Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

O Obama, τα ΟΠΛΑ, τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ο παράνομος ΤΖΟΓΟΣ και γιατί ρίχνουν την κυβέρνηση Τσίπρα

http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-obamata-oplata-narkotika-o-paranomos-tzogos-ke-giati-richnoun-tin-kyvernisi-tsipra/
ΜΟΝΟ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"

Ποιοι κυβερνάνε στην πραγματικότητα τον πλανήτη


Γιατί οι Financial Times σφύριξαν την λήξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος κυβερνάει πραγματικά τον Κόσμο; Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Μέι, η Μέρκελ;Ποιοι διατηρούν τον Τσίπρα στην εξουσία 2 χρόνια τώρα;
Μήπως οι οξυδερκείς ψηφοφόροι της συμπαντικής συνειδητότητας;Πόσο δύσκολο είναι για τους πραγματικούς κυβερνήτες του κόσμου να τραβήξουν την πρίζα της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως έκαναν και με τους προηγούμενους μνημονιακούς πρωθυπουργούς; Για πόσο ακόμη θα δίνουν χρόνο στον Τσίπρα, ακόμη και στη Μέρκελ; Η μήπως νομίζετε ότι είναι δύσκολο να χάσει τις εκλογές η Γερμανίδα εάν 2-3 τρελά φορτηγά εξακολουθήσουν να συνθλίβουν Γερμανούς πολίτες;
Από τον Ian Ford
Εάν ο Πούτιν διαθέτει υλικό με το νέο Αμερικανό πρόεδρο σε όργια γιατί πιστεύετε ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι σε γνώση όσων επέλεξαν να κερδίσει ο Τραμπ το χρίσμα για το Λευκό Οίκο; Μια μικρή γεύση για το ποιοι στην πραγματικότητα κυβερνούν τον πλανήτη μπορείτε να πάρετε από το αποκαλυπτικό άρθρο που παραθέτουμε στη συνέχεια και το οποίο εξηγεί την δημοφιλία του απερχόμενου Μπαράκ Ομπάμα με το δημοκρατικό και lifestyle προφίλ το οποίο χτίστηκε με την ευγενική χορηγία της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ η οποία είδε τις πωλήσεις της επί Ομπάμα να εκτοξεύονται:
Σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση Obama κατέχει το ρεκόρ σε πωλήσεις όπλων από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πιο συγκεκριμένα, επί της 8ετίας Barack Obama εγκρίθηκαν πάνω από 278 δισ. δολ. σε πωλήσεις όπλων προς άλλα κράτη σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης George W. Bush, όπου εγκρίθηκαν 128,6 δισ. δολ. Η Ρωσία είχε λίγο μικρότερα κέρδη από τις πωλήσεις όπλων το 2015, ωστόσο και πάλι βρίσκεται τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη με 11,1 δισ. δολ.
H κρίση «χτύπησε» την παγκόσμια αγορά όπλων
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ηγούνται των εμπορικών συμφωνιών που περιλαμβάνουν όπλα, έχοντας πουλήσει 40,2 δισ. δολ. παγκοσμίως, ήτοι το 50,29% του συνόλου, αφήνοντας πίσω τη Γαλλία με μόλις… 15,3 δισ. δολ. Τα στοιχεία αυτά-σύμφωνα με τον Business Insider– προκύπτουν από την ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί η Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου, που αποτελεί τμήμα της Βιβλιοθήκης του αμερικάνικου Κογκρέσου, και αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες στον χώρο του παγκόσμιου εμπορίου όπλων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πιο αποδεκτή έρευνα από τις μη απόρρητες έρευνες που διεξάγονται παγκοσμίως. Παρουσιάζει επίσημα ποσοτικά στοιχεία σχετικά με τη μεταφορά συμβατικών όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και άλλες χώρες προς αναπτυσσόμενα κράτη.Τα αναπτυσσόμενα κράτη εξακολουθούν να είναι στο επίκεντρο των εμπορικών συμφωνιών από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων. Κατά τη διάρκεια της 3ετίας 2008-2011, η μεταφορά όπλων προς τα αναπτυσσόμενα κράτη κάλυπτε το 80,39% του συνόλου των συμφωνιών παγκοσμίως.

Από το 2012 έως το 2015 οι ΗΠΑ είχαν κέρδη σχεδόν 86 δισ. δολάρια από συμφωνίες όπλων με αναπτυσσόμενα κράτη, η Ρωσία 48,6 δισ. δολ. Πρόκειται για την όγδοη διαδοχική χρονιά που οι ΗΠΑ βρέθηκαν πρώτες στην κατάταξη.
Στην Ευρώπη, στους νατοϊκούς κόλπους, η Γερμανία κατάφερε να κλείσει μεγάλες συμφωνίες προμηθεύοντας ναυτικά συστήματα σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ενώ και η Βρετανία προχώρησε σε πωλήσεις πολεμικών αεροσκαφών.
Από τα στοιχεία αυτά μπορείτε εύκολα να συμπεράνετε ποιοι πραγματικά κυβερνάνε τον πλανήτη.Οπλα, πετρέλαιο, μπετά(κατασκευαστικές), παράνομος τζόγος, ναρκωτικά. Σε ποιο από αυτά τα πάρτυ δέχθηκε να συμμετάχει ο Αλέξης Τσίπρας; Εκλεισε συμφωνία για αγορά εξοπλιστικών από τους Αμερικανούς και τους Γάλλους σε βάρος των Γερμανών και των Ρώσων ή μήπως φρόντισε να κρατήσει τα ζύγια; Τι είναι αυτό που πήγε λάθος με αποτέλεσμα ο αριστερός Ελληνας πρωθυπουργός να χάσει την εμπιστοσύνη όσων κυβερνάνε πραγματικά τον πλανήτη; Τι ρόλο έπαιξαν και παίζουν σ΄αυτό οι αντιπροσωποί τους στην Ελλάδα;
Αυτό ήταν…Οι Financial Times ανέλαβαν απλά να μεταφέρουν το μήνυμα του τέλους στον Ελληνα πρωθυπουργό.
Το άρθρο της 30ης Δεκεμβρίου 2016 των Financial Times με τίτλο «Ελλάδα: ένα ζήτημα ανεξαρτησίας», θα μπορούσε να φυλάσσεται ήδη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους μια και θα αποδειχθεί ο προάγγελος της πτώσης. Το big read δημοσίευμα ήταν τόσο τρομακτικό επειδή περιέγραφε πραγματικά γεγονότα που ακόμη και για το Μαξίμου, που τα προκάλεσε, δεν ήταν ευχάριστο να τα βρίσκει μπροστά του και μάλιστα δημοσιευμένα σε ένα από τα πιο βαριά πυροβολικά του διεθνούς τύπου.
Η ταύτιση της κυβέρνησης Τσίπρα (που δεν λέει να ολοκληρώσει την Δίκη της Χρυσής Αυγής για την στυγνή δολοφονία Φύσσα) με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας στέλνει μήνυμα στους επενδυτές να μείνουν μακριά από τη χώρα. Οι Financial Times είναι ένα από τα μηντιακά Ευαγγέλια των Αγορών. Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες πριν την είσοδο του νέου χρόνου και μοιάζει χαριστική βολή σε μια χώρα που για να επιζήσει χρειάζεται επενδύσεις από ισχυρούς ξένους παίκτες. Το δημοσίευμα τους προειδοποιεί να μείνουν μακριά από μια χώρα στην οποία υπάρχει κατάλυση της Δικαιοσύνης και υποκατάστασή της από το Μαξίμου-Τσίπρα όπως δείχνει και η εικονογράφηση του ρεπορτάζ που επέλεξαν τα στελέχη της εφημερίδας.
“Υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς».
22s14arxeia2-thumb-large
Σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει πως «προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη» για όλα όσα έχει καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση, τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, συμπληρώνοντας πως η «μονομέρεια» των πηγών των FT «θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα».
Πιο αναλυτικά, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως εδώ και δύο χρόνια:
  • δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
  • για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις.
  • τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν.
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει πως «είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια».
Όσον αφορά για τη θέση της κυβέρνησης που φιλοξενούνται στο δημοσίευμα (ότι οι κατηγορίες περί υποχώρησης του κράτους δικαίου είναι μια απόπειρα σπίλωσης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στη χώρα), στην ανακοίνωση τονίζεται πως «οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης…».
u55nnamed
Αραγε αναρωτήθηκαν στο Μαξίμου γιατί δεν είχαν καν χρόνο να απαντήσουν; Μήπως γιατί οι Εντολείς του δημοσιεύματος θεωρούν ήδη την κυβέρνηση ξοφλημένη. Μήπως το δημοσίευμα των Financial Times και κυρίως η φαινομενικά απαξιωτική και “αντιδεοντολογική” συμπεριφορά της εφημερίδας προς τον Τσίπρα είναι μήνυμα των πιο αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων που θα ακολουθήσουν;
Και τι είδους δημοσιεύματα θα μπορούσαν να είναι αυτά; Τι παραπάνω γνωρίζουν οι “Κύκλοι” που καταγγέλει το Μαξίμου με το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού;
«Ελλάδα, ζήτημα ανεξαρτησίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πατάσσει τους θεσμούς της χώρας ή καταλύει κατεστημένα συμφέροντα;».
Αυτός είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος δημοσιεύματος των Financial Times, που επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση και τη συγκρίνει με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.
«Υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της ΕΕ να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς», αναφέρει το δημοσίευμα και συγκρίνει την Ελλάδα με την Πολωνία και την Ουγγαρία, δυο χώρες με ακροδεξιές κυβερνήσεις. Το θέμα είναι πως φτάνει η βρετανική εφημερίδα ως τη σύγκριση αυτή…
Το αιχμηρό δημοσίευμα των Financial Times ξεκινά από την κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τη νέα διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής και την απόφαση να ανατραπεί (σ.σ. τον περασμένο Σεπτέμβριο) η απόφαση Στουρνάρα να ανατεθεί η διοίκηση της τράπεζας στον Θεόδωρο Πανταλάκη.
«Σύμφωνα με πηγές, κυβερνητικά στελέχη κανόνισαν με το ΤΣΜΕΔΕ, τον μεγάλο μέτοχο της Τράπεζας Αττικής, να δώσουν τη δουλειά στον Κωνσταντίνο Μακέδο, έναν πολιτικό μηχανικό με μικρή τραπεζική εμπειρία», αναφέρουν οι Financial Times και σημειώνουν πως «η τράπεζα Αττικής έχει στενούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, μέσω της συνδικαλιστικής οργάνωσης που ελέγχει το ΤΣΜΕΔΕ».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτή ήταν μια ευθεία πρόκληση στην εκπεφρασμένη προτίμηση του Γιάννη Στουρνάρα για τη διοίκηση της τράπεζας Αττικής. «Και έβαλε τον κ. Στουρνάρα σε άβολη θέση», αναφέρει ο συντάκτης. Σημειώνει δε ότι το επεισόδιο αυτό, χρησιμοποιήθηκε από τους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ ως παράδειγμα μιας αυταρχικής τάσης, που υποστηρίζουν πως γίνεται όλο και πιο ορατή καθώς η ηγεσία του κόμματος παλεύει με την πτώση στις δημοσκοπήσεις και την ανάκαμψη της υποστήριξης στη Νέα Δημοκρατία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να θέσει κάθε ανεξάρτητο θεσμό υπό κρατικό έλεγχο, είναι μέρος της ιδεολογίας τους», δηλώνει ο επίτιμος καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάνος Βερέμης. «Για άλλους, τα πρόσφατα γεγονότα είναι απλά μια πιο ορατή αντανάκλαση των χρόνιων προβλημάτων στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στη δυσκολία να γίνει σεβαστή η ανεξαρτησία βασικών δημόσιων θεσμών».
Οι Financial Times κάνουν αναφορά και στην έφοδο των εισαγγελέων διαφθοράς στα γραφεία της εταιρίας που διατηρεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, ένα περιστατικό «που ανησύχησε αξιωματούχους της ΕΚΤ και προκάλεσε ευρύτερους φόβους για την επιθυμία του κράτους να χρησιμοποιήσει τον εκφοβισμό για να “περάσει το δικό του”». «Δεν ήταν η εταιρία μου ο στόχος. Ο πραγματικός στόχος ήταν ο Γιάννης» λέει στην εφημερίδα η Λίνα Νικολοπούλου και αρνείται πως έχει κάνει οτιδήποτε λάθος.
Επαναλαμβάνει δε ότι ο εισαγγελέας αρνήθηκε να συστηθεί και πως το ένταλμα ήταν μια ανυπόγραφη φωτοτυπία. «Ήμουν έξαλλη και τόσο σοκαρισμένη που κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί σε μια δημοκρατική χώρα», τόνισε. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων πίσω από την έρευνα στην εταιρία της Λίνας Νικολοπούλου.
Οι FT σημειώνουν επίσης πως η έφοδος έγινε λίγο μετά την απόφαση Στουρνάρα να επιβάλει απαγόρευση δανεισμού στην τράπεζα Αττικής και μάλιστα εν μέσω της «ευαίσθητης και αμφιλεγόμενης» διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. «Το αποτέλεσμα ήταν να τορπιλιστεί η προσπάθεια δανειοδότησης από την Τράπεζα του Χρήστου Καλογρίτσα, έναν από τους ευνοούμενους της κυβέρνησης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αναγκάζοντάς τον να αποσυρθεί από τη δημοπρασία». Η εφημερίδα κάνει μάλιστα αναφορά και στα περιβόητα… βοσκοτόπια.
Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στην «ταραχώδη σχέση» της Αθήνας με τις Βρυξέλλες στα έξι χρόνια των Μνημονίων. «Τώρα υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της ΕΕ να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς», τονίζει ο συντάκτης.
Και εδώ έρχεται η συσχέτιση, από τους Financial Times της Ελλάδας με την Πολωνία και την Ουγγαρία, δυο χώρες με ακροδεξιές κυβερνήσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της Κομισιόν για παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης (Πολωνία) και πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα (Ουγγαρία).
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει στην εφημερίδα πως υπάρχει απειλή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα που είναι συγκρίσιμη με αυτή στην Πολωνία και την Ουγγαρία. «Δεν είναι τόσο έντονη, αλλά η μεθοδολογία είναι η ίδια. Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που αφορά την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι μεταξύ των παρατηρητών του ελληνικού προγράμματος διάσωσης υπάρχει μια ανησυχία ότι η έλλειψη σεβασμού στην ανεξαρτησία ορισμένων θεσμών, ιδίως της δικαιοσύνης, «θα μπορούσε να γίνει η Αχίλλειος πτέρνα στην προσπάθεια της χώρας να στρίψει τη γωνία και να προσελκύσει έξωθεν επενδύσεις».
Αναφερόμενη σε φόβους περί εμβάθυνσης της κουλτούρας της πολιτικής παρέμβασης στο δημόσιο τομέα η εφημερίδα επικαλείται τον πρώην Πρόεδρο του ΣτΕ και πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο που κάνει λόγο για σημείο καμπής: «Λίγο-λίγο η τήρηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα εξαφανίζεται. Νιώθω πως κάθε μέρα που περνά οι Έλληνες πολίτες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τους Ευρωπαίους πολίτες. Το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα το ανατρέψουμε αυτό».
Οι Financial Times αναφέρονται και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέρρευσε μετά την απόφαση του ΣτΕ και για «σκάνδαλα» με κατηγορίες περί απόπειρας επιρροής μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας με υποσχέσεις για αύξηση αποδοχών και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κυβερνητικές πηγές, αναφέρει η εφημερίδα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες αυτές. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στην «αποτυχημένη κυβερνητική απόπειρα καθαίρεσης της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού», η οποία στην ουσία «εμποδίστηκε από τις Βρυξέλλες».
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι διεθνείς ανησυχίες για το επίπεδο σεβασμού της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ανεξάρτητους θεσμούς προηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και σημειώνουν πως εστία έντασης ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες είναι και η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και η έρευνα για τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για εσκεμμένη υπερβολή των υπολογισμών για το έλλειμμα.
«Είναι εκπληκτικό και πραγματικά απογοητευτικό ότι επίσημοι στατιστικολόγοι διώκονται πολιτικά και ανηλεώς εντός των συνόρων της ΕΕ», δηλώνει στην εφημερίδα ο Ανδρέας Γεωργίου.
Το δημοσίευμα των FT καταλήγει μεταφέροντας τη θέση της κυβέρνησης ότι οι κατηγορίες περί υποχώρησης του κράτους δικαίου είναι μια απόπειρα σπίλωσης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στη χώρα. Κυβερνητική πηγή υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις γίνονται ακριβώς επειδή πλήττονται υπενδεδυμένα συμφέροντα.
Προστίθεται πάντως, σε μια ένδειξη του πόσο μεγάλες είναι πλέον οι ανησυχίες, πως το θέμα του σεβασμού της ανεξαρτησίας των θεσμών θα αναδειχθεί από την αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει: «Έχουμε εκφράσει σοβαρές ανησυχίες ότι γινόμαστε μάρτυρες μίας διάβρωσης της ποιότητας των δημοκρατικών θεσμών μας από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, ο κ. Βερέμης σχολιάζει ότι παρά τις απόπειρές του κατά της ανεξαρτησίας θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ «στερείται στρατηγικής και επομένως αυτοσχεδιάζει, κάτι που οδηγεί σε προχειρότητες και τελικά σε αποτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου