Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα κόμματα: Υπέρβαση, Φορολογούμενοι, Ελλάδα.εμείς, Ελευθερία

http://justiceforgreece.wordpress.com/2014/09/27/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

New
Επειδή κατά παράβαση του συντάγματος, στην πολίτικη ζωή της χώρας δεν μπορούν να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι Έλληνες πολίτες άνω των 25 ετώνοι οποίοι δεν προσέβαλλαν τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβίασαν το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη (Άρθ.5.1), αλλά μόνο όσοι ανήκουν σε κάποιο κόμμα, οι πολίτες οργανώνονται και φτιάχνουν καινούργιες πολιτικές ομάδες με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν έτσι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και κατ’ επέκταση της συμμετοχής στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων για τα κοινά.
Την αδικία την προκαλεί το πλαφόν του 3% το οποίο πρέπει να περάσει ο πολίτης αν θέλει να μπει στην βουλή. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται, αναγκάζονται να ιδρύσουν/συμμετέχουν σε μια υποστηρικτική ομάδα/κόμμα που να τους ανοίξει το δρόμο, χαρίζοντας τους πρακτικά τους ψήφους που θα λάβουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στις εκλογές. Όποιος είναι τυχερός και καταφέρνει να προσπεράσει τα εμπόδια που οι ηγέτες των καθεστωτικών πολιτικών ομάδων/κομμάτων και τα ΜΜΕ βάζουν στο δρόμο του, μπαίνει στην κεντρική πολιτική σκήνη. Όποιος όχι, μένει απέξω (περισσότερες λεπτομέρειες και παραδείγματα στο τέλος της ανάρτησης).  
Δείτε τώρα τους νεοεμφανιζόμενους πολιτικούς σχηματισμούς που δεν συμμετείχαν ακόμα με δικό τους συνδυασμό σε καμιά εκλογική αναμέτρηση.

- Υπέρβαση

Η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» είναι το αδέσμευτο, υπερκομματικό Κίνημα των Πολιτών που εμπνευστήκαμε από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να περάσουμε εδώ και τώρα στην πράξη και να ενωθούμε στον αγώνα της δημιουργικής ανατροπής του χρεοκοπημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου της ασύδοτης τραπεζοκρατίας.
 
Στην «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» σεβόμαστε το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και πιστεύουμε στις αρχές της κινηματικής οργάνωσης και αλληλεγγύης, των δράσεων κοινωνικού, οικονομικού, τραπεζικού και καταναλωτικού ακτιβισμού, της διαφάνειας και της συλλογικής διεκδίκησης, διακυβέρνησης, διαχείρισης και ελέγχου.
 
Αγωνιζόμαστε για τη μαζική κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας κατά της ανισότητας, της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας και κατά της ασυδοσίας του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και του τραπεζικού συστήματος.
 
Οργανώνουμε και υποστηρίζουμε κινηματικές και ακτιβιστικές δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και τη συλλογική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων Καταθετών, Αποταμιευτών, Ομολογιούχων, Δανειοληπτών, Φορολογούμενων και Μικροοφειλετών του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Δικαιούχων Ασφαλιστικών Παροχών και Αποζημιώσεων από Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις.
 
Καλούμε όλους τους Πολίτες που συμφωνείτε με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, να κάνετε ο καθένας την προσωπική του «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» και, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές σας επιλογές, να ενωθείτε μαζί μας στον αγώνα για Κοινωνική, Οικονομική, Τραπεζική, Φορολογική και Επιχειρηματική Ισονομία, Αλληλεγγύη και Δικαιοσύνη.
 
Η Ιδρυτική Διακήρυξη (Οκτώβριος 2013)

- Έλληνες Φορολογούμενοι

Εμείς, μέλη του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι και άλλοι ενεργοί πολίτες αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να πολεμήσουμε το άδικο Κράτος μέσα στην ίδια τη Βουλή.
Προχωρήσαμε στην ίδρυση της πολιτικής κίνησης, με όνομα “Έλληνες Φορολογούμενοι – Κίνημα Πολιτών”. Για να διεκδικήσουμε μία πιο δίκαιη φορολογία, αλλά και μία φορολογία που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές. Ζητάμε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα. Όπου οι εισφορές μας θα είναι ανταποδοτικές. Να γνωρίζουμε πότε θα πάρουμε σύνταξη και τί σύνταξη θα πάρουμε. Ή ακόμη και να επιλέγουμε εμείς, με βάση τις εισφορές που καταβάλλουμε, τη σύνταξη που θα εισπράξουμε. Μιλάμε δηλαδή για το αυτονόητο!
Τέλος, ζητάμε να μπουν κανόνες στο δανεισμό και στη διαχείριση του χρέους του Κράτους. Δε θέλουμε πια ούτε άλλη χρεοκοπία (με όσα δεινά αυτή συνεπάγεται), αλλά ούτε και άλλον εξεφτελισμό του Κράτους και της κοινωνίας μας.
Αφιερώνουμε στο κίνημα αυτό ένα μέρος από την ψυχή και το χρόνο μας. Για να το οργανώσουμε και να το οδηγήσουμε στην επιτυχία. Όλοι μας, είμαστε καλοί επαγγελματίες, έχουμε μάθει να δημιουργούμε, να οργανώνουμε και να επιτυγχάνουμε.
Ψάξτε μας. Ψάξτε τον πρόεδρο της κίνησής μας, Γιάννη Σιάτρα. Ψάξτε και τα υπόλοιπα μέλη. Όταν σιγά – σιγά θα σχηματίζονται τα όργανα του κόμματος, θα ανακοινώνονται τα ονόματα που τα συνθέτουν. Και θα μπορείτε να τα ψάξετε και αυτά. Θα δείτε πολίτες απλούς, άτομα που έχουν εργαστεί στη ζωή τους, που έχουν αγωνιστεί και που έχουν βάλει στόχο τους να ζήσουν σε μία Ελλάδα καλύτερη.
Η Ιδρυτική διακήρυξη (22 Μαΐου 2014)

- «Ελλάδα.εμείς»

Με το όνομα “Ελλάδα Εμείς” ανακοινώθηκε την Πέμπτη 25/09/2014  η δημιουργία του νέου κόμματος, με στόχο “την αλλαγή της Ελλάδας, στην υπηρεσία των πολλών και όχι των λίγων ισχυρών”, μέσα από “την ανάσταση του Έθνους με εθνική διαπραγμάτευση και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο”.
Επικεφαλείς του κινήματος «Ελλάδα Εμείς» έχουν ορισθεί ο Σταύρος Καρβούνης, Οικονομολόγος – Νομικός, Ειδικός Επιστήμονας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Νάσια Μιχαλοπούλου, Δημοσιογράφος – Διεθνολόγος και ο Αργύρης Πετρόπουλος, Δικηγόρος, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Την πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του νέου κόμματος αποτελούν:
Η «Ελλάδα.Εμείς», μετέχει ήδη στις διεργασίες για τη δημιουργία ευρύτερου σχήματος, που θα κινείται στο χώρο του «ριζοσπαστικού κέντρου, μαζί με τον «Δημοκρατικό Σύνδεμο» του Βασίλη Οικονόμουτην «Κοινωνία Αξιών» του Δημήτρη Μπουραντά και τους «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» του Γιώργου Χατζημαρκάκη.
Η Διακήρυξη (24/09/2014) 

- ΚΙΝΗΜΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Κινήματος Ελευθερία, στην αίθουσα του κινηματοθέατρου “Αλέξανδρος”, Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθν.Αμύνης 1 – Θεσσαλονίκη (Απέναντι από τον Λευκό Πύργο). To Kίνημα Ελευθερίας φιλοδοξεί να ενώσει μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς σχηματίζοντας ισχύ εν τη ενώσει υπό το λάβαρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
.
Στο αίμα αυτό που δεν πονείτε
για Πατρίδα για Θρησκειά
σας ορκίζω αγκαλισθείτε
σαν αδέλφια γκαρδιακά
Μην ειπούν στο στοχασμό τους
τα ξένα έθνη αληθινά
Εάν μισούνται ανάμεσό τους
δεν τους πρέπει ελευθεριά ! 
Διονύσιος Σολωμός
Για το Κίνημα Ελευθερίας
1. Νικόλαος Αγγελίδης
2. Ιωάννης Αντωνιάδης
3. Δημήτριος Ασλανίδης
4. Δημήτριος Βαλασίδης
5. Χρήστος Βενέτης
6. Γεώργιος Κοκκέβης
7. Δημήτριος Μπαλάρης
8. Δημήτριος Νατσιός
9. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης
10.Βασίλειος Πορφυρίδης
11.Δέσποινα Στεφανίδου
12.Γεώργιος Σύρπης
13.Δημήτριος Σωτηρόπουλος
14.Χρήστος Τσικούρας
15.Βασίλειος Τσούπρας
16.Δημήτριος Φέσσας
17.Νίκος Χειλαδάκης
18.Πελάγιος Χρυσοβέργης
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
1. Στο κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γίνονται δεκτοί μόνον Έλληνες Ορθόδοξοι, καθώς και μη-Έλληνες το γένος, που είναι οπωσδήποτε Ορθόδοξοι, ελληνικής παιδείας και άριστοι γνωστές της ελληνικής γλώσσας. 
2. Πιστεύουμε στον Ελληνισμό υπό την διάσταση της μεγάλης Ρωμιοσύνης. Προερχόμαστε από την «πηγή» του αρχαίου ελληνισμού και είμαστε η άρρηκτη συνέχεια της Μεγάλης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Ρωμανία). Η Ρωμιοσύνη έχει οικουμενικές διαστάσεις, αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. 
3. Η χώρα μας σήμερα τελεί υπό ξένη κατοχή, στην οποία την παρέδωσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Ένα προδοτικό πολιτικό σύστημα, με τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ, έδρασε υπονομευτικά προς συστηματική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας (της εθνικής παράδοσης και της ορθόδοξης πίστης), με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν και να εξουδετερωθούν τα υγιή αντανακλαστικά του λαού μας. 
4. Η ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας και εξάρθρωσε την ελληνική οικονομία. Κατέστρεψε την βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας την χώρα σε ευρωπαϊκό θέρετρο, και τους Έλληνες, όσοι δεν έφυγαν στο εξωτερικό, σε γκαρσόνια των Ευρωπαίων. 
5. Τα εθνικά μας θέματα έχουν εγκαταλειφθεί με εγκληματικό τρόπο. Οι υποτιθέμενοι εταίροι και σύμμαχοι μας έχουν προδώσει επανειλημμένα τις τελευταίες δεκαετίες. Ο τεράστιος ενεργειακός πλούτος της χώρας μένει συστηματικά αναξιοποίητος (κυρίως λόγῳ παραχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε ξένους «σωτήρες») και, ενώ θα μπορούσε να την βγάλει από την σημερινή κρίση, είναι στόχος ξεπουλήματος των κατοχικών κυβερνήσεων. 
6. Η χώρα μας έχει γίνει ο στόχος της μεταφοράς και εγκατάστασης εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων, από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με κύριο δράστη ένα οργανωμένο κύκλωμα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, το οποίο δρα ουσιαστικά ανενόχλητο, χωρίς καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Η συνθήκη του Δουβλίνου 2 πρέπει αμέσως να καταργηθεί, ακόμα και μονομερώς, και ο όγκος αυτών των ξένων να προωθηθεί ξανά απέναντι ή στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί απειλείται άμεσα η εθνική μας ταυτότητα.
7. Η παιδεία έχει γίνει όργανο προώθησης αντεθνικών, διαστροφικών και αντιχριστιανικών απόψεων. Το κράτος προωθεί την ιδιωτική παιδεία σε βάρος της παραδοσιακής δημόσιας. Η δημόσια υγεία έχει διαλυθεί τελείως και το χάος των νοσοκομείων αντικατοπτρίζει το μεγάλο δράμα όσων έχουν ανάγκη από περίθαλψη και δεν μπορούν να πληρώσουν τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. 
8. Παρόλα αυτά, σε μια μεγάλη μερίδα του Ελληνισμού λειτουργούν ακόμα τα εθνικά αντανακλαστικά, (όπως εκδηλώνονται με στρεβλό βέβαια τρόπο κάθε φορά που οι αθλητές μας καταγάγουν μια διεθνή νίκη), ενώ, και εδώ είναι και το πιο ελπιδοφόρο, οι εκκλησιές συνεχίζουν να γεμίζουν από τους πιστούς. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου ακόμα κτίζονται εκκλησίες και γίνονται μοναστήρια. 
9. Απέναντι σε όλα αυτά, επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός καινούργιου πόλου, που θα συσπειρώσει τις υγιείς εθνικές και ορθόδοξες δυνάμεις, οι οποίες, διασπασμένες και ακέφαλες, αδυνατούν να ορθώσουν το ανάστημα τους στην λεηλασία του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. 
10. Απαραίτητη συνιστώσα αυτής της προσπάθειας είναι η ευλογία από Ορθόδοξους Ιεράρχες που ακόμα ανθίστανται σε όλο αυτόν τον πόλεμο. Παράλληλα, όσες πολιτικές δυνάμεις απέμειναν σε εθνικό επίπεδο και εξακολουθούν να πιστεύουν στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία θα κληθούν να συνταχτούν με την προσπάθεια αυτήν. 
11. Οι παγκόσμιες εξελίξεις, ειδικά στον ευρύτερο περίγυρο της χώρας μας, είναι ραγδαίες και εκρηκτικές. Γι’ αυτό και είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας αυτού του πόλου. Η αντίδραση της Ορθόδοξης και Ομόδοξης Ρωσίας στην επέλαση της Νέας Τάξης, αν και όχι τόσο δυναμική όσο θα έπρεπε, δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα. 
12. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προσπαθεί με κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο, όπως οι δημόσιες προκλητικές παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, να δώσει το τελειωτικό διαβρωτικό χτύπημα στην ήδη κατακερματισμένη κοινωνία μας. Η συνείδηση, όμως, του καθενός από εμάς θα οδηγήσει στην συνένωση των δυνάμεών μας για την κοινή αυτήν προσπάθεια, υπολογίζοντας με ειλικρίνεια τα υπέρ και τα κατά, ώστε να δώσουμε τις απαραίτητες λύσεις στα προβλήματα της πατρίδας μας, με κύριο γνώμονα: την πίστη στον ελληνισμό, την πίστη στην Ορθοδοξία και με σθεναρή αντίσταση στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 

Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών
Άρθρο 99

(Άρθρο 99 Π.Δ. 96/2007 και άρθρα 1 και 4 εδ. α ν.3636/2008) Συμμετοχή στην κατανομή εδρών – Καθορισμός των εδρών κάθε εκλογικού σχηματισμού στην επικράτεια
1. Στην κατανομή των εδρών των εκλογικών περιφερειών, καθώς και των εδρών επικρατείας συμμετέχουν οι συνδυασμοί κομμάτων, οι συνδυασμοί συνασπισμών κομμάτων, οι συνδυασμοί ανεξαρτήτων, καθώς και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν στην επικράτεια ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων τουλάχιστον ίσο με το τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στην επικράτεια όλοι οι εκλογικοί σχηματισμοί.
Δηλαδή, για να μπει κάποιος στην βουλή πρέπει να συγκεντρώσει το 3% μόνος του ή …. μαζί με άλλους. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 
Στις εκλογές του Μαΐου 2012,  οι έγκυροι ψήφοι ήταν 6.324.136. Συνεπώς, για να μπει κάποιος με τους δικούς του ψήφους στην βουλή, χρειαζόταν με βάση το νόμο, πάνω από  189.724 ψήφους ( 3%) . Όσοι συμμετείχαν όμως  σε ομάδα υποψηφίων, μπήκαν και με 1.680 ψήφους, όπως λχ η Μαρία Ρεπουση του Βασιλειου ( πρώτα κλικ εδώ και μετά στο σταυρό μπροστά από την ομάδα της). 
Δείτε και άλλες ενδεικτικές περιπτώσεις πολιτών που μπήκαν στην βουλή απλά και μόνο επειδή μαζί με εκατοντάδες άλλους, την εύνοια των ΜΜΕ και την κρατική επιδότηση, κατάφεραν να περάσουν το πλαφόν του 3%. Αυτό πάει να πει ” όλοι μαζί “!
Ιωαννου Βασιλειος του Ιωαννη 2.772
Σαλτουρος Δημητριος του Παναγιωτη 2.056
Σολδατος Θεοδωρος του Φωτιου 1.821
Φουντα Νικη του Νικολαου 1.235
Ζαχαριας Κωνσταντινος του Παναγιωτη 2.565
Γκοκας Χρηστος του Ναπολεοντα 2.571
Κουτσουμπας Ανδρεας του Βασιλειου 2.798
Σμολοκτος Νικολαος του Αποστολου 2.271
Γασπαρος Διονυσιος του Ιωαννη 2.307
Κωνσταντοπουλος Ιωαννης του Θεοδωρου 2.472
Κρεσπης Νικολαος του Αναστασιου 2.726
Καρανικα Ξανθιππη του Πετρου 2.900
Ταμπακη-Σοφρονωφ Ιωαννα του Ελευθεριου 2.558
Εξαρχος Νικολαος (Πακος) του Θεοφανη 2.746
Κουμπανης Συμεων του Ιωαννη 1.587
Ψυρρας Θωμας του Θεοδωρου 2.060
Θεοπεφτατου Αφροδιτη του Χρηστου 1.288

Το ίδιο βέβαια έγινε και στις ευρωεκλογές. Δείτε εδώ: Ευρωεκλογές 2014: Άλλοι νίκησαν, άλλοι προκρίθηκαν …
Σημειώστε παρακαλώ και ότι μετά την εκλογή του, ο καθένας μπορεί να δηλώσει ανεξάρτητος, όπως ο κ Οικονόμου Βασίλειος του Αθανασίου λχ, ο οποίος τον Μάιο του 2012 έλαβε 4.481 ψήφους,  μετά καμία καθώς οι τελευταίες εκλογές έγιναν χωρίς σταυρό προτίμησης (!), αλλά σήμερα είναι ανεξάρτητος βουλευτής.  Εάν όμως στις εκλογές θα συμμετείχε ως ανεξάρτητος,  για να καταλάβει μια έδρα θα χρειαζόταν …. 189.724 ψήφους. Το ίδιο ισχύει βέβαια και στην ευρωβουλή. Μπορεί ο καθένας να ανεξαρτητοποιηθεί ή να αλλάξει πολιτική ομάδα όποτε θέλει.  
Τέλος, σας θυμίζω ότι οι εθνικές εκλογές διεξάγονται για την επιλογή των 300 αντιπροσώπων του έθνους,ήτοι ένας ανά περίπου 33.000 κατοίκους. Στις Ελληνικές Βουλευτικές Εκλογές τις 6ης Μαΐου 2012, τους περισσότερους ψήφους τους συγκέντρωσε ο Πάνος Καμμένος (112.706).
Ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε 37.248 ψήφους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 36.309 και ο Αλέξης Τσίπρας 55.791. O Γιώργος Καρατζαφέρης με 28.420 ψήφους έμεινε εκτός βουλής. Το ίδιο και ο Θάνος Τζήμερος με 38.593 ψήφους καθώς και ο Στέφανος Μάνος με 35.206.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου