Το ξεκίνημα της χρεωκοπίας.
Έτσι άρχισε η αποσύνθεση της ελληνικής οικονομίας στις πρώτες ημέρες του ΠΑΣΟΚ!
Άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον «Οκτώβρη» ου 1981.
Δεν περνά ένας μήνας και μια από τις πρώτες κυβερνητικές αποφάσεις ήταν αυτή του Νοεμβρίου του 1981 με την οποία έγινε η «κοινωνικοποίηση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και το κλείσιμο των μη βιώσιμων»!
Έτσι αρχίζει ο «χορός των κολασμένων» σοσιαλιστών στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας, η οποία στο στάδιο της αποσύνθεσης πληρώνει μεγάλες αμοιβές για νομικούς συμβούλους, οικονομικούς συμβούλους, διαχειριστές των προβληματικών επιχειρήσεων, σύνδικους πτωχεύσεων και πάει λέγοντας.
Εδώ ακριβώς ταιριάζει απόλυτα το άσμα που τραγουδούσαμε στην κατοχή: «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά ρίχτηκαν πάνω στην εργατιά». Έτσι άρχισε το οικονομικό και κοινωνικό ξεπάτωμα της Ελλάδας.Μπράβο σου «κυρίαρχε» λαέ με την… αλλαγή σου!
Μια «αλλαγή», οι φορείς της οποίας αμοίβονταν σαν μαχαραγιάδες όπως έγραφε «Το Βήμα» της 29 Μαρτίου 1992.
Αντιγράφω: «Επάγγελμα «μάνατζερ του Δημοσίου», με μισθό 25 εκατομμύρια δρχ. ετησίως. Διοικητές τραπεζών, επικεφαλής οργανισμών του δημόσιου τομέα και στελέχη κρατικών επιχειρήσεων… Στο μισθό τους προστίθενται και οι αμοιβές για συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις, τα έξοδα «κίνησης» και «παραστάσεως» και σε κάποιες περιπτώσεις και στις συντάξεις».
Μια σοσιαλιστική νομενκλατούρα η οποία ρούφηξε κυριολεκτικά τον ιδρώτα και το αίμα του δύσμοιρου λαού και την οποία ήδη από το 1985 είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Λάμψας με το έργο του: «Η Ελληνική Νομενκλατούρα», (εκδ. β’ «ροές», Αθήνα 1985).
Τώρα σκούζεις «κυρίαρχε» λαέ αλλά είναι αργά, πολύ αργά. Δεκαετίες ολόκληρες χειροκροτούσες ζητογραύγαζες και ψήφιζες.
Άξιος της τύχης σου και των επιλογών σου. Αρνήσαι να μάθεις, αρνήσαι να σκεφτείς και αρνήσαι να κρίνεις!
Αθήνα 04/08/2015
«Γιορτή της Δημοκρατίας»!!!
Μια ιλαροτραγωδία, η οποία πυργώθηκε στα ερείπια, στα αποκαΐδια και, κυρίως, στο αλικο αίμα των Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων πολεμιστών.
Μια «Γιορτή» στην οποία χάρηκαν – εν μέσω εδεσμάτων, παγωτών και πανάκριβων τουαλετών υψηλών κυριών – οι απόντες των αγώνων, ενώ οι πραγματικοί αντιστασιακοί - κατά κανόνα – βιώνουν στα ανείπωτα υπόγεια της ανέχειας και της ανωνυμίας. Παρακολουθήσαμε ξανά στο Προεδρικό Μέγαρο τησύναξη των εορταζόντων που ήταν αγέννητοι, πλην του οικοδεσπότου που έκανε αντίσταση από το δάσος της Βουλόνης κρατώντας το παλτό του… εθνάρχη, κατά τους… αντιστασιακούς περιπάτους!!!
Σαράντα ένα χρόνια κρατά αυτή η θεατρική παράσταση, οι πρωταγωνιστές της οποίας παρέλαβαν ένα ακμαίο κράτος των χουντικών και το μετέτρεψαν σε μια υποθηκευμένη αποικία των Βρυξελλών!
Θυμίζω ότι σ’ αυτή τη θεατρική παράσταση, για πολλά χρόνια, έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο και «κορυφαίοι του στρατιωτικού καθεστώτος» - οι οποίοι σαμποτάρησαν την έγκυρη επέμβαση του ελληνικού στρατού για τη διάσωση της Κύπρου – γεγονός το οποίο καυτηρίασα πολλάκις και εγγράφως (βλ. π.χ. το κείμενό μου: «Ν’ ανασκολοπιστούν οι ανασκολοπίζοντες», στο μηνιαίο περιοδικό «Ηλιαία», τευχ. Μαΐου 2007, και αναδημοσίευσή του στο συλλογικό μου έργο «Κριτικά Κείμενα» (εκδ. «Πελασγός», - Γιαννάκενας – Αθήνα 2012, σελ. 137-151).
Εκείνο το κείμενο κατέληγε: «Με αυτά – και όχι μόνο – τα δεδομένα ήρθε η ώρα ν’ απομυθοποιήσουμε και το λαό και τη «δημοκρατία» που βιώνουμε ταπεινωμένοι και ψυχικά και ηθικά ανασκολοπισμένοι. Καιρός ν’ ανασκολπιστούν οι ανασκολοπίζοντες».
Ατυχώς ο «κυρίαρχος» λαός δεν τόλμησε. Προτίμησε ν’ ανασκολοπιστεί από το σάπιο σύστημα παρά να το ανασκολοπίσει ο ίδιος.
Έτσι, συνεχίζει να πορεύεται – εν μέσω δεινών – και με το μύθο της αντίστασης και της δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας τον στοχαστή Δ. Γληνό που έγραφε στα 1940, στον «Σοφιστή» του Πλάτωνος: «Ένας μύθος, είναι αναγκαίος για να ζει ο άνθρωπος τη ζωή του» (Εκδ. «Ζαχαρόπουλος» σελ. 83).
Υ.Γ. Δημοσιεύεται ετεροχρονισμένα
Αθήνα 04/08/2015
Πολιτικές υποθήκες:
Αριστοτέλης: «Έκαστος άνθρωπος επιθυμεί τα αγαθά προς χάριν του εαυτού του»
Ο ίδιος: «Κάθε άνθρωπος επιθυμεί να διάγει τη ζωή του έχοντας ως σύντροφον τον εαυτόν του»
Λ. Πιραντέλο: «Ένας άνθρωπος έχει μέσα του εκατό πιθανούς ανθρωπαρίους»
Α. Μωρουά: «Η ζωή είναι ένας χορός μασκοφόρων»
Σωκράτης: «Πες μου κάτι και θα αποδείξω το αντίθετο, μετά πες μου το αντίθετο και θ’ αποδείξω και αυτό το αντίθετο»
Κ.Παλαμάς: «Κι η αλήθεια είναι μικρή, μισόσβηστη, καντήλα, που μας δείχνει πιο πηχτή, τριγύρω τη μαυρίλα»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου