Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Κύπρος: Ο Χρυσάνθου μας δουλεύει κανονικά (από τον Όμηρο Αλεξάνδρου)

Ο Χρυσάνθου μας δουλεύει κανονικά

Μεγάλες προσδοκίες, περισσότερες από τις αναμενόμενες, δημιούργησε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Ιούλιο του 2014, για την αγορά και εγκατάσταση στο Αρχηγείο Αστυνομίας ενός υπερσύγχρονου σέρβερ και λογισμικού. Στόχος, όπως λέχθηκε τότε, η δημιουργία βάσης δεδομένων, η οποία θα συμβάλει στην επιτάχυνση των ποινικών ανακρίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας. 

Οκτώ μήνες μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κανένας υπερ-σέρβερ δεν αγοράστηκε και δεν εγκαταστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Απεναντίας, οι ανακριτές συνεχίζουν το έργο τους μέσα σε τόνους χαρτούρας, με τους πολίτες να αναμένουν ακόμη τις ποινικές διώξεις αυτών που πρωταγωνίστησαν στην οικονομική καταστροφή του τόπου.


Αξίζει να αναφερθεί ότι, ακόμη και εάν αγοραστεί σήμερα ο συγκεκριμένος σέρβερ, θα χρειαστούν μέχρι και δύο χρόνια για την πλήρη αξιοποίηση του στις έρευνες για την οικονομία. Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόταση που κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο, τον περ. Ιούλιο, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, θα χρειαστούν από την ημέρα έναρξης της εργασίας εγκατάστασης του συστήματος, περίπου τρεις μήνες για να μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιείται από τους ανακριτές, οι οποίοι, στο μεταξύ θα πρέπει να τύχουν εκπαίδευσης.

Συνεπώς, µόνο από τον τέταρτο μήνα µπορεί να αξιοποιηθεί µερικώς, ενώ για πλήρη χρήση της βάσης δεδομένων και επιθεώρηση όλων των εγγράφων που θα αποθηκευτούν στο σύστημα (περίπου 150.000 έγγραφα) πιθανόν να χρειαστούν µέχρι και 24 µήνες, εκτιμά ο εμπειρογνώμονας του οίκου AlixPartners Paul Brabant που ήρθε στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2014, με σκοπό να ετοιμάσει και να υποβάλει σημείωμα επί του θέματος.

Άρα, η όποια επίσπευση των ανακριτικών ερευνών από τη χρήση του υπερ-σέρβερ παραπέμπεται μέχρι και το 2017 νοουμένου ότι θα αγοραστεί και θα ολοκληρωθεί η καταχώρηση στη βάση δεδομένων των δεκάδων χιλιάδων εγγράφων που οι ανακριτές συνέλεξαν και που στο μεταξύ, συνεχίζουν να συλλέγουν στο πλαίσιο των ερευνών τους. 

Το σημείωμα του εμπειρογνώμονα, ημερομηνίας 30/6/2014 για τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας της υπό αναφορά βάσης δεδομένων κοινοποιήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στο σημείωμα του, ο ξένος εμπειρογνώμονας έδωσε διάφορες επιλογές στη Δημοκρατία, ενώ στο τραπέζι είχε κατατεθεί και πρόταση από την ΑΤΗΚ. Το Τµήµα Πληροφορικής της Αστυνομίας και το Τµήµα Υπηρεσιών Πληροφορικής της Δηµοκρατίας συµφώνησαν ότι η καλύτερη επιλογή, για λόγους κυρίως ασφάλειας των δεδομένων, είναι αυτή της αγοράς με συνοπτικές διαδικασίες. Η αγορά του συστήματος εκτιμήθηκε στις €663.000. 

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αγορά του υπερ-σέρβερ θα έπρεπε να γίνει προ πολλού. Πρώτος έθιξε το θέμα ο Βρετανός εμπειρογνώμονας των AlixPartners, Μπεν Τζονσον, o οποίος αποσπάστηκε στην Κύπρο από τις 7/4/2014 για τρεις μήνες με σκοπό να βοηθήσει το έργο της Νομικής Υπηρεσίας. Ανάλαβε να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό που συγκεντρώθηκε για να αποφανθεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Μια από τις πρώτες ενέργειες του κ. Τζονσον ήταν να εισηγηθεί τη δηµιουργία και λειτουργία βάσης δεδοµένων µε δυνατότητα έρευνας. Υποδεικνύοντας ότι το ανακριτικό έργο στην περίπτωση αυτή δεν αρκεί να ακολουθήσει την πεπατηµένη, επειδή ο όγκος των σχετικών εγγράφων, σε έντυπη και ηλεκτρονική µορφή είναι τέτοιος που η µελέτη και ο συσχετισµός µεταξύ τους το καθιστούν σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί μόνο από τον ανθρώπινο παράγοντα. Έτσι λοιπόν, βρέθηκε στην Κύπρο και δεύτερος εμπειρογνώμονας του οίκου AlixPartners, ο κ. Πολ Μπράμπαντ, ο οποίος, ετοίμασε και σχετικό σηµείωµα για την ανάγκη δηµιουργία βάσης δεδοµένων. 

Είπα πάρα πολλές φορές στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω. Ο Πρόεδρος Νίκος Χρυσάνθου* Αναστασιάδης ήταν είναι και θα παραμείνει ο πλέον ψεύτης και υποκριτής πολιτικός που ανέδειξε ποτέ η πολιτική ζωή της Κύπρου και λόγω και των προσωπικών του προβλημάτων είναι αδύνατον να κυβερνήσει μια διαλυμένη χώρα με τόσα προβλήματα. Έκτισε την προεκλογική του εκστρατεία στην ανασφάλεια που δημιούργησε και την καταστροφή που έφερε η διακυβέρνηση του ανεκδιήγητου και άκρως προβληματικού Δημήτρη Χριστόφια και πουλώντας στο κυπριακό λαό υποσχέσεις για εκσυγχρονισμό και απονομή δικαιοσύνης κατάφερε και άρπαξε την εξουσία και εξακολουθεί να μας δουλεύει κανονικά.

Δύο χρόνια μετά ψάχνει ακόμη σέρβερ για να διερευνήσει υποτίθεται τις αιτίες της κατάρρευσης της οικονομίας, μιας οικονομίας στην κατάρρευση της οποίας τεράστιες ευθύνες φέρει και ο ίδιος μαζί με το δικηγορικό του γραφείο(Ρώσικα Κεφάλαια) και θα έπρεπε μαζί με πολλούς άλλους πολιτικούς να βρίσκεται στην φυλακή και όχι να κυβερνά.

Θα το επαναλάβω ακόμη μια φορά και ας θεωρηθώ ακραίος. Η Δικαιοσύνη στη Κύπρο είναι τόσο διεφθαρμένη και τόσο υποτελής στην εκάστοτε Κυβέρνηση και στη κομματοκρατία που είναι αδύνατο να αποδοθεί εκεί που πρέπει. Με δεδομένο αυτό ο καθένας απο εμάς ας κρίνει με πιο τρόπο αυτή θα αποδοθεί για να προστατεύσει την οικογένεια και τις περιουσίες του. Αν αυτοί οι άθλιοι, οι εσωτερικοί εχθροί της Κύπρου, δεν αισθανθούν πραγματική απειλή από τους εξαθλιωμένους και οργισμένους πολίτες και δεν εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Κύπρο δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην επιβίωση μας 

*(To Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Πρόεδρος μας, τότε Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ για τις αγοραπωλησίες μετοχών στο Χρηματιστήριο το 1999-2000 για να μην γίνεται αντιληπτός και να παραπλανά και να εξαπατά τους ανυποψίαστους επενδυτές)

Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου