ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία γέννησης : 6 – 5 – 1971
Οικογενειακή κατάσταση : Άγαμος
Στρατιωτικές Υποχρεώσεις: Έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, υπηρετώντας στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς με την ειδικότητα του Κοινωνιολόγου το διάστημα Μάρτιος 1998 – Σεπτέμβριος 1999.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Α) «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ Μάρτιος 2006 – σήμερα
Παροχή κατ’ οίκον βοήθειας και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε άτομα που έχουν ανάγκη (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κλπ).
Α) ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Μάρτιος 2003 – Φεβρουάριος 2005
Η Τριχωνίδα Α.Ε. είναι αναπτυξιακή εταιρία, που δραστηριοποιείται στην υλοποίηση Κοινοτικών Πρωτοβουλιών και Μέτρων σε τοπικό – περιφερειακό επίπεδο (π.χ. Κοινοτικές Πρωτοβουλίες Leader, Equal, δομές «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ – Παιδικοί Σταθμοί κλπ).
Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (π.χ. δήμους), σε τομείς που αφορούν εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος, συμβουλευτικής κλπ.
Η συνεργασία μου με την Εταιρία πραγματοποιείται στα ακόλουθα αντικείμενα:
1. ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ EQUAL
o Το διάστημα Μάρτιος 2003 – Ιούνιος 2003 ανέλαβα την εκπόνηση της μελέτης «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας», με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας ευπαθών ομάδων πληθυσμού (άνεργες γυναίκες, άνεργοι νέοι, αθίγγανοι, ΑΜΕΑ) και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Επίσης προτάσεις για τη δημιουργία και λειτουργία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα στις οποίες θα απασχολούνταν άτομα-μέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων πληθυσμού που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Από τον Οκτώβριο του 2004 συστάθηκαν και λειτουργούν πιλοτικά δύο (2) κοινωνικές επιχειρήσεις σε Αγρίνιο και Ναύπακτο, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και τη συντήρηση κήπων (η επιχείρηση του Αγρινίου) και την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, εκδρομές, σεμινάρια-ημερίδες κλπ (η επιχείρηση της Ναυπάκτου).
o Το διάστημα Ιούλιος 2003 – Νοέμβριος 2004 είχα την ευθύνη της σύστασης και λειτουργίας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, «Τοπικού Συμβουλίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», με τη συμμετοχή 25 τοπικών φορέων (Δήμων, Αναπτυξιακών Εταιριών), φορέων εκπροσώπησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, επαγγελματικών συλλόγων, επιμελητηρίων κλπ), με σκοπό τη συνεργασία σε θέματα που αφορούν την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τη συνεργασία με τις νέοιδρυθείσες κοινωνικές επιχειρήσεις Αγρινίου και Ναυπάκτου και γενικά τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου πληροφόρησης και ενημέρωσης για θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ένταξης στην αγορά εργασίας ατόμων που συναντούν πολλά εμπόδια στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασής τους.
o Διενέργεια συνεντεύξεων (450 συνολικά) με άτομα προερχόμενα από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργες γυναίκες, άνεργοι νέοι, αθίγγανοι, ΑΜΕΑ), για τη διερεύνηση των αναγκών τους, των ικανοτήτων τους και στη συνέχεια συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τα μέλη του «Τοπικού Συμβουλίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» για την προοπτική εργασιακής απασχόλησης των ατόμων εκείνων που βρίσκονται σε πολύ δυσχερή οικονομικά και κοινωνικά θέση. Συνολικά, 250 περίπου άτομα από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού παραπέμφθηκαν, για εξεύρεση εργασίας ή βρήκαν εργασία, σε δήμους, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στον ΟΑΕΔ, σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ανηλίκων.
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WISE – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σκοπός του Έργου Wise είναι η χάραξη και προώθηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την απασχόληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (στα πλαίσια εφαρμογής καινοτόμων μέτρων για την απασχόληση, όπως προβλέπονται από το Άρθρο 6 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου), με τη συνεργασία του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Αχαΐας, της Ηλειακής Αναπτυξιακής κλπ.
Στα πλαίσια του Προγράμματος αυτού ανέλαβα τις ακόλουθες δραστηριότητες:
o Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του Προγράμματος.
o Υπεύθυνος διοργάνωσης δύο ημερίδων για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους σκοπούς του προγράμματος, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Αγρίνιο το Νοέμβριο του 2003 και τον Οκτώβριο του 2004, στις οποίες παρουσίασα και εισηγήσεις.
o Στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2003 – Φεβρουαρίου 2004, ορίστηκα ως επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τριών ερευνών πεδίου για την απασχόληση – ανεργία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που διεξήγαγε στα πλαίσια του Προγράμματος το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η έρευνες αυτές περιελάμβαναν συνεντεύξεις με αντιπροσωπευτικά δείγματα από ανέργους, επιχειρηματίες και εργαζόμενους και στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας). Συγκεκριμένα, για το νομό Αιτωλοακαρνανίας η έρευνα βασίστηκε στη συμπλήρωση ερωτηματολογίων 148 ανέργων, 120 επιχειρήσεων και 138 εργαζομένων (πληθυσμός δείγματος: 406). Η έρευνα στη συνέχεια έγινε αντικείμενο επεξεργασίας και δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών (Οικονομικό Τμήμα).
o Δημιουργία θεματικού δικτύου στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας με τη συμμετοχή 20 τοπικών φορέων (δήμων, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, φορέων εκπροσώπησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων κλπ), που αφορούσε την απασχόληση – ανεργία στο Νομό.
o Συμμετοχή στη δημιουργία δύο διαπεριφερειακών δικτύων που αφορούσαν την καταπολέμηση του αποκλεισμού και την ανάπτυξη της υπαίθρου.
o Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση – εκπαίδευση στελεχών του Δημοσίου Τομέα αρμοδίων για θέματα απασχόλησης πάνω σε θέματα που αφορούν στρατηγικές απασχόλησης σε τοπικό – περιφερειακό επίπεδο.
3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Α.Ε.
Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με τη Γραμματεία και το Λογιστήριο της Εταιρίας, έχω αναλάβει τις εξής δραστηριότητες:
o Σύνταξη και αποστολή στα αρμόδια Υπουργεία (Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και τις Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδος αντίστοιχα, Μηνιαίων και Τριμηνιαίων δελτίων παρακολούθησης έργου και υποέργου για τις εξής δομές (στα πλαίσια των Προγραμμάτων «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» και «Υγεία – Πρόνοια», συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά 75%):
1) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Αγρινίου
2) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Αγγελοκάστρου
3) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Αρακύνθου
4) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Θέρμου
5) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Παναιτωλικού
6) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Μακρυνείας
7) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Ινάχου
8) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Αιτωλικού
9) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Θεστιέων
10) Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Προυσού
11) Κέντρο δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές ανάγκες Δήμου Αγρινίου
12) Κέντρο δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Παραβόλας
13) Παιδικός Σταθμός Δήμου Παναιτωλικού
14) Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Αγρινίου
15) Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Δήμου Αγρινίου
16) Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Δήμου Αιτωλικού
17) Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Δήμου Παραβόλας
18) Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Δήμου Θεστιέων
- Συμμετοχή στην Επιτροπή Αξιολόγησης για την πρόσληψη προσωπικού σε δομές συγχρηματοδοτούμενες από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Β) ΦΟΙΝΙΞ – METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ Ιανουάριος 2002 – Φεβρουάριος 2003
Χρηματοοικονομικός και Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Γ) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ Ιανουάριος 2000 – Δεκέμβριος 2001
Χρηματοοικονομικός και Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Δ) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ 1998 – 1999
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας είχα, πιστοποιημένη από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, την ειδικότητα του Κοινωνιολόγου, βάσει της ΠαΔ 4 – 46/Ιαν 1997.
Η ειδικότητα αυτή αφορούσε τη διαχείριση ζητημάτων σχετικών με το χειρισμό στρατιωτικού προσωπικού (οπλιτών και αξιωματικών).
Καταρχήν, εκπαιδεύτηκα επί ενάμιση μήνα στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων.
Στη συνέχεια υπηρέτησα αρχικά σε έδρα σχηματισμού (Μεραρχία) επί 8 μήνες και κατόπιν σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων επί 6 μήνες.
Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα έλαβα πάνω από 5.000 συνεντεύξεις από οπλίτες και αξιωματικούς, που αφορούσαν θέματα σχετικά με τις συνθήκες ζωής και υπηρεσιών, καθώς και τη διαχείριση και επίλυση προβλημάτων (κοινωνικών, ψυχολογικών, οικονομικών), σε συνεργασία με τη διοίκηση σε όλα τα επίπεδα και με τη συνδρομή και συνεργασία ειδικού Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού.
Επίσης έλαβα μέρος σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με το χειρισμό και την μέριμνα για το στρατιωτικό προσωπικό. Αναλυτικότερα:
· Συμμετείχα στη Γ’ Ετήσια Ημερίδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας Προσωπικού του Στρατού Ξηράς, το Δεκέμβριο του 1998, στο Αμφιθέατρο του 414 ΣΝΕΝ στην Πεντέλη.
· Στα πλαίσια της «Ημερίδας Επιμόρφωσης Στρατιωτικών Στελεχών σε θέματα Διδακτικής και Επικοινωνίας», τον Ιανουάριο του 1999 στην Αλεξανδρούπολη, παρουσίασα εισήγηση με θέμα «Βασικές Αρχές Προσωπικού Διαλόγου».
Ε) ΚΕΚ ΑΛΦΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 2/10/2003 – 30/11/2003
Υπεύθυνος διενέργειας εξετάσεων ECDL START στα πλαίσια προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, τα καθήκοντά μου ήταν τα εξής:
- Προσθήκη στους Η/Υ των Ε.Κ. Αγρινίου-Ναυπάκτου των κατάλληλων λογισμικών προγραμμάτων(Exam Manager, Client στους σταθμούς εργασίας).
- Εγγραφή των υποψηφίων για το ECDL START στο ECDL EXTRANET.
- Παραγγελία Καρτών Δεξιοτήτων για τους Υποψηφίους.
- Καταρτισμός του προγράμματος ανά Ε.Κ. (Αγρίνιο-Ναύπακτο) και δήλωσή του στο Extranet (ανά εξεταστική μέρα και ώρα).
Κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων
- Προετοιμασία των Η/Υ που θα χρησιμοποιούνταν για τις εξετάσεις(Exam Manager και σταθμών εργασίας). «Κατέβασμα» των αρχείων εξέτασης ανά υποψήφιο. Στο Αγρίνιο, κατέβασμα(downloading) σε ειδικό φάκελο εργασίας των αρχείων εξέτασης για 3 ΑΜΕΑ που λάμβαναν μέρος στις εξετάσεις.
- Προώθηση στους σταθμούς εργασίας των αρχείων εξέτασης για κάθε υποψήφιο ανά ώρα.
- Αντιμετώπιση τυχόν τεχνικών προβλημάτων που προέκυπταν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (κόλλημα Exam Manager ή σταθμού/σταθμών εργασίας), σε συνεργασία με την ECDL Hellas.
- Με το πέρας των εξετάσεων, upload των αρχείων εξέτασης στο Extranet και στη συνέχεια λήψη των Αποτελεσμάτων της Ημέρας για κάθε υποψήφιο.
- Προώθηση με Φαξ των αποτελεσμάτων και του Δελτίου Εξέτασης (που συντάσσεται από τον Επιτηρητή της ΕΠΥ) στην ECDL Hellas.
Προγραμματισμός Επαναληπτικών Εξετάσεων
- Διενεργήθηκαν συνολικά 3 επαναληπτικές εξετάσεις (2 στο Αγρίνιο και 1 στη Ναύπακτο) ως εξής:
v 22/11/2003 στο Αγρίνιο(6 ώρες).
v 29/11/2003 στη Ναύπακτο(4 ώρες).
v 30/11/2003 στο Αγρίνιο(4 ώρες).
- Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι η ίδια με αυτή των «κανονικών» εξετάσεων(δήλωση του προγράμματος των επαναληπτικών εξετάσεων στο Extranet, και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ομοίως με παραπάνω).
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο, Ιούνιος 2003 (στα πλαίσια της Κ.Π. Equal, Άξονας 2: Ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πνεύματος, Μέτρο 2: Ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας)
- Στα πλαίσια της ημερίδας: «Ο ρόλος και οι Σκοποί του Τοπικού Συμβουλίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας» (Μάρτιος 2004), παρουσίασα 2 εισηγήσεις με θέματα: «Ο ρόλος και οι Σκοποί του Τοπικού Συμβουλίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας» και «Το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας» αντίστοιχα.
- Στα πλαίσια της ημερίδας «Ολοκληρωμένη Στρατηγική για την Προώθηση της Απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» (Νοέμβριος 2003), παρουσίασα εισήγηση με θέμα: «Πρόσκληση τοπικών και περιφερειακών φορέων για τη δημιουργία Δικτύων. Σκοπός και αναμενόμενα αποτελέσματα»
- Στα πλαίσια της ίδιας ημερίδας παρουσίασα επίσης εισήγηση με θέμα: «Η απασχόληση στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Προβλήματα και Προοπτικές».
- Στα πλαίσια της ημερίδας «Ολοκληρωμένη Στρατηγική για την προώθηση της απασχόλησης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας» (Οκτώβριος 2004), παρουσίασα εισήγηση με θέμα: «Η λειτουργία των ανθρωπίνων δικτύων». Σκοπός και Αναμενόμενα Αποτελέσματα».
- Στα πλαίσια των ημερίδων για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των προϊόντων του Έργου «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για την καταπολέμηση του αποκλεισμού» στη Ναύπακτο και στο Αγρίνιο (24/2 και 27/2/2005 αντίστοιχα), παρουσίασα εισήγηση με θέμα «Τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας».
- Στα πλαίσια των διακρατικών δράσεων της Κ.Π. Equal, συμμετείχα σε διακρατικά συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στη Σουηδία και Φινλανδία (Ιούνιος 2003), στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας Αιτωλοακαρνανίας (Φεβρουάριος 2004), στην Ιταλία (Trento, Νοέμβριος 2004) και στο καταληκτικό διακρατικό συνέδριο του προγράμματος στην Πάτρα (22-24 Νοεμβρίου 2004).
ΣΠΟΥΔΕΣ
· Ανώτατη: Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Πτυχίο Κοινωνιολογίας. Αποφοίτηση 1996 με βαθμό Λίαν Καλώς – 7,87 (επτά και ογδόντα – επτά εκατοστά).
· Μέση: Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Αγρινίου. Αποφοίτηση 1989 με βαθμό Πολύ Καλά – 17(Δεκαεπτά).
· Πτυχίο Master – Microsoft Office User Specialist (MOUS), για την άριστη χρήση του πακέτου προγραμμάτων γραφείου Microsoft Office 2000 (Microsoft Word, Excel, Access, Power Point, Outlook).
ΑΣΧΟΛΙΕΣ – ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ανάγνωση βιβλίων Κοινωνιολογίας, Ιστορίας.
Αθλητισμός. Ελληνική και ξένη μουσική.
Περιήγηση στο Διαδίκτυο.
Παρακολούθηση ντοκιμαντέρ και εκπομπών επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος.
- Το χρονικό διάστημα 10 – 30 Αυγούστου 2004 προσέφερα τις υπηρεσίες μου ως εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004», στον τομέα «Ασφάλεια Αθλητικών Εγκαταστάσεων» και συγκεκριμένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
ΜΕΝΙΔΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ • Τ.Κ. 30016 • |
Αριθμός τηλεφώνου (26813)01330, 6945-555368 • E-mail CRALEX2001@YAHOO.GR |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου