Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΝΚΑ - ΜΑΪΟΣ 2009 (Προ διμήνου αλλά πάντα επίκαιρο)

Μέλος του ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νεοζηλανδών Μαχητών 14 Χανιά 73 133 Τηλ./Fax: 28210/43144 www.inkakritis.gr e-mail: inkakritis@inkakritis.gr
Γραμματεία – Καταγγελίες Διστόμου 45 Πειραιάς 185 33 : Τηλ.: 28220 22642 Fax.: 28220 22652

Δ.Τ. 119/200 Τετάρτη 06.05.2009




Το ΙΝΚΑ δεν μπορεί να αδιαφορήσει, για τον ακραίο παραλογισμό της ενοποίησης και το σφιχταγκάλιασμα της πολιτικής με τους τραπεζίτες και τους εμπόρους, που έφθασε να οδηγούν πολίτες σε εγκλήματα και αυτοκτονίες.
Τι στο καλό, Αμερική γίναμε εδώ πέρα, η θέλουν να μας κάμουν Αμερικανάκια.
Οι βιομήχανοι λιγότερο αφού παράγουν αγαθά, και οι έμποροι μαζί με τους τραπεζίτες που αποκομίζουν το εύκολο και μεγαλύτερο κέρδος, υπάρχουν και στοχεύουν αποκλειστικά στο πορτοφόλι του Έλληνα Καταναλωτή, που έχει πορτοφόλι. Η υπερβολική πίεση για κατανάλωση ως αναπτυξιακή διαδικασία, σε χώρα χωρίς παραγωγή, αποτελεί διαδικασία συσσώρευσης του πλούτου στους εμπόρους και τους τραπεζίτες και χωρίς αντιρρήσεις.
Η χαρά του ανέλεγκτου των τραπεζιτών, δήλωση του Υπουργού οικονομίας της Αγγλίας : ΄΄Δεν είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια έκταση και δεν είχαμε προβλέψει την ύπαρξη ανάλογων μηχανισμών για την αποτροπή τους΄΄, ήταν, να τουλουπανιάζουν οι αθεόβοβοι, διεθνείς τυχοδιώκτες και λωποδύτες Αμερικανοί τραπεζίτες, άνεργους μέσω συνεννοημένης με εργοδότες παροχής προσωρινής εργασίας, σε δάνεια κατοικιών και χαρτιά με χαρτιά μαϊμούδες, σκόπιμα και να τα πουλούν ο ένας στον άλλο στην Αμερική του φωτός, άϊ στο λύκο πια, και να παρασύρουν και Ευρωπαίους στην κουλούρα του οικονομικού χάους όλη την δυτική οικονομία. Η κατάρρευση ήρθε να σκεπάσει την άλλη παράλληλη μεγάλη κρίση που γιγαντωνόταν σε όλη τη δύση, τα ίδια 10 τελευταία χρόνια των Αμερικανών λωποδυτών. Τα κολοσσιαία κέρδη των τραπεζών και των εμπόρων με παράλληλη υψηλή ανεργία. Το πορτοφόλι των εργαζόμενων καταναλωτών άδειαζε και, η απασχόληση, σικ νεόρος, η εργασία και αμοιβή μεταφέρθηκε στην Κίνα. Τότε οι τράπεζες του έριξαν το δόλωμα των πάσης φύσεως δανείων, έχει δεν έχει δουλειά μισθό η ΑΦΜ, ακόμη και με μεθόδους που συνιστούν ευθεία και έντεχνη εξαπάτηση, μέσω της ειδικής παραισθησιακής διαφήμισης με επιλογή ωρών χρωμάτων ήχων και εικόνων αναγκαστικής απορρόφησης του μηνύματος, ΄΄ο Βέγγος θα τα πληρώσει΄΄ αν δεν μπορέσεις, πάρε και εσύ.
Αποδείχτηκε ότι εφαρμόστηκε η αναγκαστική απορρόφηση της διαφήμισης. Ίδε σχετική τότε ομιλία στο ΕΒΕΑ με ανάπτυγμα του νύν Υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου.
Η ελπίδα ότι, θα υπερεργαστώ σε 2 η τρείς δουλειές και εγώ και η γυναίκα μου 10 χρόνια να μας μείνει το σπίτι, είχε το κενό που δεν φαινόταν μπροστά, γιατί δεν υπήρχε παροχή εργασίας και όλο και λιγότερη η ζήτηση εργαζόμενων, αφού η παραγωγή και εργασία πήγε στην Κίνα, δεν έμεινε, εδώ εγκαταστάθηκε η ληστεία τραπεζών και αλληλέγγυων εμπόρων που πουλούν τα κινέζικα σε εμάς με τόκο δανεικών 17% και τις απειλές προς την κυβέρνηση, ότι θα απολύσουν τους εργαζόμενους. Τα γλυκύτατα συνεχιστικά τηλέφωνα, ΄΄σας επιλέξαμε για την δωρεάν κάρτα της τράπεζας, μας κουζούλαναν΄΄ και ο υπάλληλος που θα σπρώξει ποιο πολλές θα πάρει και το Bonus 90χιλ.€. Έτσι το άδειο πορτοφόλι αντικαταστάθηκε από κάτι χειρότερο: τον εφιάλτη του δανείου, ενώ για τους δανειοεπιφορτισμένους καταναλωτές, του ηθικούς Έλληνες, έφτασε να προσφέρεται ως μόνη διέξοδος η αυτοκτονία που είχε προβλέψει το ποσοστό της ο τραπεζίτης.
Οι μεν πολιτικοί είναι οι εκλεκτοί του πληθυσμού της χώρας με την υπόσχεση να τους οδηγήσουν στην ευτυχία, με την σαφή αυτή διαφορά από τους τραπεζίτες και τις τράπεζες που είναι διεθνείς τοκοεισπρακτικές μηχανές, που μαζί με τους εμπόρους, δήθεν υπόσχονται ανάπτυξη θέσεις απασχόλησης, καταναλωτές με πορτοφόλια δηλαδή, ενώ δεν συμβαίνει, αλλά συμβαίνει κολοσσιαία κέρδη των τραπεζών και των εμπόρων και μεγαλύτερη ανεργία, λιγότερους δηλαδή καταναλωτές με πορτοφόλια, μαζί με το νέο Αμερικάνικο έθιμο τις αυτοκτονίες των σε υποχρεωτικό όνειρο - εφιάλτη δανειοεπιφορτισμένων καταναλωτών χωρίς πορτοφόλι, χωρίς δουλειά χωρίς μισθό.
Πως δίνετε, κύριοι τραπεζίτες και εσείς υπεύθυνοι τραπεζοϋπάλληλοι εισηγητές εγκρίσεων δανείων, καταναλωτικά και ενυπόθηκα δάνεια σε κάποιον που από τα οικονομικά του στοιχεία που του ζητήσατε και σας έφερε, φαίνεται ότι δεν έχει την δυνατότητα ούτε το μηνιάτικο εισόδημα να πληρώσει τις δόσεις και τα έξοδα για την διατήρησή του στη ζωή στην διάρκεια της αποπληρωμής. Για να εισπράξετε τα Bonus παραγωγικότητας ακίνδυνα ??? λίγοι και μεταξύ σας.
Οι πολιτικοί διαγωνίζονται να διακριθούν ως εκλεκτοί για σύντομου ορίζοντα διαστήματα 3ετίες 4ετίες, οι δε τραπεζίτες αυτοδιορίζονται με ορίζοντα όμως το άπειρο και έντεχνες –νόμιμες- διαδικασίες συνελεύσεων τους παρέχουν και το ανέλεγκτο και την ασυλία, που για τους πολιτικούς αμφισβητείται.
Πως μπορεί ένας παράγων συντόμου χρόνου ζωής όπως μια κυβέρνηση, να υπολογίζει στις τράπεζες που είναι απείρου χρόνου ζωής, αφού δεν έχουν ούτε κοινό ξεκίνημα ούτε κοινό τερματισμό.
Πως μπορεί να γίνει ρεαλιστικά δεκτό ως εφαρμοστέα η πρόταση Προβόπουλου για 10ετές οικονομικό πρόγραμμα, αφού το μπλε πρόγραμμα έχει άλλο χρώμα από το πράσινο πρόγραμμα και κανένα δεν έχει χρόνο ζωής 10ετία. Ας γίνονται λοιπόν ρεαλιστικές προτάσεις κύριε κεντρικέ τραπεζίτη, η αν χρειάζεται να προτείνετε μαζί το συναφώς αναγκαίο, και την Συνταγματική μεταρρύθμιση, η μεταβολή δηλαδή του οικονομικού σχεδιασμού να απαιτεί έγκριση με 295 ψήφους και όχι 151.
Αν δεν φθάνει εκεί η αρμοδιότητά σας, φροντίστε να το προωθήσουν άλλοι αρμόδιοι, συνδέοντάς το με την πρότασή σας. Για να υπάρχει σοβαρότητα.
Στο Ινστιτούτο Τραπεζικής Επιμόρφωσης, με τότε καθηγητή και τον τ. πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σημίτη, υπήρχε το κρίσιμο μάθημα ελέγχου πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη, αλλά και από τις εργατικές δικαστικές αποφάσεις, βλέπουμε απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων επειδή πρότειναν ανασφαλείς χορηγήσεις με ύψος και δόσεις δυσανάλογες με το εισόδημα και την ικανότητα αποπληρωμής όχι μόνο με τις εμπράγματες εξασφαλίσεις του δανειολήπτη.
Αντ αυτού, η μετ αυτού, σήμερα υπάρχουν και τα προγραμματιζόμενα Bonus αύξησης εργασιών, για τους εκλεκτούς των διοικήσεων των τραπεζών, είτε έδωσαν σωστά είτε λανθασμένα τα δάνειά τους και για τα διευθυντικά στελέχη, από πρόσφατη πληροφόρηση από την Alpha bank.
Μια σακατεμένη και τρείς νεκροί, ο ένας κρεμασμένος στο καλώδιο αφού σκότωσε την μάνα των παιδιών τους, ο άλλος πυροβολημένος στην τουαλέτα του, επειδή τους πείσατε με την διαφήμιση να πάρουν σπίτι με δάνειο, που ξέρατε πως δεν θα μπορέσουν να το πληρώσουν, με σκοπό ως εκ του προγνωστού αποτελέσματος, να κρατήσετε τις πληρωθείσες δόσεις και να πάρετε και το σπίτι πίσω με πλειστηριασμό για τον επόμενο που θα του προτείνετε το ίδιο κόλπο, copy - paste Ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&id=39381 30.04.09.
Περιμένουμε κύριε πρόεδρε και διευθύνοντα σύμβουλε της Alpha Bank και της Eurobank να δημοσιοποιήσετε, το δελτίο πιστοληπτικής ικανότητας που συνέταξε η υπηρεσία σας Εμπορικών Πληροφοριών, για την Μαρία και τον Μίλτο στο Χορτιάτη, την στραγγαλισμένη και τον κρεμασμένο στο καλώδιο 38χρονο σιδερά στο Μενίδι, που δεν είχε 300 ευρώ για επισκευή και του φορτώσατε το όνειρο – εφιάλτη 120.000 & 30.000 ευρώ, δηλαδή 51.000.000 δρχ., με δόσεις σε ευρώ και μεροκάματο σε δραχμές, και για τον αυτοπυροβολημένο στην τουαλέτα αλουμινοτεχνίτη μετά το σακάτεμα της αδελφής του που την υποχρεώσατε τον φέρει εγγυητή. Η Εντιμότητα και η Ηθική των νεκρών αυτών κύριε Υπουργέ της Οικονομίας είναι διαφορετικού κόσμου από αυτή των κ.κ. τραπεζίτών της Alpha Bank και της Eurobank, και δεν έχετε δικαίωμα να μπαίνετε σε ξένα χωράφια.
Και μην ξεχνάτε, πως, Όταν Άσπιλοι Δικαστές θα κρίνουν την πρώτη αγωγή δανειολήπτη προς αποζημίωσή του, εξ ιδίου και σκόπιμου πταίσματος της τράπεζας και την ευθύνη του προτείνοντος την σύμβαση στα αδύνατα, που ενώ όφειλε και ήξερε τον παρέσυρε σε δανειστική σύμβαση που του ήταν αδύνατο να εκπληρώσει, για να ιδιοποιηθεί την περιουσία και την ζωή του, τότε………. Τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους και εσείς τη δική σας.
Περιμένουμε, αλλά μέχρι τώρα, όχι μόνο δεν φάνηκε αλλά και δεν μας κατάλαβε όσες φορές και αν του το είπαμε, ο δικηγόρος που θα τολμήσει να συντάξει και να καταθέσει αυτή την αγωγή, που στα Αγγλικά δικαστήρια υποχρέωσε την τράπεζα σε πλήρη αποζημίωση του δανειολήπτη, επειδή αυτή έναντι αυτού, είχε μεγαλύτερη οικονομική και οργανωτική επάρκεια και εγνώριζε και όφειλε να γνωρίζει τι θα συμβεί στο επόμενο του δανεισμού διάστημα, για την βλάβη του. Οι τράπεζες κύριε Υπουργέ ξέρουν τι και πως θα υπάρχει και μετά 15 χρόνια.
Η περισπούδαστη άποψη πως και έτσι ακόμα και με μερικούς νεκρούς, οι οικονομικοί δείκτες λαμπρύνθηκαν, δεν επικυρώνεται με τις βλαπτικές καταχωρήσεις μισθωτών δημοσιογράφων, αφού ανεργία και απολύσεις, αυτοκτονίες σκεπτικισμός και σκυμμένα κεφάλια και το κλείσιμο των μαγαζιών και επιχειρήσεων που δεν ήταν στο τραπεζικό αμφίδρομο κύκλωμα, δεν είναι η υπεσχημένη ευτυχία, παρά κόσμος ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ που ξεχειλίζει με φρίκη τις γεμάτες με κεφάλαια λίμνες των τραπεζιτών και των εμπόρων που είναι στο αλληλέγγυο κύκλωμα και,…… αδειάζει την πολιτική από πολίτες και πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου