Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα Βαρουφάκη: Να χρεοκοπήσουμε αμέσως!

http://exofitsio.blogspot.com/2012/02/blog-post_790.html

Να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα σε κήρυξη χρεοκοπίας πρότεινε ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.


Σε συνέντευξή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «η διάσωση ξεκάθαρα δεν επιλύει τίποτα για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και τον κόσμο».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει αμέσως χωρίς να γίνει καμία συζήτηση για αποχώρηση από την ευρωζώνη» προσέθεσε. «Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέσα στην ευρωζώνη;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι ήδη εκτός αγορών.

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα τυπικό πρόβλημα χρεοκοπίας, το οποίο όμως υφίσταται εδώ και δύο χρόνια.

«Ο μόνος λόγος για να πάρουμε το νέο δάνειο, είναι επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Όμως δεν μπορούμε και όλοι το ξέρουν. Η ΕΚΤ το ξέρει, το ΔΝΤ το ξέρει», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η ΕΚΤ και τα μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να σταματήσουν την «πολιτική παραφροσύνη» και να αποδεχθούν την αναπότρεπτη χρεοκοπία κι όχι «να πιέζουν το χαλί κάτω από τα πόδια, σαν τα παιδιά που προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία».

Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ένα νέο κώμα, η κρίση χρέους θα κλιμακωθεί και θα εκδηλωθεί ένα πιο προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, εκτίμησε.
newsbomb

6 σχόλια:

  1. Βαρουφάκη σαν λίγο μπερδεμένα μας τα λές, μα την αλήθεια (αν και είναι τόσο απλή) δεν την είπες ακόμα...
    Και η αλήθεια είναι ότι, όταν ο δανειστής σε δανείζει ενώ ξέρει ότι δε θα μπορέσεις να του επιστρέψεις τα δανικά, με ένα και συγκεκριμένο σκοπό και μόνο το κάνει: Για να σου κατάσχει το σπίτι και γενικότερα την περιουσία και να σε πετάξει στό δρόμο μετατρέποντάς σε πραγματικό πλέον ζητιάνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. johan varouf ,varouch,h varoux eipame legetai o filos mas.elpizw na einai ebraios anti-siwnisths.etsi elpizw re paidia kako einai mhn varate...as akousoume ti exei na apei to paidi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρόκειται για "πολιτική παραφροσύνη" της ΕΕ Κύριε Καθηγητά.
    Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Ενεργούν μετακύλιση του δημοσίου χρέους στους απλούς πολίτες. Ενός χρέους που δημιούργησαν οι μεγαλοκαταχραστές πολιτικοί και λοιποί συμμορίτες.
    Στο έγκλημα αυτό συνένοχοι και οι αντιμνημονιακοί της Βουλής που δεν προτείνουν, πιστεύω επίτηδες, καμιά εναλλακτική πειστική λύση. Παραμένουν γατζωμένοι στο ευρώ, όπως και εσείς Κύριε Βαρουφάκη, και δηλώνουν ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια αλλά θα χρειάζονται πάντα τον Σόιμπλε να τους τυπώνει το χρήμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλη μπαρουφα του Μπαρουφακη... τοσα χρονια ποιους "συμβουλεβε"!?!?!?!!? α ρε αμερικανακια... Η μηπως εχει αγορασει και αυτος μαζι τους, CDS που ασφαλίζουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας και "στοιχηματησει" εναντι του Ευρω...? http://spaei.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4386.html?showComment=1375086843761#c296807267396602911

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας ανιξουμε το μιαλομας ο βαρουφακης ξερι τιλεη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφου ολοι γνωριζουμε πως λυση δεν προκειται να βρεθει, εως την στιγμη που θα εχουν ξεπουλησει και την τελευταια καρφιτσα....μολις ιδιωτικοποιηθουν οσες δημοσιες κερδοφορες υπηρεσιες υπαρχουν, μολις ξεπουληθουν υπεδαφος και λοιποι ποροι ενεργειακοι τοτε και μονο τοτε, ως εκ θαυματος, θα βρεθει λυση...και δεν θα ειναι υπερ μας!!! (αλλα..."αναγκας και θεοι πειθονται"....ως γνωστον!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου