Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο απατεώνας δικτάτορας (Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης)



Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως ο χαρακτηρισμός «απατεώνας δικτάτορας» που αφορά τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν, δεν είναι δικός μας.
Ανήκει στον αρχηγό της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζάρογλου και διατυπώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2016 στα πλαίσια ομιλίας του στο 35ο Γενικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), όταν αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο diktator bozuntusu.

Βέβαια ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας έσπευσε καταϊδρωμένος από τον τρόμο του να διατάξει έρευνα κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «προσβολή του Προέδρου Ερντογάν», κάτι που δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση αφού άλλες 2.000 περίπου μηνύσεις κατά διαφόρων Τούρκων πολιτών (από ανήλικους μέχρι καταξιωμένους επώνυμους) ήδη εκκρεμούν στα Τουρκικά δικαστήρια για τον ίδιο ακριβώς λόγο!
Ο κατά τον αρχηγό της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης «απατεώνας δικτάτορας» της Τουρκίας, συνεχίζει ακάθεκτος το μακάβριο έργο του θέλοντας να εξασφαλίσει απεριόριστες εξουσίες μέχρι το έτος 2029, σύμφωνα με το νέο σύνταγμα που θα τεθεί υπό την (υποχρεωτική) «έγκριση» του Τουρκικού λαού στις 16 Απριλίου 2017.
Μέχρι τότε και προκειμένου να εξασφαλίσει την απόλυτα αναγκαία υποστήριξη των πιο ακραίων εξτρεμιστών της ιδεολογίας του παν - τουρκισμού (Εθνικιστικό κόμμα με την νεολαία των Γκρίζων Λύκων), το οποίο συγκεντρώνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξεως του 15%, έχει στραφεί με ολοένα και μεγαλύτερη προκλητικότητα στον πλέον «ασφαλή» γείτονα (Ελλάδα) με δόλωμα –τι άλλο;- το πλιάτσικο Ελληνικών νησιών του Αιγαίου και την οικειοποίηση ενεργειακών αποθεμάτων που δεν ανήκουν στην Τουρκία.
Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι αντίστοιχες προσπάθειες πλιάτσικου προς ανατολάς (Συρία, Κουρδιστάν, Ιράκ) κατέληξαν σε παταγώδη αποτυχία και ότι η Συριακή πόλη Al Bab της οποίας η κατάληψη είχε αναγγελθεί πομπωδώς από τον Δεκέμβριο του 2016 συνεχίζει να συσσωρεύει δεκάδες Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες ενώ κινδυνεύει να καταληφθεί από τις Συριακές δυνάμεις που πλησιάζουν την πόλη από τα νοτιοδυτικά, αντιλαμβάνεται κανείς πως η όξυνση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας αποτελεί μονόδρομο για τον, κατά τον Τούρκο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απατεώνα δικτάτορα» της Τουρκίας, κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς από την καθημερινή ειδησεογραφία.  
Την «επίσημη» αφορμή έδωσε η απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την έκδοση οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Οι Τούρκοι επίσημοι και ο κατευθυνόμενος τύπος άρχισαν αμέσως ανθελληνική εκστρατεία ξεχνώντας επιμελώς ότι εκατοντάδες Τούρκοι στρατιωτικοί (στην Ιταλία, σε αποστολές του ΝΑΤΟ, στην Γερμανία) ζήτησαν πολιτικό άσυλο σε διάφορες χώρες για να γλυτώσουν από την «δημοκρατία» του Ρ. Τ. Ερντογάν. Γι΄ αυτούς οι Τούρκοι περιορίζονται σε απλά αιτήματα έκδοσης, χωρίς υστερικές εκστρατείες κατευθυνόμενου τύπου και άλλων υπαλλήλων του «απατεώνα δικτάτορα».
Η περίπτωση όμως της Ελλάδος φαντάζει πιο «ελκυστική». Έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και κάτι δανειστές – βαμπίρ που τα θέλουν όλα δικά τους. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσει να αρπάξει και η Τουρκία κάτι και ταυτόχρονα να εξασφαλιστούν σίγουρα οι ψήφοι των Γκρίζων Λύκων;
Ας παρακολουθήσουμε όμως την ανθελληνική εκστρατεία των Τούρκων και την συνεχιζόμενη, επικίνδυνη πορεία της Τουρκίας, μέσα από την καθημερινή ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών:
Στις 31 Ιανουαρίου 2017, μετά την γενική κατεύθυνση που έδωσαν ο κατά τον Τούρκο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απατεώνας δικτάτορας» της Τουρκίας,  (αυτοπροσώπως), ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας (στους οποίους απάντησε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Αμύνης), την σκυτάλη ανέλαβαν τα «εξαπτέρυγα» του κατευθυνόμενου τύπου. Έτσι, σε ένα παραλήρημα του (φιλοκυβερνητικού) δημοσιογράφου τηςSabah Ιλνούρ Τσεβίκ μεταξύ πολλών άλλων, διαδίδονται και τα εξής: «Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει αποτύχει να εκδώσει τουλάχιστον 50 τρομοκράτες που βρίσκονται στη λίστα καταζητούμενων της Τουρκίας. Αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι οι μισοί από αυτούς ανήκουν στο ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C) τρομοκρατική οργάνωση που έχει σκοτώσει πολλούς Τούρκους, έχει επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα και σε άλλες αμερικανικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Εκπαιδεύονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας. Έχουν ανοιχτή γραμμή με τους συντρόφους τους στην Τουρκία και μπαινοβγαίνουν στο έδαφός της για να σκοτώσουν και να σκορπίσουν τον τρόμο. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν τους εκδίδει. Είναι αυτός τρόπος να φέρεται μια πολιτισμένη χώρα; Η Ελλάδα προστατεύει ακόμα τρομοκράτες του PKK και της οργάνωσης του Γκιουλέν. Αυτό γιατί κάποιοι Έλληνες πιστεύουν πως «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου». Κάνουν λάθος. Τους έχουμε δείξει ξανά και ξανά ότι ούτε είμαστε ο εχθρός, ούτε θέλουμε να γίνουμε. Όμως αν συνεχίσουν να μας προκαλούν θα υπάρξουν αντίποινα. Η επίσκεψη στις βραχονησίδες Καρντάκ (εννοεί τα Ίμια) στο Αιγαίο από τον Τούρκο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, ήταν ένα μικρό μήνυμα. Ας ελπίσουμε πως κατάλαβαν. Ξέρουμε πως να αφήσουμε τους Σύριους πρόσφυγες να πλημμυρίσουν τα ελληνικά νησιά και από εκεί την υπόλοιπη Ευρώπη».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Σερβία, στην οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Το μέλλον των Βαλκανίων μπορεί να χτιστεί μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου, του αμοιβαίου σεβασμού, του διαλόγου και της συνεργασίας. Όχι με παραβιάσεις, με επεμβάσεις, όχι με προκλήσεις, με αναθεωρητικές λογικές ως προς τις διεθνείς συνθήκες».
Την 1η Φεβρουαρίου 2017 δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε από την Τουρκία να απελευθερώσει τον Τούρκο δικαστή και διπλωμάτη Αϊντίν Σεφά Ακάι, ο οποίος συνελήφθη, παρά την ασυλία που απολαμβάνει, σαν «ύποπτος συμμετοχής στο πραξικόπημα». Την ίδια ώρα ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος (και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) Νουμάν Κουρτουλούς σχολιάζοντας το διάταγμα Τράμπ για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών δήλωσε πως  «Είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτή αυτή η απόφαση, που υποκινήθηκε από την ισλαµοφοβία, τα αυξανόμενα αντι-μεταναστευτικά αισθήματα και την ξενοφοβία στη Δύση».
Στις 2 Φεβρουαρίου 2017 η Άγκελα Μέρκελ τόνισε, στα πλαίσια συνάντησης που είχε με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στην Άγκυρα, πόσο σημαντική είναι «η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση με αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου» υπενθυμίζοντας με νόημα πως «Η αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας». Ταυτόχρονα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε οξύτατη προσωπική επίθεση στον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας («να συνετιστεί και να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι», «μπορεί να υπάρξει επεισόδιο, λόγω αυτής της προκλητικής συμπεριφοράς και Θεός φυλάξει αν γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο, αποκατάσταση δεν υπάρχει». Την ίδια μέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ξαφνικά θυμήθηκε πως «στο Αιγαίο υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο» καλώντας βέβαια ταυτόχρονα την Αθήνα να εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία.
Στις 3 Φεβρουαρίου 2017, η Τουρκία ξεπέρασε τον εαυτό της: Αφού πραγματοποίησε 138 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου –ρεκόρ όλων των εποχών- ζήτησε να μην πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου, διότι «σύμφωνα με την συμφωνία του 1947 η Κως πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένη και εκεί απαγορεύεται κάθε στρατιωτική δραστηριότητα!». Η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν αποστομωτική: «Μαθήματα τήρησης της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι δυνατόν να μας δίνει ο κατ’ εξοχήν και σταθερός παραβάτης του διεθνούς δικαίου. Δεν το δικαιούται ο παραβάτης, ο οποίος μόνο σε μια μέρα πραγματοποιεί 138 παραβάσεις και δέκα υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, ενώ συγχρόνως διατυπώνει απειλές εις βάρος της εδαφικής κυριαρχίας μας και της ακώλυτης άσκησής της. Η Ελλάδα, ουδέποτε και έναντι οποιουδήποτε θα απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς στη βάση όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. Εξάλλου, η Τουρκία ως μη συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων μεταξύ της Ιταλίας και των Συμμάχων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριαρχία, δεν αντλεί κανένα δικαίωμα από τη Συνθήκη, η οποία αποτελεί για την Τουρκία res inter alios acta (Λατινική φράση που σημαίνει πράξεις των άλλων ή συναλλαγές μεταξύ άλλων).
Στις 4 Φεβρουαρίου 2017, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας («Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή μας, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα») μεταξύ άλλων λέει και τα εξής: «Είναι ατυχές το ότι σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και η περιοχή μας, φέρει τον τίτλο του υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας ένα άτομο, σε τέτοιο βαθμό απερίσκεπτο και ανελέητο, που αγνοεί ακόμη και τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας και δεν έχει ιδέα των βασικών διμερών κειμένων για την παράνομη μετανάστευση». Προφανώς δεν αρέσει στους Τούρκους να ακούνε όσα οι ίδιοι κάνουν, με το πραγματικό τους όνομα…
Στις 6 Φεβρουαρίου 2017 η Τουρκία απαγόρευσε στα Τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν έκτακτες ειδήσεις σε περιπτώσεις εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουριστικές πόλεις, αεροδρόμια, σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής κ.α., ενώ προχώρησε σε 748 συλλήψεις για «συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους». (Οι συνέταιροι στην ιδεολογία και στο πλιάτσικο των πετρελαίων έγιναν τώρα, για τα μάτια των άσχετων, «τρομοκρατική οργάνωση»). Σχεδόν ταυτόχρονα (8 Φεβρουαρίου 2017) με Προεδρικό Διάταγμα απολύθηκαν άλλοι 4.464 δημόσιοι λειτουργοί ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 125.000 εκ των οποίων τουλάχιστον 40.000 είναι ήδη φυλακισμένοι.
Στις 10 Φεβρουαρίου 2017 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν «ζήτησε συγνώμη» από τον Τούρκο Πρόεδρο για τον «κατά λάθος» βομβαρδισμό Τούρκων στην Συρία που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 3 στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 11. Την ίδια μέρα η Τουρκία, με την υπ. αριθμ. A0646/17 ΝΟΤΑΜ ζήτησε πάλι από την Ελλάδα  «να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου» αφήνοντας ανοχύρωτα τα Ελληνικά νησιά στην Τουρκική στρατιά του Αιγαίου που παραμονεύει απέναντι από αυτά. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, έστειλε στο μέσον του Αιγαίου το σκάφος Τσεσμέ για «υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες». Ο σύμβουλος και εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν βέβαια έσπευσε να συνδέσει την ένταση που δημιουργούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο με την υπόθεση της μη έκδοσης των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία!
Συμπέρασμα: Μέχρι το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 που θα σφραγίσει «τυπικά» τις υπερεξουσίες του Ρ. Τ. Ερντογάν έως το 2029, η ένταση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας θα χτυπήσει κόκκινο από την ανάγκη «εσωτερικής συσπείρωσης» και εξασφάλισης των ψήφων των πιο ακραίων εθνικιστών της Τουρκίας αλλά και όλων των αμόρφωτων της Ανατολής που μαγνητίζονται από κάθε πιθανό «πλιάτσικο». Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο γιατί ο κατά τον Τούρκο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απατεώνας δικτάτορας» της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά στριμωγμένος από τις εγκληματικές, νέο – οθωμανικές φαντασιώσεις του και ο πειρασμός μιας στρατιωτικής περιπέτειας με την Ελλάδα, ιδιαίτερα μεγάλος.
Εμείς βέβαια γνωρίζουμε πως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο και ευχόμαστε ολόψυχα να μην χρειαστεί να του το αποδείξουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου