http://www.antinews.gr/action.read/ellada/to-jason-antigoni-/4.119237
Πριν από μερικές ημέρες μητροπολίτες και άλλοι έκαναν προσφυγή κατά του γάμου ομοφυλοφίλων και βεβαίως δέχθηκαν bulling από τους γνωστούς εκπροσώπους της πολιτικής ορθότητας που επιβάλλει συγκεκριμένες συμπεριφορές.
Διότι μη τυχόν και θίξεις κανείς μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κι αμέσως γίνεται ρατσιστής, ομοφοβικός, ακροδεξιός κ.λπ.
Την ίδια στιγμή στο φως ήρθε και η υπόθεση του 32χρονου Jason ο οποίος είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των… διαφορετικών ανθρώπων.
Ο εν λόγω λοιπόν ακτιβιστής ζήτησε να προστεθεί και το όνομα Αντιγόνη, στο ήδη καταχωρημένο όνομά του τονίζοντας έτσι την ταυτότητα φύλου ως… άφυλο άτομο
Η πρώτη δίκη για διαγραφή φύλου από ληξιαρχική πράξη γέννησης αλλά και προσθήκη ονόματος σε ταυτότητα ατόμου που ζητά να αναγνωριστεί ως non binary, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε:
“Προσφύγαμε στην ελληνική δικαιοσύνη για να γίνει διαγραφή φύλου. Δεν συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα τρανς μη δυικά άτομα, δηλαδή όσα κινούνται ανάμεσα στο έμφυλο δίπολο ή και εκτός. Εγώ είμαι εκτός, είμαι άφυλο άτομο. Το φύλο είναι ζήτημα αυτοπροσδιορισμού δεν έχει να κάνει με την ανατομία. Και πάμε στο ζουμί της υπόθεσης.
Ο ίδιος ο Jason – Αντιγόνη επιθυμεί όσα άτομα αναφέρονται στο πρόσωπό του να χρησιμοποιούν την αντωνυμία “το” μπροστά από το όνομά του σημειώνοντας ωστόσο πως: “δεν πρόκειται για αντικειμενοποίηση του ατόμου αλλά υπονοείται το άτομο στη χρήση της αντωνυμίας”.
Δηλαδή δεν μπορούμε να λέμε ο Jason – Αντιγόνη ή η Jason – Αντιγόνη αλλά το Jason – Αντιγόνη.
Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι το Jason – Αντιγόνη είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών και τώρα σπουδάζει στο ελληνικό πανεπιστήμιο αφού κάνει το μεταπτυχιακό του πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία παλεύει χρόνια μέσα από ακτιβιστικές και όχι μόνο δράσεις. Παράλληλα αρθρογραφεί για τον βιγκανισμό καθώς το ίδιο ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια τον βίγκαν τρόπο ζωής.
“Στο πανεπιστήμιο γίνομαι απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό. Οι καθηγήτριες μου με προσφωνούν “Το Jason – Αντιγόνη”.
Για την δική του παιδική ηλικία λέει χαρακτηριστικά: “Από μικρό ήμουν μια περίπτωση που δεν έμπαινα σε καλούπια. Ήθελα να φοράω και φορέματα αν και το έκανα πολύ αργότερα. Τώρα πια φοράω καθημερινά αλλά ταυτόχρονα έχω μούσι, τριχοφυΐα και προς το παρόν τουλάχιστον δεν προτίθεμαι να κάνω καμία αλλαγή στο σώμα μου”.
Όσον αφορά το ηλικιακό όριο επισημαίνει πως κατά την άποψή του πρέπει να… πέσει κάτω από τα 15 έτη.
Φανταστείτε λοιπόν να φωνάζουν οι καθηγήτριές του «το Jason – Αντιγόνη» να μιλήσει ή να κάνει κάποια εργασία. Κι όλο αυτό το λέμε φυσιολογικό. Όλο αυτό είναι κανονικότητα ενώ οτιδήποτε άλλο είναι μίσος, ρατσισμός, σκοταδισμός. Πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσει ο κόσμος μ’ αυτά που βλέπει. Και μ’ αυτά που κάποιοι του επιβάλλουν να αποδεχθεί. Διότι το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικαίωμά του. Αλλά αυτή η προκλητική δημοσιότητα που θέλουν συγκεκριμένα άτομα μας βρίσκει αντίθετους. Θέλουν σώνει και καλά να επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους και πλέον… φανταστείτε το, οι καθηγητές του τον φωνάζουν «το».
Τι άλλο να πούμε εμείς. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου