Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" (ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ κ.κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ)

http://vssgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_25.html
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (24/11/2011)



Αθήνα 24.11.2011
 Συναντήσεις από κοινού είχε ο βουλευτής Ν. Καβάλας κ. Δημήτρης Παπουτσής με τις κ.κ. Παρασκευή Καμπανά και Σοφία Κολυζέρα, Προέδρων των Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Α.ΜΑ.ΘΡΑ. και στην Αττική αντίστοιχα, με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη αρχικά και εν συνεχεία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση, για τα ζητήματα που αφορούν την ανάγκη απρόσκοπτης εφαρμογής του Προγράμματος κατά την επόμενη χρονιά.
 Από τη συνάντηση με τον κ. Κουτρουμάνη προέκυψε ότι καταρχήν υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς της Κυβέρνησης για τη συνέχιση του προγράμματος και κατά το επόμενο έτος.
 Για το σκοπό αυτό, θα διατεθεί για το έτος 2012  συνολικό ποσό 105 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 45 εκ. ευρώ θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, ενώ τα υπόλοιπα 60 εκ. θα διατεθούν από τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών.
 Επιδίωξη του Υπουργείου Εργασίας αποτελεί, επιπλέον, η κατάρτιση 2000 ατόμων για θέματα που αφορούν την κοινωνική πρόνοια.
 Στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Γιαννίτση, όπου του έθεσαν κυρίως το θέμα της απρόσκοπτης συνέχισης των ήδη απασχολουμένων στο Πρόγραμμα.
 Ο κ. Γιαννίτσης διαβεβαίωσε τόσο τον κ. Παπουτσή, όσο και τις εκπροσώπους των εργαζομένων στο Πρόγραμμα, ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από πλευράς του ιδίου, αλλά και της Κυβέρνησης για την κατοχύρωση αυτού του ζητήματος,  πάνω σε μια νομική και ουσιαστική βάση.
 Θέλησή του κ. Υπουργού Εσωτερικών είναι να ανευρεθεί η καλύτερη δυνατή διαδικασία που θα διασφαλίζει την εργασιακή σχέση των σήμερα απασχολουμένων στο Πρόγραμμα κατά την υλοποίησή του τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας.
 Από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής προγραμματίζει μια σειρά από επιπλέον ενέργειες και πρωτοβουλίες με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο, στην κατεύθυνση εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη διασφάλιση των εργαζομένων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου