακριβά στην οικονομία δυσχεραίνοντας την προσπάθεια ανάκαμψης, παρά τις τρομακτικές θυσίες των πολιτών μέσω της υπερφορολόγησης και της περικοπής των εισοδημάτων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ η ύφεση στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους υπολογίζεται μεταξύ 6,2% και 6,5%, το Κέντρο Ερευνών και Προγραμματισμού (ΚΕΠΕ) εκτιμά ότι στο τρίτο τρίμηνο θα ξεπεράσει το 9,2% λόγω της κάθετης πτώσης του τουρισμού.
Η Ελλάδα χάνει φέτος την πιο κρίσιμη τουριστική σεζόν πληρώνοντας τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε τους προηγούμενους μήνες για τη θέση της στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα πολλοί Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί να προτιμούν άλλους πιο «ασφαλείς» τουριστικούς προορισμούς από μια χώρα που δεν «έχει τρόφιμα ή φάρμακα».
Και όμως, ακόμη και σήμερα ανεύθυνοι Ευρωπαίοι πολιτικοί συνεχίζουν το παιχνίδι τους κινδυνολογώντας για την πορεία της Ελλάδας. Μπορεί ο κ. Σόιμπλε να διέψευσε τις «προειδοποιήσεις» του για την ελληνική χρεοκοπία, αν και το περιοδικό επιμένει στην ακρίβεια του δημοσιεύματός του, όμως η ζημιά έγινε.
Η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει επιθετική πολιτική στον επικοινωνιακό πόλεμο που δέχεται η χώρα μας. Εν ανάγκη να στέλνει τους «λογαριασμούς» από τη ζημιά που υφίσταται η ελληνική οικονομία από τις προκλητικές και ανεύθυνες δηλώσεις των Αυστριακών ή Γερμανών πολιτικών…
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου