Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Με Προσευχή, Μετάνοια, Νηστεία, αλλάζει η ιστορία

 https://romioitispolis.gr/me-proseychi-metanoia-nisteia-allazei-i-istoria/

Ο Θεός αλλάζει και τις ημερομηνίες Του… για τα μέτρα της Μετανοίας μας

Η Ασθένεια και Χριστιανική της Θεραπεία – Γνωριμία με τους Αγίους Αναργύρους-Ιατρούς Αγίους της Εκκλησίας μας

 https://enromiosini.gr/arthrografia/24astheneia-christianiki/

Ἀρχιμ. Κύριλλου Κεφαλόπουλου

B.A. Hist., Th.M., Ph.D.

Ὁ ἄνθρωπος ἔχει νὰ ἀντιμετωπίσει, ἰδίως στὴν σημερινὴ κοινωνία, πολλὰ προβλήματα, θλίψεις καὶ στενοχώριες ποὺ τὸν βασανίζουν, ἀρρώστιες καὶ πόνο ποὺ ταλαιπωροῦν τὴν σωματική του ὑγεία ὅσο καὶ τὴν ψυχοδιανοητική του ἰσορροπία.

Διορθόδοξος Σύνδεσμος «Ο Απόστολος Παύλος»: 1994-2024, 30 έτη Φιλανθρωπικές και άλλες λίαν Κοινωφελείς Δραστηριότητες

https://www.fotgrammi.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%8D/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80-4/

 29.6.24

 

Ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς ἑορτῆς τοῦ προστάτου μας Ἀποστόλου Παύλου καὶ τῆς συμπληρώσεως τριακονταετίας ἀπὸ τὴν ἐπίσημη ἵδρυσιν τοῦ Συνδέσμου μας, κάνομε τὸ παρὸν ἀφιέρωμα.

 

Τὸ θεωροῦμε ὑποχρέωσιν στοὺς χιλιάδες ἐθελοντὲς καὶ συνεργάτες ποὺ ἐργάσθηκαν ἀόκνως, ἀθόρυβα καὶ ἀνιδιοτελῶς ὅλα αὐτὰ τὰ χρόνια, ὥστε νὰ ἐπιτευχθῇ τὸ θαῦμα τῶν ἀποστολῶν τῶν ἄνω τῶν 100.000 τόνων ἀνθρωπιστικῶν βοηθειῶν ἀνὰ τὴν ὑφήλιον καὶ τὴν τελευταία δεκαπενταετία κυρίως διὰ τοὺς Ἕλληνες ἐντὸς τῆς ταλαίπωρης Ἑλλάδος.

 

Καὶ ὅλα αὐτὰ χωρὶς καμμία βοήθεια ἀπὸ ἰθύνοντες, ἀντίθετα μὲ ἐμπόδια.

 

Συγκεντρώσαμε μία σειρὰ γεγονότων τοῦ βίου τοῦ Συνδέσμου μας αὐτὴν τὴν τριακονταετία σὲ ἕνα συνοπτικότατο video :

 

"ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ"

 



ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ «ΕΘΝΑΡΧΗ» που πούλησες την χώρα στην ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» και στον ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ συνεταίρο σου τον ΦΛΩΡΑΚΗ. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ, μιαρά πιόνια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αυτοεξευτελιζόμενο και βλάσφημο καλεί τα «φοιτητ@» στο Europride και χλευάζει τον Άγιο    Δημήτριο! Οϊμέ!!! 

Το επιφανέστερο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, προπαγανδίζοντας αποκτηνωμένες «συνειδήσεις», ασελγεί ασύστολα κατά της ιστορίας και του επιστημονικού κύρους των Πανεπιστημίων, στηρίζοντας απροκάλυπτα τον νεοεποχίτικο σκοταδισμό της σαρκολατρείας και την παράνοια των 72 φύλων. Μαγάρισε τον Άγιο Δημήτριο στο πολύχρωμο καρναβάλι, στο φεστιβάλ της ανωμαλίαςτης ξεφτίλας του πολύχρωμου βόθρου και της αποκτήνωσης του λοατκισμού που άγεται και φέρεται από την ικανοποίηση των υπογαστρίων του!

Ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα καταργεί την επιστήμη της βιολογίαςασελγεί κατά της ελληνικής γλώσσαςακυρώνει τον συμπαντικό νόμο του αρσενικού και του θηλυκού προσπαθώντας να επιβάλει σκανδαλωδώς τα παρά φύση  φοιτητ@, σβήνοντας επιμελώς την ελληνοορθοδοξία από την συνείδηση του Έθνους.

“ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ”: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ…

 https://professors-phds.com/2024/06/29/66731/

Μιχαήλ Α. Βιδάλης, Ph.D. *

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε την φαινομενική επιδημία ενός κοινωνικού φαινομένου, την υιοθέτηση νέας σχετικής ορολογίας, αλλά, και την προβεβλημένη “αιτιολογία” του φαινομένου. Συγκεκριμένα, ο λόγος για την έμφυλη βία, ήτοι, την κακοποίηση και δολοφονία των γυναικών, από τους συζύγους ή συντρόφους τους (Κακοποίηση βέβαια θεωρείται και η λεκτική βία). Δεν αναφερόμαστε εδώ στα πολλαπλά κρούσματα βιασμού και θανάτωσης γυναικών, τελευταία και από αλλοδαπούς, εγκλήματα αδιαμφισβήτητα ειδεχθή, αλλά, στις προβληματικές σχέσεις του ζεύγους.

Παραδόξως, συχνά διαβάζουμε ότι η “έκρηξη” της βίας κατά των γυναικών οφείλεται στην… καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, άποψη αντιεπιστημονική ή τουλάχιστον φαιδρή (Παρενθετικά, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο παρατηρήθηκε οριακή αύξηση των γεννήσεων). Μία στοιχειώδης λογική ανάλυση, θα παρουσιάσει πιθανές αιτιολογίες του φαινομένου οι οποίες αντιμάχονται τη σουρεαλιστική εξήγηση του φαινομένου από τους δημοσιογράφους.

Μέγας Βασίλειος, μια πρώτη προσέγγιση εις το πολυσχιδές, ψυχωφελές και πολυεπίπεδο έργο του.

 



Μέγας Βασίλειος ο αγαπημένος Άγιος όλων μας, κυρίως των παιδιών. Τον περιμένουν με λαχτάρα να έλθει εις το σπίτι και να αφήσει το δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Αθώες παιδικές ψυχές γράφουν και γράμματα προς τον Άγιο.

Εις το σημείο αυτό κρίνεται απαραίτητη η διευκρίνιση : Δεν έχει καμιά σχέση ο ευτραφής ασπρογένης παππούς ντυμένος εις τα κόκκινα με τον πραγματικό Άγιο, τον ασκητικό και λιτοδίαιτο.

Άγιος Βασίλειος ένας από τους τρεις Ιεράρχες, μαζί με τον Γρηγόριο Θεολόγο και Ιωάννη Χρυσόστομο, πρόσφερε πάρα πολλά εις την Ορθοδοξία και εις την Ελληνική παιδεία. Δίκαια, λοιπόν, του δόθηκε ο τίτλος : Μέγας. Είναι γνωστό ότι η Ιστορία και η Εκκλησία είναι φειδωλοί εις την απονομή του τίτλου.


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου