Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Που είναι οι κοινωνικές επιστήμες, οέο;

Του Χρήστου Αλεξόπουλου
(γράφτηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2010)

Διάλυση της κοινωνίας, κατάλυση κάθε έννοιας ηθικής σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής και των κοινωνικών σχέσεων, χούντα αποβλάκωσης και ανεγκεφαλοποίησης των μαζών από τα ΜΜΕ των κρατικοδίαιτων εργολάβων.
Όλα αυτά δε με την απαραίτητη συνδρομή του μνημονίου και των ανθελλήνων-προδοτών εφαρμοστών και υποστηρικτών του!
Όλα μπάχαλο γενικώς!
Και από την άλλη, ανεργία για 1.000.000 (προς το παρόν) ανθρώπους (και για αυτούς που εργάζονται ραγδαία επιδείνωση των όρων και συνθηκών εργασίας τους), εγκληματικότητα που αγγίζει ιστορικά (για την ελληνική κοινωνία) επίπεδα!
Πλήρης ασυδοσία και μέθοδοι μαφίας από τα αφεντικά των γηπεδικών εταιριών, που ανεγκεφαλοποιούν, αποχαυνώνουν και προωθούν σε όλα τα επίπεδα την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" ("πηγαίνετε μαλάκες και σκοτωθείτε μεταξύ σας στις αρένες των γηπέδων, αλλά την άλλη μέρα, εσείς που πλακώνεστε μεταξύ σας θα κάθεστε δίπλα-δίπλα στα γραφεία σας παίρνοντας από ίδια ψίχουλα που σας μοιράζουν τα αφεντικά σας - παράγοντες πολλά από αυτά στις γηπεδικές μαφίες που υποστηρίζετε)!
Σαπίλα παντού!
Αλλά, κατά τα άλλα, η επιστημονική καταγραφή και ανάλυση όλων των παραπάνω (και πολλών άλλων) στοιχείων της κρίσης πάει περίπατο!
Ανεύθυνοι βλακολογούντες στα τηλεπαράθυρα της ξεφτίλας αναλίσκονται σε φτηνούς αφορισμούς και ψυχολογούμενα, φροντίζοντας πιο πολύ να ξεσπάσουν τα απωθημένα και το μίσος που τρέφουν απέναντι σε κάθε τι που δε συμφωνεί με αυτά που τους βάζουν να παπαγαλίσουν, επιζητώντας μόνο να ενισχύσουν το δημόσιο προφίλ τους!
Φτηνές, βλακικές ερμηνείες από ψυχολόγους-ψυχα(χα)ναλυτές των βορείων προαστίων και του Κολωνακίου, που χρησιμοποιούν το στασίδι που τους προσφέρουν τα τηλεπαράθυρα για άγρα πελατών στα πολυτελή γραφεία τους, για "ραντεβού-αρπαχτές" των 40 λεπτών!
"Κοινωνιολόγοι" ψυχολογούντες και αναμασητές έτοιμων, εξ Εσπερίας θεωρητικών (προ)σχημάτων "ερμηνείας" της πολυεπίπεδης σημερινής κρίσης!
Θεωρητικών σχημάτων άμεσα χρηματοδοτούμενων από κοινοτικά πλαίσια, κατασκευασμένων στο πόδι και καθ' υπαγόρευσιν των κρατούντων (μη χάσουμε δα και την επιδότηση)!
Κοινωνικοί επιστήμονες-καταπατητές του όρκου που έδωσαν!
Χυδαίοι αυλοκόλακες και γλύφτες, διαδρομιστές και αριβίστες στα παρηκμασμένα και εκφυλισμένα ελληνικά πανεπιστήμια!
Βλέπεις, οι κοινωνικές επιστήμες, ο ευρύτερος χώρος των ανθρωπιστικών επιστημών, ως εργαλεία ανάλυσης των "ανθρώπων ως συνόλου των κοινωνικών του σχέσεων"(Μαρξ), ως εργαλεία έρευνας, ερμηνείας και κατανόησης των κοινωνικών δομών, της κοινωνικής συμπεριφοράς και των φαινομένων κοινωνικής παθολογίας κάθε είδους (έγκλημα, παρεκλίνουσα συμπεριφορά, ναρκωτικά, κρίση θεσμών, βία στα γήπεδα) και των αιτιών τους (με τρόπο βέβαια προσιτό και κατανοητό από τον απλό πολίτη), είναι επικίνδυνες!
Ιδιαίτερα δε όταν οι λύσεις που έχουν να προτείνουν, έρχονται αναγκαστικά σε αντιπάράθεση ή και ρήξη με κατεστημένες και παγιωμένες ερμηνείες και αντιλήψεις, δεδομένου ότι πάντα προτείνουν όχι απλά βελτίωση "θεραπευτικού" χαρακτήρα των "κακώς κειμένων", αλλά ριζική αλλαγή και μετασχηματισμό εκ βάθρων των κοινωνικών δομών και της κοινωνικής διάρθρωσης, δημιουργία εν ανάγκη νέων κοινωνικών δομών που προϋποθέτουν μετάβαση σε άλλο είδος κοινωνίας!
Και, βέβαια, να οδηγούν "αναγκαστικά" σε εξανθρωπισμό του ατόμου, σε δημιουργία ευρύτερου πλαισίου όπου θα πραγματώνει την ανθρωπιά του και δεν θα πηγαίνει να βγάζει το μάτι του πλησίον του!
Αλλά, φευ!
Οι κοινωνικές επιστήμες και ειδικά η Κοινωνιολογία, έχουν τεθεί προ πολλού εκ ποδών. Δεν βγαίνουν πια από τα πανεπιστήμια κοινωνικοί επιστήμονες, αλλά κοινωνικοί ελεήμονες, αναλυτές των παραμέτρων της κρίσης περίπου ως "φυσικών" φαινομένων, όχι ως σύνθετων κοινωνικών φαινομένων, που οφείλονται σε κάποιο συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας, που πρέπει να αλλάξει ριζικά ή ακόμα και να καταργηθεί!
Αλλά τι ζητάω και γω;
Κοινωνιολογία που να αναζητεί και να διευρευνεί "τας των πραγμάτων αιτίας";
Α, πα, πα!
Και δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που να σε κάνει να αισιοδοξείς..
Τίποτα!
Απολύτως τίποτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου