Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στην Μεσόγειο πηγαινοερχόταν πάλι οι στόλοι των ισχυρών το 74 αλλά δεν απέτρεψαν την Κυπριακή τραγωδία! Τι γίνεται σήμερα με το τυρί των κοιτασμάτων;

https://hellasforce.com/2017/07/16/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CF%81%CF%87%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%BF%CE%B9/
Κολοσσιαίο το κοίτασμα- αναβαθμισμένος ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ;
ΠΕΙΤΕ ξεκάθαρα στον Ελληνικό Λαό σε Κύπρο και σε Ελλάδα πως θα διαχειριστείτε τον μέγιστο κίνδυνο που αναδύεται μέσα από αυτή την ευτυχή κατά άλλα οικονομική συγκυρία .

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές σε αρχαίες τραγωδίες.
Οι πλάτες των ξένων μας ξεφορτώθηκαν σε δύσκολες στιγμές και μετά ήρθαν να μαζέψουν συντρίμμια .
Η Αλεπού έχει αχρωματοψία και δεν μπορεί να υπολογίσει αποστάσεις σε ναυτικά μίλια.
Η Κύπρος αναβαθμίζεται αλλά αναβαθμίζεται και ο τουρκικός κίνδυνος.
«Στρατιωτικές πηγές εξηγούν στη «Σ» ότι παρεμπόδιση του γεωτρύπανου «West Capella» συνιστά η είσοδος τουρκικού πλοίου εντός της απαγορευμένης ζώνης των 500 μέτρων που κήρυξε η Δημοκρατία γύρω από το σημείο της εξέδρας. Εκτός της ακτίνας των 500 μέτρων, δεν εκλαμβάνεται ως ουσιαστική πρόκληση.
Η έναρξη των εργασιών του γεωτρύπανου «West Capella» της γαλλοιταλικής κοινοπραξίας ENI – TOTAL, την Τετάρτη, στο κοίτασμα «Ονησίφορος» του τεμαχίου 11 στην κυπριακή ΑΟΖ, αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου. Ενδεχόμενη ανεύρεση γηγενών κοιτασμάτων φυσικού αερίου θεωρείται ως ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα με οικονομική και στρατηγική σημασία.»
«Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαδικασίες που ακολουθούνται διεθνώς σε περίπτωση που πλοίο πλησιάσει εξέδρα γεώτρησης, είναι ξεκάθαρες. Σε περίπτωση που πλοίο εισέλθει στην κίτρινη ζώνη, δηλαδή σε ακτίνα δεκαπέντε ναυτικών μιλίων, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να απευθύνει μιαν απλή προειδοποίηση. Στο σενάριο που πλοίο εισέλθει στην πορτοκαλί ζώνη, δηλαδή σε ακτίνα δέκα ναυτικών μιλίων, τότε η προειδοποίηση θα είναι πιο αυστηρή. Στην περίπτωση που κάποιο πλοίο εισέλθει στην κόκκινη ζώνη, σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων, τότε ένα από τα τρία συνοδευτικά πλοία του «West Capella», θα πλησιάσει και θα εμποδίσει τη διέλευση του πλοίου.
Δικαίωμα επέμβασης αποκτάται στο απομακρυσμένο σενάριο που κάποιο πλοίο εισέλθει εντός της απαγορευμένης ζώνης, δηλαδή στα πεντακόσια μέτρα από την εξέδρα. Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε, πως ουδέποτε στο παρελθόν η Τουρκία ή άλλη χώρα έχει εισέλθει στην απαγορευμένη ζώνη εξέδρας γεώτρησης. Και αυτό έχει τη σημασία του. Επίσης, η ανάληψη των διαδικασιών ανεύρεσης και εξόρυξης των φυσικών πόρων της Κύπρου από εταιρείες – κολοσσούς, που είναι μάλιστα συνδεδεμένες με υπερδυνάμεις, όπως η Γαλλία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, αποτελούν ακόμη ένα σοβαρό λόγο για να περιορίζονται οι Τούρκοι σε επικοινωνιακά παιγνίδι» sigmalive.com 16 Ιουλίου 2017
Η Κύπρος αναβαθμίζεται και η τουρκία υποβαθμίζεται.
ΚΥΠΡΟΣ
«Αλλάζει ολόκληρος ο ενεργειακός χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Ευρώπης, αν επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις που έχει η γαλλική εταιρεία Τotal για την ποσότητας υδρογονανθράκων στο βυθοτεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που έχουν περιέλθει σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης (αναμενόμενες ελάχιστες, μέσες και μέγιστες ποσότητες) στα κοιτάσματα των blocks 10, 6 &11θα είναι πενταπλάσιες από αυτές του κολοσσιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος “Zor”!
Ειδικά για το βυθοτεμάχιο 6, το οποίο παραχωρήθηκε και αυτό στην κοινοπραξία Total-Eni, η χαρτογράφηση των PGS & Spectrum δείχνει παρουσία δύο υπεργιγάντιων στόχων κοιτασμάτων, ένα διπλάσιο σε μέγεθος μεγάλο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν, με μέγιστη πιθανή χωρητικότητα που θα είναι πενταπλάσια σε μέγεθος από το “Zor”»
http://www.pronews.gr/16 Ιουλίου 2017
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Η ψευδαλήθεια της οικονομίας της Τουρκίας
Υπό αμφισβήτηση τίθεται η τουρκική οικονομία, η οποία διατηρεί θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με δανεικά και αμφιλεγόμενη ρευστότητα. Μέσα σε μερικούς μήνες η κυβέρνηση Ερντογάν εγγυήθηκε 300.000 επιχειρήσεις για $50 δις και επένδυσε σε περιουσιακά στοιχεία, άλλα $200 δις.
Στη σφαίρα της ψευδαλήθειας κρύβεται η τουρκική οικονομία, η οποία με την πορεία της προκαλεί ανησυχίες σε αναλυτές και επενδυτές. Η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη χώρα, έδωσε νέο έναυσμα σε αναλυτές και παρατηρητές να θέσουν υπό το μικροσκόπιό τους τα δεδομένα της και να εκφράσουν την ανησυχία τους ως προς την πραγματική της κατάσταση. Της Πέτρας Αργυρού
capital.sigmalive.com 16 Ιουλίου 2017
Στην Μεσόγειο πηγαινοερχόταν πάλι οι στόλοι των ισχυρών το 74 αλλά δεν απέτρεψαν την Κυπριακή τραγωδία . Τι γίνετε σήμερα με το τυρί των κοιτασμάτων ;
«1974 -Εν τω μεταξύ στη Μεσόγειο πηγαινοέρχονται οι στόλοι των ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, δείχνοντας το εκατέρωθεν ενδιαφέρον για τις χώρες της περιοχής. Όλα αυτά απεικονίζονται στα δελτία, με αναφορές στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στις χώρες της περιοχής και τις θέσεις των υπερδυνάμεων» ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑ
«Είναι περίοδος όπου ο Γρίβας βρίσκεται στην Κύπρο και σε έντονη διένεξη με τον Μακάριο, ο τελευταίος όπως και ο Λυσσαρίδης εξοπλίζουν μη ελεγχόμενα από το καθεστώς των Αθηνών Σώματα Κυπρίων, οι συζητήσεις μεταξύ Κληρίδη – Ντεκτάς βρίσκονται σε αέναη κίνηση, οι τρεις Μητροπολίτες με παρακίνηση των Αθηνών ζητούν από τον Μακάριο να μονάσει.
Το Κυπριακό, κύρια με το καθεστώς των Αθηνών αλλά και με τους Τούρκους, βρίσκεται σε εκρηκτική φάση. Την κατάσταση απεικονίζουν με προσεκτικές αλλά αιχμηρές φράσεις οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις του 2ου ΕΓ/ΑΝ.
Εν τω μεταξύ στη Μεσόγειο πηγαινοέρχονται οι στόλοι των ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, δείχνοντας το εκατέρωθεν ενδιαφέρον για τις χώρες της περιοχής. Όλα αυτά απεικονίζονται στα δελτία, με αναφορές στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στις χώρες της περιοχής και τις θέσεις των υπερδυνάμεων.
Το ίδιο διάστημα στην Τουρκία έχουμε στρατιωτικό πραξικόπημα, η ΗΑΔ (Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία) βρίσκεται ακόμα εν ζωή. Στη Λιβύη ο Καντάφι ολοκληρώνει τις εθνικοποιήσεις και τις δεσμεύσεις ξένων κεφαλαίων.
Στο Ιράκ το κόμμα ΜΠΑΑΘ κυριαρχεί, και συχνά όπως και στη Συρία οι στρατιωτικοί που είναι στην εξουσία, συλλαμβάνουν άλλους που σχεδίαζαν να τους ανατρέψουν και τους εκτελούν ενώ παράλληλα και κατά διαστήματα εκτελούν και κομμουνιστές. Το καθεστώς της 21ης Απριλίου εμφανίζεται να ελέγχει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και έχει επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης με το Μακάριο. Τα Τσεχοσλοβακικά όπλα που η Κυπριακή Κυβέρνηση αγοράζει για εξοπλισμό δυνάμεως εκτός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ το οποίον ελέγχεται από Έλληνες αξιωματικούς, άρα από τη δικτατορία), είναι αφορμή για όξυνση των σχέσεων χούντας-Μακαρίου.

Από το δελτίο της 4 Ιανουαρίου 1970 εκτός των άλλων πληροφορούμαστε, πως στη Μεσόγειο εκείνες τις ημέρες βρίσκονται σαράντα πέντε (45) μονάδες της ΕΣΣΔ, (15 μάχιμα πλοία επιφανείας, 21 βοηθητικά και 9 υποβρύχια), ενώ τα ελληνικά λιμάνια επισκέφθηκαν είκοσι οκτώ (28) σκάφη του εμπορικού στόλου πάλι της ΕΣΣΔ. Κατά τα άλλα ο Ντεμιρέλ στην Τουρκία στηρίζεται σε μία ψήφο, η κατάσταση είναι συγκεχυμένη και «…ως εκ τούτου πρέπει να αναμένομεν συντόμως ριζικάς εξελίξεις μη αποκλειομένης πραξικοπηματικής επεμβάσεως των Ενόπλων Δυνάμεων…». Δεν κρύβεται η απογοήτευση του συντάκτη για τις προτιμήσεις των Τούρκων στην Ελισσάβετ αντί του Άγκνιου.

Σε ένθετο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ παρουσιάζονται συνοπτικά, αλλά αρκετά στοιχεία για τα διαδραματισθέντα προ της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο. Η άποψη όμως πως το πραξικόπημα σχεδιάστηκε, για επιβίωση του ελεγχόμενου από τον Ιωαννίδη απομονωμένου καθεστώτος των Αθηνών, δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Μια από τις αιτίες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου και στόχος των πραξικοπηματιών ήταν το Κυπριακό. Επομένως τις συνθήκες για επέμβαση στην Κύπρο θα τις δημιουργούσαν, όπως και έγινε. Εξ άλλου το πραξικόπημα εξυπηρετούσε και τους Αμερικανούς. Και αφού προσφέρονταν από χρόνια να κάνουν την επιχείρηση (Τούρκοι με τον Ετσεβίτ και Έλληνες πρώτα με τον Παπαδόπουλο και στη συνέχεια με τον Ιωαννίδη) γιατί να μη βοηθήσουν. Με πολλαπλές επιτυχίες.» Η Χούντα και η Κύπρος πριν από τον Ιούλιο του 1974 Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ onalert.gr/09.07.2014 |
ΠΕΙΤΕ ξεκάθαρα στον Ελληνικό Λαό σε Κύπρο και σε Ελλάδα πως θα διαχειριστείτε τον μέγιστο κίνδυνο που αναδύεται μέσα από αυτή την ευτυχή κατά άλλα οικονομική συγκυρία .
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές σε αρχαίες τραγωδίες.
Οι πλάτες των ξένων μας ξεφορτώθηκαν σε δύσκολες στιγμές και μετά ήρθαν να μαζέψουν συντρίμμια .
ΗΡΘΕ η στιγμή που πρέπει να διαχειριστούμε τις
ΠΡΟΦΗΤΕΙΣ των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας , όπως ορθά τονίζει ο Σεβασμιότατος Μόρφου κ.κ Νεόφυτος.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου