Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΌΛΑ ΜΠ@ΥΡΔΕΛΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ; AΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΖΑΕΦ, Ο ΖΑΕΦ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ! ΤΣΙΠΡΑ, ΚΟΤΖΙΑ, ΖΑΕΦ, ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΤΕ ΛΑΘΟΣ! ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ!

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%A4%CE%A9%CE%A1%CE%91-%CE%A0%CE%9F%CE%A5-%CE%88%CE%93%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9D-%CE%8C%CE%9B%CE%91-%CE%9C%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%9F-%CE%9C%CE%95-%CE%A4%CE%97/
tsipras_zaef_prespes_aftodioikisi
Σήμερα ο Τσιπρας και ο Κοτζιάς τραγουδούν: Στα εδωσα όλα και έμεινα στον άσο!
ΤΣΙΠΡΑΣ:ΜΠΡΑΒΟ στον ΖΑΕΦ για γενναιότητα!
ΥΠΕΞ Ελλάδος: Αντιφατικό το αποτέλεσμα
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΚΥΡΟ το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΙΑΣΕ το αυγό και κούρεψε το! Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι Ζαεφ και Τσιπρας και αλληλοσυγχαίρονται! Πιο βλαμένος πεθαίνεις!

Κίνηση Τσίπρα
Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την οκλήρωση του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».
Τι λέει ο Ζάεφ
Η συμφωνία ουσιαστικά έχει καταργηθεί. Οι πολίτες των Σκοπίων δεν πίστεψαν Ζάεφ και Δημητρώφ, ενώ οι ξένοι δεν μπόρεσαν να παρέμβουν. Τσίπρας και Κοτζιάς είναι σε δύσκολη θέση γι’ αυτά που υπέγραψαν, ενώ εμείς που αντιταχθήκαμε στη συμφωνία είμαστε απόλυτα δικαιωμένοι. Ήταν άδικό και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αδιαφόρησαν.
Να υπερβεί το ναυάγιο με την πολύ χαμηλή συμμετοχή του εκλογικού σώματος των Σκοπιανών στο δημοψήφισμα για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών επιχειρεί ο Ζόραν Ζάεφ, ενώ η μικρή συμμετοχή των πολιτών έφερε παγωμάρα τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αθήνα.
Υπακούοντας στις παροτρύνσεις του πρόεδρου της FYROM Ιβανόφ αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν προσήλθαν στις κάλπες για να δηλώσουν με την ψήφο τους αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη μετονομασία της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία, και την επισημοποίηση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας προκειμένου η χώρα τους να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μισή ώρα πριν κλείσον οι κάλπες είχε ψηφίσει μόλις το 34,09% του εκλογικού σώματος- ήταν πολύ χαμηλή, τέτοια που ουσιαστικά μπορεί να θεωρηθεί σαν αποδοκιμασία της προτεινόμενης συμφωνίας.
Ακόμη και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών,στην ανακοίνωση που εξέδωσε δύο ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες στα Σκόπια, επισημαίνει την αντίφαση της μεγάλης αποχής των Σκοπιανών πολιτών με την παράλληλη συντριπτική υπεροχή του «ναι» μεταξύ αυτών που προσήλθαν για να ψηφίσουν νομιμοποιώντας το δημοψήφισμα.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αντιφατικό. Μεγάλη υπεροχή του «Ναι», χωρίς, όμως, την αντίστοιχη συμμετοχή.
Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας της γείτονος χώρας στήριξε τη συμφωνία. Όμως ένα σημαντικό τμήμα την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που συνέταξε ο Νίκος Κοτζιάς.
Η συντριπτική πλειοψηφία είπε «ναι», δήλωσε ο Ζάεφ
«Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε «ναι»» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη γειτονική χώρα για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Ζάεφ μετέφρασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σαν επιδοκιμασία της συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. «Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνεια» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.
Αφού απέρριψε την φιλολογία ότι ένα δημοψήφισμα με συμμετοχή κάτω του 40% δεν είναι έγκυρο, ο κ. Ζάεφ διέψευσε και τις προσδοκίες όσων θεωρούσαν ότι η πολύ υψηλή θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αποδοκιμασία της πολιτικής του και κατά συνέπεια θα πρέπει να ζητήσει πρόωρες εκλογές.
«Θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας για να μπούμε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ» διαβεβαίωσε ο κ. Ζάεφ δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.
Ανοίγει ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, συνέχισε ο πρωθυπουργός των ΣκοπίωνΘα συνεχίσΗ συντριπ
ΥΠΕΞ: Συμβουλευτικό το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, να διαφυλαχθεί η δυναμική της συμφωνίας
Για αντιφατικό αποτέλεσμα, κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα, υπενθυμίζοντας πως η ετυμηγορία του, δεν είναι δεσμευτική.
«Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά και με την πρέπουσα απόσταση τις εξελίξεις στην φίλη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Παραμένει δε, δεσμευμένη στη συμφωνία των Πρεσπών», υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην πρώτη του αντίδραση και συνεχίζει:
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αντιφατικό. Μεγάλη υπεροχή του «Ναι», χωρίς, όμως, την αντίστοιχη συμμετοχή.
Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας της γείτονος χώρας στήριξε τη συμφωνία. Όμως ένα σημαντικό τμήμα την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας θεωρεί, γενικότερα, ότι το κλίμα εθνικισμού και καχυποψίας, οι καθημερινές πλαστές ειδήσεις και ο άκρατος φανατισμός δεν επιτρέπουν δυστυχώς να γίνει μια νηφάλια αποτίμηση για τα μεγάλα οφέλη της συμφωνίας και εμποδίζουν την αναγκαία αλληλοκατανόηση των λαών και την ανάπτυξη της συνεργασίας τους» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:
«Οι ακραίοι και επιθετικοί εθνικισμοί στην περιοχή μας, η ανευθυνότητα έναντι του μέλλοντος της περιοχής, ο εγκλωβισμός σε στερεότυπα αλυτρωτισμού, ενώ η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή, δεν δίνουν προοπτική στην περιοχή γενικότερα.
Αυξάνει η αναγκαιότητα ισότιμης συνεργασίας στην περιοχή, κυριαρχίας του πολιτισμού του δημοκρατικού διαλόγου, της κουλτούρας της συνεννόησης και των δίκαιων συμβιβασμών. Οι ενστάσεις έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών αποδείχτηκαν αναληθείς και λανθασμένες».
«Τα επόμενα βήματα απαιτούν νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως, ώστε η θετική δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών να διαφυλαχθεί», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου