Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δέκα χρόνια από την σύλληψη (;) της 17 Νοέμβρη...


Πέρασαν δέκα χρόνια από την 29η Ιουνίου του 2002 και η βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού που στάθηκε η αρχή για τη σύλληψη των μελών της "17 Νοέμβρη". Η τρομοκρατική οργάνωση που...
έδρασε για 27 χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να μπορέσει να την πλησιάσει και να την ξεδιπλώσει, έγινε το αντικείμενο όλων των συζητήσεων, σόκαρε με τα... πρόσωπα-κλειδιά. Τα στοιχεία που βρέθηκαν πάνω στον τραυματισμένο Σάββα Ξηρό, οδήγησαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο εργαστήριο του στον Κολωνό και από εκεί σε μια σειρά προσώπων και ευρημάτων.
Την 1η Ιουλίου δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία του και έγινε γνωστό το όνομά του. Μετά από δύο μέρες η αστυνομία εντίπισε την γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πάτμου 84, στα Κάτω Πατήσια. Στις 6 Ιουλίου εντοπίστηκε η δεύτερη γιάφκα στην οδό Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι. Μετά ήρθε η σύλληψη του Χριστόδουλου και Βασίλη Ξηρού, καθώς και του Διονύση Γεωργιάδη. Μία ημέρα αργότερα, στους Λειψούς συνελήφθη ο εγκέφαλος της οργάνωσης, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Και στις 18 Ιουλίου εντοπίστηκαν στη Χιλιαδού Εύβοιας οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλλης. Στο Mόρφι Θεσπρωτίας συνελήφθησαν οι Kωνσταντίνος Kαρατσώλης, Hρακλής Kωστάρης και λίγο αργότερα πιάστηκε στην Αθήνα ο Θωμάς Σερίφης. 

Ο Κωνσταντίνος Τέλιος που δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση παραδόθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιουλίου και μία μέρα αργότερα οι αστυνομικοί έπιασαν στην Καρδίτσα τον Παύλο Σερίφη. Στις 25 Ιουλίου εντοπίστηκε στην Αθήνα ο Πάτροκλος Τσελέντης και στις 26 του μηνός ο Νίκος Παπαναστασίου. Την 1η Αυγούστου συνελήφθη στην πρωτεύουσα ο Σωτήρης Κονδύλης και στις 5 Σεπτεμβρίου παραδώθηκε στις Αρχές ο Δημήτρης Κουφοντίνας που κρυβόταν στο Αγκίστρι. Συλλήψεις συντρόφων, καταθέσεις και μια δίκη που ήρθε το 2003 ήταν η συνέχεια. Κάποια από τα μέλη βρίσκονται ακόμη στη φυλακή, ενώ κάποιοι έχουν ήδη αποφυλακιστεί.
 
Πηγη:
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου