http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23669:delastik-mpourda&catid=81:kivernisi&Itemid=198
Φιάσκο αποδείχτηκε τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που έγινε προχτές Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης πήγαν στη σύσκεψη για να απαιτήσουν θρασύτατα να σχηματιστεί… οικουμενική κυβέρνηση (!) χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Δύο αρχηγοί κομμάτων που εκπροσωπούν η μεν Φώφη το 6% των ψηφοφόρων και ο Λεβέντης το 3 και κάτι τοις εκατό, θεώρησαν ότι μπορούν να αλλάξουν τον πρωθυπουργό της χώρας! Μιλάμε για σούργελα!
Όσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη, αυτός πρότεινε …υπερυπουργό κοινής αποδοχής για το προσφυγικό, θέλοντας να έχει λόγο ένα κόμμα του 4% στο χειρισμό ενός ζητήματος καίριας σημασίας, όπως έχει αναδειχθεί! Εδώ δεν πρόκειται να μπει στην επόμενη Βουλή το Ποτάμι, όταν γίνουν εκλογές και φαντασιώνεται ο Σταύρος ότι μπορεί να διορίζει ακόμη και υπουργούς! Τι να του πει κανείς του ανθρώπου. Αναφορικά δε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον άνθρωπο που είχε «ξεχάσει» να πληρώσει το τηλεφωνικό κέντρο στη Ζίμενς, αφού οι Γερμανοί είχαν πει να βοηθήσει την κυβέρνηση η αντιπολίτευση, τι να κάνει, ήπιε το πικρό ποτήρι, διαπιστώνοντας όμως ότι «έστω και με καθυστέρηση, η κυβέρνηση αρχίζει να προσαρμόζει τη στρατηγική της στο ρεαλισμό»! Ο Κυριάκος δεν παρέλειψε φυσικά να μην άρει τις επιφυλάξεις του αναφορικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας το έργο που της έχουν αναθέσει οι Γερμανοί. «Διατηρώ έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μπορούν να ανταποκριθούν», δήλωσε περισπούδαστα. Ο επί χρόνια αποδέκτης …παραγγελιών πίτσας Β. Λεβέντης, ο οποίος ξαφνικά μετεβλήθη σε …μέντορα της ελληνικής πολιτικής ζωής από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, για να κάνει σόου αρνήθηκε να υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν αφού κι ο Τσίπρας δεν δέχτηκε να παραιτηθεί, όπως ζήτησε ο Λεβέντης!
Η Φώφη υπέγραψε τελικά το ανακοινωθέν, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης άρχισαν να της εξηγούν ότι εντάξει, αυτή είπε τις ανοησίες της να παραιτηθεί ο Τσίπρας για να καταγραφεί στα πρακτικά, αλλά ότι θα συνιστούσε μέγιστη πολιτική ηλιθιότητα αν επέμενε κιόλας να ικανοποιήσει οπωσδήποτε ο Τσίπρας πανικόβλητος τις απαιτήσεις της. Όσο για το ΚΚΕ, το οποίο δεν διστάζει καθόλου να συνεργαστεί κυβερνητικά με τη ΝΔ, όπως απέδειξε η κυβέρνηση Τζαννετάκη, αλλά είναι εντελώς ανυποχώρητο στα ιδεολογικά θέματα όταν αυτά δεν έχουν πρακτικές συνέπειες, πολύ καλά έκανε που σηκώθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και αποχώρησε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά από ένα πεντάωρο. Τι να υπέγραφε το ΚΚΕ, ότι η Ελλάδα «συνεργάζεται πλήρως στο πεδίο των συμπεφωνημένων αποστολών του ΝΑΤΟ» για να το «κράζει» στη συνέχεια όλη η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά; Αφήστε που αντινατοϊκό ήταν πάντα το ΚΚΕ.
Είναι δυνατόν το ΚΚΕ για υπέγραφε ότι η Ελλάδα «φυλάσσει και τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» και ότι «υπ’ αυτό το πνεύμα όχι μόνο συνεργάζονται με τη Φρόντεξ, αλλά επιζητεί και να επιδιώκει τη δραστική ενίσχυσή της και την τελική μετεξέλιξή της σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή»; Να υπογράψει το ΚΚΕ ότι η Ελλάδα «δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής»; Να υπογράψει το ΚΚΕ ότι «η ΕΕ οφείλει να επιβάλει σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη-μέλη τον πλήρη σεβασμό των υποχρεώσεών τους ως προς το δίκαιο και αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων, καθιστώντας σαφές ότι μονομερείς ενέργειες δεν είναι επιτρεπτές και ότι όσοι τις επιλέγουν θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες»; Το ΚΚΕ μπορεί να είναι αναφανδόν υπέρ του ευρώ όσο δεν έχει το ιδιο ως κόμμα την εξουσία για να μας βγάλει από την Ευρωζώνη, αλλά άλλο αυτό και άλλο η πολιτική ιδεολογία του. Εν πάση περιπτώσει, επιτυχία ήταν για τον Τσίπρα το γεγονός ότι ανάγκασε τονΜητσοτάκη, τη Φώφη και τον Σταύρο Θεοδωράκη να συνυπογράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν – εννοείται μαζί με τον Πάνο Καμμένο, αφού αυτός είναι έτσι κι αλλιώς κυβερνητικός εταίρος. Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας αδιαφορεί παντελώς για το γεγονός ότι αυτό το κυριολεκτικά κατάπτυστο ανακοινωθέν αποκαλύπτει την πλήρη ενσωμάτωσή του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, την αδιαφορία του για την τεράστια ζημιά που αυτό προκαλεί στα ελληνοτουρκικά θέματα. Αποκόπτουν τον Τσίπρα, την κυβέρνησή του και τον ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά οι εξελίξεις αυτές, αλά αυτό καθόλου δεν τον ενδιαφέρει για την ώρα.
Κανένα στοιχείο αριστερής πολιτικής δεν εμπεριέχει πλέον η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά αριστερή πρόταση με οικονομικό αντίκτυπο δεν υλοποίησε ο Τσίπρας. Ούτε καν αυτές που εμπεριέχονταν στον καθαρά αστικού πλαισίου λόγο που είχε εκφωνήσει το 2014 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούσαν και τη βάση των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, μετά την εκλογική του νίκη τον Ιανουάριο.
*Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου