Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συνάντηση Κουτρουμάνη - Άντορ (Επίτροπο για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης) για τα προγράμματα απασχόλησης ΚΑΙ για το Βοήθεια στο Σπίτι


http://vssgr.blogspot.com/2012/03/blog-post_1461.html


Η επιλογή των κατάλληλων πολιτικών απασχόλησης και η αναδιανομή των πόρων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας κυρίως των νέων, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εργασίας με τον Επίτροπο για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, Λάζλο Άντορ.

Συνάντηση Κουτρουμάνη - Αντορ για τα προγράμματα απασχόλησης
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Άντορ χαρακτήρισε το πρόβλημα της ανεργίας των νέων ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο, όπως είπε, εντείνεται από την έλλειψη ρευστότητας που προκαλεί η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πρόσθεσε ότι «είναι απαραίτητο να γίνει ανακατανομή των προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Ελλάδα και να μεταφερθούν πόροι από προγράμματα που δεν πάνε και τόσο καλά», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο κ. Άντορ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τόνισε ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να καταστήσουμε το πρόγραμμα βιώσιμο και να το διευρύνουμε».
Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και ο υπουργός Εργασίας που δήλωσε ότι «με το νομοσχέδιο που καταθέσαμε πρόσφατα στη Βουλή, ενισχύεται η χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο δεν θα στηρίζεται μόνο στη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αλλά και σε δικούς του πόρους. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και θα διευρυνθεί ο αριθμός των ωφελουμένων που σήμερα ανέρχεται σε 65 χιλιάδες».
Αναφερόμενος στα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε «ότι αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα και υποχρέωση της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «η πρωτοβουλία του κ. Μπαρόζο για ενίσχυση των προγραμμάτων είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς και οι πρωτοβουλίες του κ. Άντορ για την εξειδίκευση και την αναμόρφωσή τους».
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν οι μειώσεις των μισθών είχαν θετική επίδραση στη μείωση της ανεργίας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είπε ότι «οι τελευταίες ρυθμίσεις είναι στην αρχή της εφαρμογής τους και δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή να υπάρξει οποιαδήποτε αξιολόγηση αυτών των μέτρων ούτε μπορεί κάποιος να προβλέψει με ποιο τρόπο θα κινηθεί η αγορά τους επόμενους μήνες».
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο κ. Άντορ υποστήριξε ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρχει ελάχιστος μισθός, γιατί σε ορισμένες χώρες δεν υπάρχει και πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες μειώσεις έγιναν σε συνεννόηση με την τρόικα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ότι οι μειώσεις στον ελάχιστο μισθό δεν συνεπάγονται μείωση όλων των μισθών.
Τέλος, τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην οδηγούν σε κατάρρευση της ζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου