ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΑΙΤΩΛΙΑΣ  &  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
200 ΧΡΟΝΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

(Eur)Opa, είπα… Λέο! Απόδραση στο 110' για την ΑΕΚ από τη Γεωργία (1-1 με τη Δυναμό Τιφλίδας)

http://www.sport-fm.gr/article/496396
(Eur)Opa, είπα… Λέο!  
Photo: Action Images
Δεν είναι και για να το… γλεντήσει, αλλά σίγουρα αξίζει να το πανηγυρίσει!

Με τον Λεονάρντο ν’ αλλάζει την (αξιοθρήνητη μέχρι τότε) μοίρα της και να εξαργυρώνει το πέναλτι-χρυσάφι που κέρδισε στην παράταση ο Γκούντγιονσεν, η ΑΕΚ επανέφερε στην τάξη τη Ντιναμό (1-1) και απέδρασε απ' το φανατισμένο «Μπόρις Παϊχάτζε» με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League!

Πώς έπαιξε

Εκπλήξεις (σε σχέση με το πρώτο ματς, αλλά και με όσα δοκίμαζε στις προπονήσεις) επεφύλαξε ο Μανόλο Χιμένεθ στην ενδεκάδα. Ο Ανδαλουσιανός, λοιπόν, δεν συμπεριέλαβε σ’ αυτή τους Μπέλεκ και Καφέ -προτιμώντας για το βασικό σχήμα τους Λαγό και Γκέντσογλου.

Έτσι, στο 4-2-3-1, τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Γκούντγιονσεν (σε ρόλο επιτελικού), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.



Ό,τι πάλεψε 87 λεπτά για ν’ αποκτήσει στην Αθήνα, η ΑΕΚ χρειάστηκε λιγότερα… δευτερόλεπτα για να το χάσει στην Τιφλίδα! Πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα στο ματς -και με τον Κάλα να δίνει όλο τον χρόνο στον Κοσκάτζε να το… σκεφτεί, εκείνος «αποφάσισε» τελικά (με όλη του την άνεση) να κάνει «restart» στο κόλπο της πρόκρισης.

Δυστυχώς για την «Ένωση», δεν μπορούσε κι εκείνη να κάνει «restart» στην ενδεκάδα του Χιμένεθ. Διότι τότε (βλέποντας τον μπλοκαρισμένο Γκούντγιονσεν, τους άφαντους Λαγό-Κάρλος και τον… σαν τσακωμένο μαζί τους, Λυμπερόπουλο να παράγουν ένα (1) σουτ όλο κι όλο) και ο ίδιος ο Ανδαλουσιανός θα έδινε απ’ την αρχή στον Λεονάρντο την ευκαιρία που έδειξε ότι αξίζει στο πρώτο ματς.

Ευτυχώς, πάντως, για την ΑΕΚ, ο Αραμπατζής (που είχε αντικαταστήσει νωρίτερα τον τραυματία Κωνσταντόπουλο) απέτρεψε σωτήρια -σε κεφαλιά του Αλβάρο- το δεύτερο γκολ που κι εκείνη έδειχνε ότι αξίζει, βάσει απόδοσης.

Ήταν οι φωνές του Χιμένεθ; Ήταν η συνειδητοποίηση του… σε ποια ομάδα επέτρεπαν να μοιάζει (όχι Μπαρτσελόνα, αλλά τουλάχιστον) Ρεάλ; Ό,τι κι αν ήταν, έφερε μια ΑΕΚ αισθητά βελτιωμένη μετά την ανάπαυλα. Όταν, δε, εδέησε και ο Χιμένεθ να ρίξει στο ματς τον Λεονάρντο (αντί του Λυμπερόπουλου) και να βάλει στην κορυφή τον Γκούντγιονσεν, η «Ένωση» έφερε -έστω και αργά- το παιχνίδι στα μέτρα της.

Αφού ξεπεράστηκαν, λοιπόν, οι «εχθροπραξίες» παικτών και προπονητών (!) που έκαναν «ροντέο» το παιχνίδι για πέντε λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» τις μετέφεραν (αγωνιστικά) στην περιοχή των Γεωργιανών. Θα επιβραβεύονταν, δε, για την… πολιορκία (και θα απέφευγαν την παράταση), αν Γκούντγιονσεν και Κάρλος δεν προσέβαλλαν την αξία τους, με τα «τελειώματά» τους στις κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν μέχρι τη λήξη.

Όπως ακριβώς έκλεισε η κανονική διάρκεια, ξεκίνησε και η παράταση: Με την ΑΕΚ να έχει ξεκαθαρίσει πια ότι… έκοψε τ’ αστεία -αλλά να μην μπορεί να κόψει και στα δύο τη μαζική (πλέον) άμυνα των κουρασμένων Γεωργιανών. Όσο, λοιπόν, εκείνοι έβλεπαν τον Γκούντγιονσεν να μην αξιοποιεί ευκαιρίες σαν αυτή που του παρουσιάστηκε στο 95’ (αμαρκάριστο πλασέ) έπαιρναν θάρρος για τον -φανερό πια- στόχο τους να πάνε στα πέναλτι.

Τραγική ειρωνεία για ‘κείνους -και ευτυχής συγκυρία για την ΑΕΚ- ένα τέτοιο έμελλε να τους αφήσει… με το θάρρος! Το πείσμα του Γκούντγιονσεν του έδωσε ώθηση να τρέξει σαν έφηβος στο 110’, ο Κακουμπάβα του έδωσε… τα πόδια στον ώμο στην περιοχή κι ο Λεονάρντο έδωσε (εκτός της νέας απόδειξης στον Χιμένεθ) ανάσα… 4,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Άλεξ Γκαρσία): Λορία, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79' Γιγκάουρι), Αλβάρο, Οντιγκάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (74' Κότο), Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο (105' Κακελισβίλι), Κβεκβεσκίρι

Στον πάγκο: Ναντιράτζε, Όμολα, Τεκτουρμανίτζε, Μπεράια

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (36' λ.τ. Αραμπατζής), Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Κάρλος (106' Καφές), Λυμπερόπουλος (63' Λεονάρντο)

Στον πάγκο: Κοντοές, Χέλγκασον, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Κλωναρίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάρκο Τσέφεριν (Σλοβενία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Μπόρις Παϊχάτζε»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου