Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μια πικρή δικαίωση ...και Άλλα ψηφίζουμε και Άλλα ανακοινώνονται. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Μια πικρή δικαίωση

Αλλοίωση Εκλογικών Αποτελεσμάτων -εδώ μόνο για τα εσωτερικά κομμάτων- from JohnAnn on Vimeo.

Τον Μάϊο το 2010 έστειλα στο αγγλόφωνο δορυφορικό κανάλι¨Russia Today¨ μία πολύ προφητική ανταπόκριση από την Αθήνα , λίγο πριν την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ. http://rt.com/Top_News/2010-05-20/greece-protest-chrystostomidas-imf.html

Την έπαιξαν στο κεντρικό τους δελτίο ειδήσεων και όταν τελειώσαμε , κάποιο στέλεχος και φίλος του σταθμού μου ευχήθηκε (εκτός αέρα φυσικά) ¨καλή τύχη¨ και ¨καλά ξεμπερδέματα¨ με την διεθνή συμμορία που μπλέξαμε.

Εννοούσε ασφαλώς τον κ. Σόρος και την παρέα του, που όλοι ξέρουμε τι ζητάνε και τι αφήνουν πίσω τους όταν φεύγουν. Ζητάνε ξεπούλημα άνευ όρων και διαπραγματεύσεων.

Πουλάνε τα όργανα του κορμιού μας ένα- ένα, μέχρι να μείνουμε άδειο άχρηστο κουφάρι και να μας φουντάρουν στο βυθό της ιστορίας. Καταργούν συλλογικές συμβάσεις και μας φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Αυτή η «κυβέρνηση» σίγουρα θα λογοδοτήσει αργά ή γρήγορα γιατί φέρει ακέραια την ευθύνη για όλους τους εγκληματικούς της χειρισμούς (σκάνδαλο spreads , μνημόνιο , δανειακή σύμβαση , μηδενική αναπτυξιακή πολιτική κτλ)

Ακόμα και η ανικανότητα έχει τα όριά της. Ο δόλος όμως?

Επειδή όσοι επιθυμείτε θα δείτε ότι αυτά όλα τα είχα προβλέψει στους 4 μήνες που η εκπομπή ¨ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ¨ έπαιξε στο KONTRA CHANNEL και μάλιστα στην τελευταία εκπομπή τον Δεκέμβριο του 2010 προειδοποίησα κάποια λαμόγια ότι « σύντομα δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας» , σας παραπέμπω στα παρακάτω links του You Tube για διασταύρωση και επιβεβαίωση.

http://www.youtube.com/watch?v=Fbz0cHFT6iA

KontraCh_INKA_Annousakis 03.11.10 from JohnAnn on Vimeo.



http://www.youtube.com/watch?v=q10YSdZMRUk

Δεν παύει βέβαια αυτή η δικαίωση να είναι ιδιαίτερη πικρή και εφιαλτική για όλους μας.

«Ήρθαν ντυμένοι ¨φίλοι¨ αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους» λέει ο γνωστός μας ποιητής (Ελύτης)

Πάμε τώρα στην συνδικαλιστική μας δράση και στις ξεκάθαρες θέσεις της ΕΚΔ που εκφράσαμε και συνεχίζουμε να εκφράζουμε στην ΠΟΕΣΥ.

Ως εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας δεν μάσησα ποτέ τα λόγια μου και παρέμεινα σταθερός στις δεσμεύσεις της ΕΚΔ απέναντί σας .

Εμείς ήμασταν εκεί όταν άλλοι απουσίαζαν την ημέρα που ορίσαμε να συζητηθεί το πρόβλημα των ΔΠΥ στην Ομοσπονδία. Δεν άλλαξα ούτε μία λέξη από τις γνωστές μας προτάσεις τις οποίες και κατέθεσα . Δηλαδή:

-Νομοθετική ρύθμιση για θέσπιση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου των εργαζομένων με μειωμένη απασχόληση ή εξωτερική συνεργασία, ανά επιχείρηση ή εκμετάλλευση στο 10% του προσωπικού τους.

-Ένταξη όλων των συνεργασιών με ΔΠΥ στο νέο καθεστώς πληρωμής (στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο) με κουπόνι που περιλαμβάνει ασφαλιστική κάλυψη (διπλότυπες επιταγές παροχής υπηρεσιών), ώστε να έχουν τα δικαιώματα των μισθωτών και ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

-Με τη ρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ να ενταχθούν σε ρυθμίσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

-Να μην χαρακτηρίζονται «free lancers» οι συνάδελφοι που έχουν υποχρέωση φυσικής παρουσίας στο χώρο εργασίας τους και που ταυτόχρονα τους απαγορεύουν την αντίστοιχη παροχή εργασίας σε ομοειδές ανταγωνιστικό μέσο.

-Δικαίωμα του εργαζόμενου μετά από 3 μήνες να επιλέξει μετατροπή σε μισθωτή σχέση εργασίας .

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υιοθέτησε πλήρως την εισήγησή μας για πάγωμα απολύσεων και μπλοκάρισμα της επέκτασης του ΔΠΥ στον δημοσιογραφικό χώρο αλλά κάποιοι πρώην συνδικαλιστές που υπουργοποιήθηκαν και που ξημεροβραδιάζονται στο MEGA μαζί με κάποιους άλλους ανήμπορους ή σε διατεταγμένη υπηρεσία χασάπηδες φρόντισαν να καταστρατηγηθούν τα πάντα.

Η ¨Κυβέρνηση¨ και οι εργοδότες κρύβουν επιμελώς τα προηγούμενα υπερκέρδη των εκδοτικών επιχειρήσεων , συνεχίζουν και κρύβουν τα κέρδη τους από άλλες δραστηριότητες (κατασκευαστικές, πετρελαϊκές, ναυτιλιακές και χρηματιστηριακές)και προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ¨κακοί¨ και ¨τεμπέληδες¨ εργαζόμενοι φταίμε για την κρίση και άρα πρέπει να πληρώσουμε γιατί «μαζί τα φάγαμε» .

Ε, λοιπόν η απάντηση είναι δεν τα φάγαμε μαζί δεν τα ήπιαμε μαζί και πλησιάζει η ώρα που θα λογοδοτήσετε.

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους και θα τους αποδείξουμε ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες εργαζόμενοι με ψυχή που δεν τρώνε κουτόχορτο.

Στέλιος Χρυσοστομίδης

Δημοσιογράφος

Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ) *

*Μέλος της IFJ (International Federation of Journalists)

*Μέλος της EFJ (European Federation of Journalists)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου