Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ένα ακόμη "σπρώξιμο" για το τέλος της ACTA


http://vaspersview.blogspot.gr/2012/06/acta.html

Πηγή: waves.pirateparty.gr


Στις 3~5 Ιουλίου 2012, θα γίνει η ψηφοφορία για την απόρριψη (ελπίζουμε) της ACTA, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή θα είναι και η "τελική" ψηφοφορία που θα γίνει σχετικά.
Ήδη έχουν απορρίψει την ACTA, με τα ψηφίσματά τους 5 επιτροπές, με τελευταία αυτή της INTA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου).
Ειδικά στην INTA, η ψηφοφορία ήταν ιδιαίτερα σημαντική, λόγω του ότι εκεί στην "φωλιά του λύκου του διεθνούς εμπορίου" η ACTA κατατροπώθηκε (με 19 ψήφους υπέρ της απόρριψης έναντι 12 κατά της απόρριψης).
Τώρα έχει μείνει μόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να "ξεχάσουμε" την ACTA μια για πάντα.
Οι πιθανότητες για την τελική απόρριψη είναι πολλές, δεν υπάρχει (από όσο γνωρίζουμε) άλλη περίπτωση που 5 επιτροπές να έχουν απορρίψει κάτι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να το δέχτηκε...
Σε μια τελευταία προσπάθεια να ενισχύσουμε την πιθανότητα απόρριψης της ACTA και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σας καλούμε να βοηθήσετε. Θα θέλαμε να στείλετε ο κάθε ένας σας, ένα προσωπικό e-mail (με το Ονοματεπώνυμο σας ως υπογραφή) προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές [ένα e-mail με παραλήπτες και τους 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές].
Παραθέτουμε τις οδηγίες σύνταξης, καθώς και το κείμενο που θα πρέπει να περιέχει το e-mail που θα στείλετε. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες (είναι γραμμένες με έντονα γράμματα).
Και για να σας ενθαρρύνουμε και λίγο, παραθέτουμε τα λόγια του Rick Falkvinge από το σχετικό άρθρο του στο INFOPOLICY (Πηγή:  Our Final Push: ACTA Vote In Ten Days, Mail The European Parliament) :
"Every Member of European Parliament (MEP) and assistant I have spoken to have said the same thing – the calls and mails from ordinary, concerned  citizens have made all the difference. This is not obvious when looking from the outside, but as I walked around in the European Parliament last week, that impression was stronger than I had  ever anticipated..."
Rick Falkvinge
Μετάφραση:
"Σε κάθε ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΜΕΚ) και βοηθό, που μίλησα, μου είπαν το ίδιο ακριβώς πράγμα: Οι κλήσεις και τα e-mails (που έγιναν/στάλθηκαν) από απλούς πολίτες που ανησυχούν, έκαναν όλη την διαφορά. Αυτό δεν είναι και τόσο εμφανές όταν βλέπεις την κατάσταση από έξω, αλλά όσο βρισκόμουν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την τελευταία εβδομάδα, αυτή την εντύπωση αποκόμισα, πολύ έντονα, και κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει μέχρι τώρα..."
[[[_ΟΔΗΓΙΕΣ για την αποστολή της Επιστολής προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές με e-mail. Ακολουθήστε τις οδηγίες και αντιγράψτε σωστά τα στοιχεία και το κείμενο σύμφωνα με αυτές_]]]
Ανοίξτε ένα νέο μήνυμα (στο gmail είναι "Σύνταξη")
-Τοποθετήστε  στο πεδίο "Προς:", στους παραλήπτες δηλαδή, τις διευθύνσεις e-mail των  Ελλήνων Ευρωβουλευτών, εδώ τις έχουμε βάλει σε "πακέτο" θα πρέπει να  κάνετε copy & paste:
=====> αντιγράψτε από την επόμενη σειρά>
"ANGOURAKIS  Charalambos" ;  "ARSENIS, Kriton" ; "DANELLIS,  Spyros" ; "DROUTSAS,  Dimitrios" ; "GIANNAKOU,  Marietta"; "KOPPA, Maria  Eleni" ; "KOUMOUTSAKOS,  Georgios" ;  "KRATSA-TSAGAROPOULOU, Rodi"  ; "PAPANIKOLAOU,  Georgios" ;  "PAPASTAMKOS, Georgios" ;  "PODIMATA, Anni" ; "POUPAKIS,  Konstantinos" ; "RAPTI,  Sylvana" ; "PALIADELI,  Chrysoula" ; "SALAVRAKOS,  Nikolaos" ; "SKYLAKAKIS,  Theodoros" ;  "STAVRAKAKIS, Georgios" ;  "TZAVELA, Niki" ; "TOUSSAS,  Georgios" ; "CHRYSOGELOS,  Nikos" ; "TSOUKALAS,  Ioannis" ; "CHOUNTIS,  Nikolaos"
<αντιγράψτε μέχρι και την προηγούμενη σειρά <========
-Στο πεδίο "Θέμα:" γράψτε αυτό:
Παρακαλώ καταψηφίστε τη συνθήκη της ACTA στην Oλομέλεια
-Στο κείμενο του μηνύματος ("Text Body") αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο (προσέξτε να αντικαταστήσετε [το όνομά σας] με το δικό σας Ονοματεπώνυμο):
Αγαπητό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
Ως πολίτης της Ευρώπης, σας καλώ να απορρίψετε τη συνθήκη της ACTA στην ολομέλεια στις 2-5 Ιουλίου.
Πρόκειται για μια συνθήκη σχεδιασμένη για να περιορίσει τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών της Ευρώπης καθώς και την ευρωπαϊκή κυριαρχία, προς όφελος των αμερικάνικων εταιρειών και των ξένων συμφερόντων. 'Έχει σχεδιαστεί για να αποκλείσει οποιεσδήποτε και συγχρόνως απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στις δομές πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και ευρεσιτεχνίας (patents) οι οποίες θα ωφελούσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και την καινοτομία. 'Έχει σχεδιαστεί κακόβουλα και με μυστικότητα για να αποτρέψει την επόμενη γενιά επιχειρηματιών να εκθρονίσουν τους κατεστημένους με καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.
Η Ευρώπη πρέπει να καταβάλει προσπάθειες ώστε να είναι ανταγωνιστική και όχι για τη διαφύλαξη των παλιών δομών που είναι ήδη σε αχρησία. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά που άφησε ο Διαφωτισμός σε ότι αφορά τις ατομικές ελευθερίες - ανεξάρτητα με το αν αυτές ασκούνται μέσα ή έξω από το διαδίκτυο.
Ας είναι η προγραμματισμένη μέρα της ψηφοφορίας, η 4 Ιουλίου, μια μέρα που θα γιορτάσουμε την πολιτική ανεξαρτησία της Ευρώπης από τα αμερικάνικα συμφέροντα. Θα πρέπει να το νιώσουμε και να την καθιερώσουμε αυτήν την ανεξαρτησία - αυτήν την αξιοπρέπεια.
Με εκτίμηση,
[το όνομά σας]
Ελλάδα
Υ.Γ. Έχω καταλάβει πως ορισμένοι ευρωβουλευτές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι μηνύματα σαν αυτό είναι μέρος μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας (spam), ή πως θεωρείται ως μια μορφή επίθεσης, κατά μια έννοια. Θέλω να σας υπογραμμίσω πως αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα δεν είναι μέρος μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Μπορεί να χρησιμοποιώ ένα δείγμα επιστολής για να εκφράσω τις ανησυχίες μου αλλά δεν είναι λιγότερο πραγματική μόνο και μόνο επειδή έχω αντιγράψει και επικολλήσει τα λόγια κάποιου άλλου στο δικό μου μήνυμα.
Δεν είναι μια επίθεση - είμαι ένας Ευρωπαίος ψηφοφόρος, που κάνω έκκληση προς τους αντιπρόσωπους μου, να με εκπροσωπήσουν έναντι των επιχειρήσεων των ΗΠΑ.
(Για τους τεχνικά ενημερωμένους, μπορείτε να δείτε στις κεφαλίδες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ως αποστολέας, πως πανομοιότυπα αντίγραφα αυτού του μηνύματος που έχετε λάβει, στάλθηκαν όλα χειροκίνητα, ένα-ένα, από διαφορετικά άτομα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου