ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΑΙΤΩΛΙΑΣ  &  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
200 ΧΡΟΝΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 368/13.06.12: OI ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Κοινοποίηση : Κον Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο διά της Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, Βασ. Σοφίας 2, Κτήριο Βουλής των Ελλήνων, Τ.Κ. 10021 ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 3385404, 405 Fax: 2103252723 Email: ggtk@ggk.gr

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 368/13.06.12
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Νωρίς το πρωί πάντως ένας ακόμη 70χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με την κυνηγετική καραμπίνα του στο χωριό Βούτες στο Ηράκλειο. Πρόκειται δηλαδή για την τρίτη αυτοκτονία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Πάντως η έξαρση των αυτοκτονιών στη χώρα μας, ειδικά οι πρόσφατες όπως αυτή του συνταξιούχου στο Σύνταγμα, που έδωσε τέλος στη ζωή του με μια καραμπίνα έξω από τη Βουλή, έχουν αρχίσει και απασχολούν αρκετούς Ευρωβουλευτές, δυστυχώς όχι Έλληνες, και σύντομα το ζήτημα θα έρθει -σύμφωνα με πληροφορίες τωνaegeantimes- στο Ευρωκοινοβούλιο!

          Θεωρούμε ότι, για την καταιγίδα αυτοκτονιών, η μη λήψη κανενός μέτρου, χωρίς ούτε καν καμία δημόσια διατύπωση, των κομμάτων και των διαδοχικών κυβερνήσεων μέχρι και του Ανώτατου Δικαστή κου Πικραμμένου σήμερα, αποτελεί παράληψη ήθους αυτών.
          Αποτελεί και προβολή της λειτουργίας αυτών ως ιδιωτία για τα εκείνων, ωσάν οι άλλοι, εμείς οι διοικούμενοί τους, να μην είμαστε αυτοί για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των οποίων εμάς δηλαδή βρίσκονται εκεί.
          Πράγματι, η επιλογή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στην δική τους απραξία, να ασχοληθεί αυτό, προβάλλει, την αδυναμία λειτουργίας τους επί του πραγματικού.
          Επιθυμούμε, εφ όσον κρίνεται ορθό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να ασχοληθεί, κατόπιν προτάσεως της Ελληνικής Κυβέρνησης.  

 

 

Κάποιες δυσβάσταχτες σημειώσεις:

 

NewsITΤι λένε οι ψυχίατροι για τους έλληνες πολιτικούς

NewsIT – Δευ, 20 Φεβ 201Γνωστοί επιστήμονες όπως ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος και ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του “Σωτηρία” κ. Γιώργος Μούσσας, αφού μελέτησαν κινήσεις, ομιλίες, συμπεριφορές και στάσεις των Ελλήνων πολιτικών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στην πλειοψηφία τους χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Στο ΙΝΚΑ συμβουλευτήκαμε αρμόδιο ψυχίατρο και μας είπε, πως σε ένα πληθυσμό, τα όρια και η κριτική της ψυχικής υγείας, ταλαντώνονται βάσει των τρεχόντων συνθηκών ζωής.
Έχουμε την άποψη, πως όπως η κότα κοιτάζει πάνω όταν πίνει νερό, έτσι και οι Έλληνες, για την πρακτική τους κοιτάζουν πάνω, θεωρούμε δε ότι το πάνω, είναι οι ανώτεροί μας που εκλέγονται στο Κοινοβούλιο. Αν όμως αυτοί έλληνες πολιτικοίχρήζουν νοσηλείας, όπως λένε οι γιατροί, και δεν υποβάλλονται σε νοσηλεία, ακτινοβολούν σε ανυπεράσπιστους πολίτες υπό απόγνωση, τον ανωτέρω που επισυμβήκε κίνδυνο ζωής.
Οι εύκολες απόψεις, ε δεν θα ήταν καλά, έχει και άλλη άποψη, ότι πρώτα ήταν, τώρα δεν ήταν ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου