Ήρθε η ώρα να πούμε ορισμένες αλήθειες για το Μακεδονικό και για το «Δημοκρατία του Ίλιντεν» ή όπως κοροϊδευτικά το είπαν κάποιοι «Δημοκρατία του… μπάρμπα Λια».
Η πρώτη αλήθεια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ αιφνιδιάστηκε στη Σόφια από την πρόταση των Σκοπιανών. Δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο τραπέζι. Πρόκειται περί τεράστιου ψέματος ότι δήθεν η έκτη πρόταση έγινε ξαφνικά.
Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι την πρόταση αυτή την ήξεραν στην κυβέρνηση από τη συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στο Σούνιο την περασμένη εβδομάδα. Εκεί την είπαν, την έμαθε το Μαξίμου και είχε μέρες να την μελετήσει.
Η τρίτη αλήθεια είναι ότι αν δεν την γνώριζαν από το Σούνιο δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να γίνει σοβαρή κουβέντα στη Σόφια. Από το Σούνιο είχαν κάνει την προετοιμασία, κανόνισαν τις λεπτομέρειες και έβαλαν όλα τα σενάρια κάτω. Ακόμη και την περίπτωση του ναυαγίου και πώς θα ακολουθούσαν οι εξελίξεις.
Η τέταρτη και σημαντική αλήθεια είναι ότι η «Δημοκρατία του μπάρμπα Λια» είχε γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση επειδή πίστευαν ότι με το erga omnes θα μπορούσαν να πείσουν τους πάντες για τη… μεγάλη διπλωματική νίκη. Το Μαξίμου και προσωπικά ο… απολιτίκ και άπατρις Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει σε ένα εθνικό έγκλημα.
Και η πέμπτη και μεγαλύτερη αλήθεια είναι αυτό που πρώτο έγραψε το Antinews. Ότι δηλαδή υπήρχε plan B ώστε η συγκεκριμένη πρόταση να χρησιμοποιηθεί και ως «λαγός» που αν θυσιαζόταν θα έρχονταν από πίσω οι «σωτήριες» λύσεις του Nova και του Gorna.
Τώρα λοιπόν ανερυθρίαστα, χωρίς τσίπα και χωρίς να σέβονται τη θέληση του ελληνικού λαού, συνεχίζουν τη διαπραγμάτευση, αρχικά στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια πιθανότατα στις Πρέσπες μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ. Να μας το θυμηθείτε. Αυτοί θα βρουν λύση μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και θα μας αιφνιδιάσουν με ένα Nova Macedonijia, τη «Νέα Μακεδονία» δηλαδή που κατά πολλούς είναι τεράστιο έγκλημα. Και γιατί φεύγουμε από την «εθνική γραμμή» του γεωγραφικού προσδιορισμού και γιατί κρύβει αλυτρωτισμούς εναντίον της… Παλιάς Μακεδονίας και γιατί σε λίγους μήνες θα φύγει το Νέα και θα μείνει σκέτο το Μακεδονία.
Για να μην πούμε για την μακεδονική γλώσσα, το μακεδονικό έθνος κ.λπ. Αυτά τι θα τα κάνουν οι Σκοπιανοί στο Σύνταγμά τους. Θα τα αλλάξουν; Γιατί μιλάμε για το erga omnes μονάχα κι όχι για το γεγονός ότι η μία και μοναδική Μακεδονία μοιράζεται στα δύο και οι Σλάβοι που ήρθαν στα Βαλκάνια πολύ αργότερα αποκτούν αρχαία ιστορία και πολιτισμικές αναφορές;
Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά στο «Ίλιντεν». Πώς αλλιώς να έκανε άλλωστε. Θα είχαμε… νεκρούς αν πήγαιναν να ψηφίσουν ένα τέτοιο όνομα.
Όμως το ερώτημα που γεννάται είναι ένα: Ο Κυριάκος τι λέει για το Nova ή και για το Gorna; Συμφωνεί; Θα το ψηφίσει και θα πάρει πάνω από 180 βουλευτές; Θα συμπράξει με τον Τσίπρα σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα;
Μία είναι η λύση αν σώνει και καλά θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα και δεν πρέπει να πιέζεται από κανέναν. Η λύση είναι να κατατεθεί αίτημα για δημοψήφισμα. Οποιαδήποτε λύση στο όνομα να κυρωθεί όχι από τους βουλευτές αλλά από τους πολίτες.
Όπως θα κάνουν στα Σκόπια έτσι να κάνουμε κι εμείς. Δημοψήφισμα εδώ και τώρα και ας αποφασίσει ο λαός. Ήρεμα, έχοντας χρόνο να δει τα επιχειρήματα και να δώσει την απάντησή του. Αυτό είναι η δημοκρατία. Τολμά ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το εγκληματικό δημοψήφισμα του 2015 να πάει τώρα σε μια διαδικασία για πολύ πιο σημαντικό θέμα;
Τολμά η ΝΔ να το ζητήσει και να δεσμευτεί πως αν ο κόσμος πει «ναι» σε οποιαδήποτε απόφαση για το όνομα τότε θα το αποδεχθεί και αυτή;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου