Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Πρώτα θα μας ψηφίσεις στις 21 Μαϊου και μετά θα μάθεις το Πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας μας και το όνομα του Πρωθυπουργού (του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου, πρώην γενικού διευθυντή Οικονομικού ΔΕΗ)


 
1.             Μια προγραμματική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας κομμάτων θα πρέπει:
 Να είναι συμφωνία (α) για ΕΝΑ συγκεκριμένο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ διακυβέρνησης που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση συνεργασίας και (β) για ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του Πρωθυπουργού.
 Να έχει γίνει γνωστή στους πολίτες ΠΡΙΝ από την ημέρα των εκλογών.

2.             Τις αναγκαίες αυτές προϋποθέσεις για να υπάρξει προγραμματική συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας τις είχε αποδεχτεί και ο κ. Αλέξης Τσίπρας, όπως σαφώς προκύπτει από τις εξής αναφορές του (στις 28 Μαρτίου, στο Συνέδριο Star Forum, το 1ο Πολυθεματικό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας που διοργανώθηκε από τον STAR Kεντρικής Ελλάδας):             
 “Θέλουμε μια κυβέρνηση η οποία πάνω απ’ όλα βεβαίως θα είναι συνεργασίας, αλλά πάνω απ’ όλα θα είναι κυβέρνηση βασισμένη σ’ ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο, προοδευτικό (…). Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός λαός και οι Ελληνες πολίτες είναι να ακούσουν προγραμματικές θέσεις (…)”.
  “Εγώ θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να καθίσουμε να δούμε τις πολιτικές και μετά να δούμε και τα πρόσωπα”.

3.             ΟΜΩΣ, μετά τις 28 Μαρτίου, ξεχνώντας τις πιο πάνω σωστές θέσεις του, ο κ. Τσίπρας μιλάει για μια κυβέρνηση προγραμματικής σύγκλισης, προγραμματικής συμφωνίας, που θα συμφωνηθεί μετά το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογής στις 21 Μαϊου (της κρίσιμης εκλογής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων  των κομμάτων).
Ο κ. Ανδρουλάκης μιλάει επίσης για προγραμματική συμφωνία μετά την πρώτη εκλογή, επιμένοντας όμως στην απαίτησή του Πρωθυπουργός να μην είναι ο κ. Τσίπρας.

4.             Οι προτάσεις/απαιτήσεις αυτές σημαίνουν πως κάθε ένας από τους δύο αρχηγούς καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του στην εκλογή της 21ης Μαϊου, χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν ούτε ποιο θα είναι το Πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας των δύο κομμάτων ούτε ποιος θα είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης αυτής.

 
5.             Αναμενόμενα ερωτήματα πολίτη.  
 Πόσο δημοκρατική, προοδευτική, σοσιαλιστική είναι η απαίτηση πρώτα να   ψηφίσει  ο πολίτης και μετά να μάθει ποιο θα είναι το Πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας και ποιος ο Πρωθυπουργός;  
– Είναι δυνατό τα δύο κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα σοβαρό Πρόγραμμα διακυβέρνησης της Χώρας στον ελάχιστο χρόνο που θα έχουν μετά την πρώτη εκλογή;
– Γνωρίζουν τα δύο κόμματα επί πόσους μήνες διαπραγματεύονται κόμματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να καταρτίσουν τις προγραμματικές τους συμφωνίες για τον σχηματισμό και τη λειτουργία κυβερνήσεων συνεργασίας; 
– Φρόντισαν ποτέ τα δύο κόμματα να αποκτήσουν και να μελετήσουν κάποιο κείμενο Προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ κομμάτων άλλων ευρωπαϊκών χωρών για τον σχηματισμό και τη λειτουργία κυβέρνησης συνεργασίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου