ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ –ΔΤ 570/13.04.2017
Ως καταναλωτές, έχουμε και εμείς την ευθύνη, γιατί πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Αυτό σημαίνει πως πρέπει, να κάνουμε έρευνα στην αγορά, για το θέμα τιμών και ημερομηνιών λήξης, ενώ για το θέμα ασφάλειας οι ευθύνες είναι των υπηρεσιακών παραγόντων. Και προσοχή στην ασφαλή και υγιεινή χρήση μετά την αγορά των προϊόντων.
Η κλασική εκτροφή για 6 – 8 μήνες στο χορτάρι του βουνού, αποτελεί παρελθόν, λόγω τεχνολογίας ζωοτροφών και ενστάβλισης, με ανάλογο όμως αποτέλεσμα και στην τιμή, που άρχισε να φθάνει και σε εμάς, τους καταναλωτές. Το κρέας τώρα είναι το φθηνότερο φαγητό.
Η απλοποίηση αυτή, η μείωση χρόνου και της τιμής, με την χρήση της τεχνολογίας στην ζωοεκτροφή δεν εννοούμε πως είναι μεμπτό, μόνο όμως όταν δεν υπάρχει μεμπτό στον έλεγχο και της εκτροφής και της παραγωγής και όταν τα ξέρουμε και τα δυο, και εμείς οι καταναλωτές.
Τώρα που αντικαταστάθηκε ο ‘’ΘΕΟΣ΄΄ με την τεχνολογία, πρέπει πολλοί θεοί τεχνολόγοι, να ελέγχουν και την εκτροφή και την παραγωγή του κρέατος, ειδικά τις ορμόνες !!!.
Ναι, ουδέν μεμπτόν στην ασφαλή χρήση της τεχνολογίας τροφίμων, συμφωνούμε.