Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Επιτέλους, να καθήσουν στο σκαμνί εκείνοι που στέρησαν την ακοή στο δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο!

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6737
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=345252&cid=4




Μετά τις αποκαλύψεις της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr για τη δράση της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας από απαγορευμένα ασφυξιογόνα και ξυλοδαρμούς, αναμένεται η αντίδραση της Δικαιοσύνης.

Εάν η εισαγγελική έρευνα που διετάχθη για την ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων δεν είναι πομφόλυγας, θεωρείται περισσότερο από βέβαιον ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα ζητήσουν να τους παραδοθούν οι επίμαχες συνομιλίες του κέντρου επιχειρήσεων της αστυνομίας στη Γ.Α.Δ.Α., από τις οποίες μπορεί να αποδειχθεί ότι ομάδα αξιωματικών είχε επισημάνει εγκαίρως την ανάγκη αποκλεισμού του μπλοκ των όποιων «μπαχαλάκηδων» παρακρατικών, που είχαν προθέσεις να επιτεθούν και να δημιουργήσουν επεισόδια, προκειμένου να μην εισέλθουν στην περιοχή των πολιτών που διαδήλωναν μαχητικά μεν, αλλά ειρηνικά μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αντ’ αυτού, η τακτική που ακολουθήθηκε, με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., ήταν διαμετρικά αντίθετη από τις επισημάνσεις των έμπειρων αξιωματικών, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μπλοκ να οδηγηθεί έντεχνα μέσα σε ανυποψίαστους πολίτες, για να ακολουθήσουν, πάντοτε με τη αρωγή ζηλωτών και προβληματικών ανδρών των ΜΑΤ, τα γνωστά βίαια, απάνθρωπα και απαράδεκτα για δημοκρατική χώρα έκτροπα.

Είναι προφανές ότι μόνο δύο λόγοι μπορούν να δικαιολογήσουν την αστοχία της αστυνομίας να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών και του κέντρου της πρωτεύουσας.

Ο ένας είναι καθαρά υπηρεσιακός. Η ύπαρξη ανίκανων και μη μάχιμων αξιωματικών που προωθούνται στα ύπατα αξιώματα ελέω πολιτικής ή άλλης συγγένειας, μέσα από τις γνωστές πελατειακές σχέσεις, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το έλλειμμα παραμένει πολλές φορές αόρατο, εξαιτίας της δράσης κατώτερων στελεχών, τα οποία σε ώρα κρίσης επωμίζονται την ευθύνη, προκειμένου να διευθύνουν τις δύσκολες επιχειρήσεις και τη «βρόμικη» δουλειά.

Ο άλλος είναι καθαρά πολιτικός. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το κυβερνητικό συμφέρον υπερέχει του δημοσίου περιέργως και έτσι, αντί να προστατευθούν οι πολίτες, προστατεύονται οι κυβερνώντες και ενίοτε οι τύραννοι.

Η Δικαιοσύνη οφείλει ως εκ τούτου, εν μέσω της αφόρητης για τον ελληνικό λαό οικονομικής κρίσης, όχι μόνον να μην επιτρέψει σε αυτά τα κατάλοιπα της κρατικής παρακμής, που συγκυριακά φέρουν το εθνόσημο και τη φυσική εξουσία, να ασκούν με τέτοιο τρόπο τα καθήκοντά τους, αλλά να τα τιμωρήσει παραδειγματικά, λυτρώνοντας την υπόσταση της συντεταγμένης Πολιτείας από το όνειδος των πράξεων των οργάνων της.

Είναι αυτονόητο ότι το αυτό πρέπει να ισχύσει και για την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, εάν προκύψουν ανάλογες ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου