Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ SOS 15900

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), με αφορμή τη συμπλήρωση ενός (1) μήνα λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 24ωρης λειτουργίας γνωστοποιεί ότι η γραμμή δέχθηκε στο διάστημα 11/3 έως 11/4/2011 464 κλήσεις. Από αυτές 303 κλήσεις αφορούσαν καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών και συγκεκριμένα: Περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βία από σύζυγο/σύντροφο (281 κλήσεις), σεξουαλικής παρενόχλησης (2 κλήσεις), βιασμού (6 κλήσεις), ενώ 14 κλήσεις αφορούσαν σε καταγγελία άσκησης βίας από τρίτο πρόσωπο (άγνωστο, ή γνωστό του ευρύτερου και κοινωνικού περιβάλλοντος).

Επίσης, η τηλεφωνική γραμμή SOS δέχθηκε 95 κλήσεις από τρίτα πρόσωπα (συγγενής, φίλος/-η, κ.λπ.) οι οποίες αφορούσαν σε καταγγελία περιπτώσεων κακοποίησης.

Τέλος, 66 κλήσεις αφορούσαν σε γενικότερα θέματα, όπως λειτουργία της γραμμής, ευρύτερη πληροφόρηση, κ.λπ.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με μεγάλη διαφημιστική εταιρεία η οποία επιλέχθηκε με ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό με στόχο την δημοσιοποίηση της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής SOS καθώς επίσης και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα έμφυλης βίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου