Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τα κρούσματα του κορονοϊού "σκάνε" βροχή το ένα μετά το άλλο στους μεταναστευτικούς - προσφυγικούς καταυλισμούς, αλλά οι "αρμόδιοι" περιορίζονται στο να "καθησυχάζουν" την κοινή γνώμη και να υποβαθμίζουν το πρόβλημα.
Σήμερα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Εύβοιας, συναγερμός σήμανε ξανά στο νοσοκομείο της Χαλκίδας μετά από νέο κρούσμα κορονοϊού, το οποίο επιβεβαιώθηκε. Πρόκειται και πάλι για έγκυο από τη δομή μεταναστών της Ριτσώνας, η οποία μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Απριλίου για να γεννήσει στο νοσοκομείο της πόλης. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι η γυναίκα έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και ενδέχεται να μπει σε καραντίνα προσωπικό της μαιευτικής κλινικής.
Να σημειωθεί ότι προ εβδομάδων, μια ακόμη έγκυος από τον ίδιο προσφυγικό καταυλισμό διαπιστώθηκε ότι επίσης είχε προσβληθεί από τον ιό, όταν αυτή πήγε σε γνωστό, μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για να γεννήσει. Τότε, οι "αρμόδιοι" είχαν εμφανιστεί καθησυχαστικοί, καλώντας την κοινή γνώμη να μην ανησυχεί, διότι οι συνθήκες ζωής στον καταυλισμό ήταν τέτοιες που δεν ενέπνεαν σοβαρούς φόβους.
Και όλα αυτά τα έλεγαν, ενώ ήταν γνωστές τις πάσι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, ο συνωστισμός των μεταναστών που ζουν ακόμα και μέσα σε παράγκες, αλλά και η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους στη δομή "φιλοξενίας". Και, όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως όταν έγιναν τεστ στον καταυλισμό, προέκυψαν 27 κρούσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews από τοπικούς παράγοντες της περιοχής που έχουν άμεση γνώση του θέματος, το νέο κρούσμα, μια Αφρικανή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σήμερα περί τη μια η ώρα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα τοποθετήθηκε σε "γενικό θάλαμο", μαζί με άλλους ασθενείς. Το πρωΐ, περί τις εννέα η ώρα, το νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι η Αφρικανή γυναίκα ήταν διαπιστωμένο κρούσμα του κορονοϊού.
Κατά τους ίδιους τοπικούς παράγοντες, άγνωστο είναι εάν δυο γιατροί που έχουν σταλεί στον καταυλισμό για να επιβλέπουν την κατάσταση υγιεινής εξακολουθούν να λειτουργούν εκεί ή τους έχουν αποσύρει. Να σημειωθεί ότι, γενικότερα, εξαιτίας των κινδύνων από τον κορονοϊό, έχει μειωθεί θεαματικά το προσωπικό των ΜΚΟ και των κρατικών φορέων, όχι μόνον στη Ριτσώνα, αλλά συνολικότερα στα κέντρα μεταναστών - προσφύγων
Οι ίδιοι τοπικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι, ειδικότερα στη Ριτσώνα, σύμφωνα με έντονη φημολογία που υπάρχει στην περιοχή, υπάρχουν δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- γυναίκες στον καταυλισμό που είναι έγκυες. Επίσης, αναφέρουν ότι, αν και έχει επιβληθεί καραντίνα στον καταυλισμό, ουσιαστικά η περίφραξή του είναι "σουρωτήρι", και ουδείς μπορεί να ελέγξει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.
Γενικότερα, όπως φαίνεται από τα κρούσματα τα οποία πληθαίνουν στις διάφορες "κλειστές" κοινωνίες, όπως, εκτός από τους μετανάστες, και στους Ρομά, στις φυλακές, κ.ο.κ., η κατάσταση εκεί τείνει να εξελιχθεί σε βραδυφλεγή (;) υγειονομική βόμβα, και να ξεφύγει από τον έλεγχο. Κάτι, βέβαια, που δεν μπορεί να ξορκιστεί, κρύβοντας, ως συνήθως, το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
Βλέπε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου