http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/enoples-dunameis-ethniko-elleimma-kai-katarrakosi-tou-kurous-tis-xoras/10.105048
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επί σειρά ετών απολαμβάνουν της μεγαλύτερης εκτίμησης και αναγνώρισης, από τον Ελληνικό Λαό, σε σχέση με τις υπόλοιπες Δημόσιες Υπηρεσίες και Κρατικούς Φορείς της χώρας.
Το σπουδαίο αυτό επίτευγμα οφείλεται στη συνεχή επίπονη και άνευ ανταλλάγματος καθημερινή προσπάθεια όλων των στελεχών και ειδικά των μεσαίων και χαμηλόβαθμων που υπηρετούν σ `αυτές. Σε κάποιες των περιπτώσεων το κόστος είναι τόσο μεγάλο που το πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή, όπως στην περίπτωση της πτώσεως του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη Ν. Κίναρο.
Αναλογιζόμενοι όλα αυτά τα οποία μας κάνουν εθνικά υπερήφανους και μας δίδουν κουράγιο , πείσμα και δύναμη να συνεχίσουμε ως Έλληνες, προκύπτουν κάποιες καταστάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται εθνικό έλλειμμα και καταρράκωση του κύρους της χώρας.
Συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία, τις παρελθούσες ημέρες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από την Αθήνα προς την Τεχεράνη, εξέδωσε σχέδιο πτήσεως με προσγείωση στη Ν. Ρόδο και υπέρπτησης άνωθεν του εναερίου χώρου της Τουρκίας. Το σκεπτικό, κατά την εκτίμησή μας, ήταν η επιλογή του συντομότερου δρομολογίου για την εξοικονόμηση καυσίμου και χρόνου. Σε πρώτη φάση το σχέδιο εγκρίθηκε από την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών για να ληφθούν οι ανάλογες διπλωματικές άδειες υπέρπτησης των χωρών που θα υπερίπτατο.
Το λάθος όμως είχε γίνει και το εκμεταλλεύτηκε άμεσα η Τουρκία αρνούμενη να εγκρίνει την υπέρπτηση επικαλούμενη της αποστρατικοποίησης των Δωδεκανήσων. Η Αεροπορία άλλαξε το σχέδιο μετάβασης και το εκτέλεσε αποκλείοντας την Ν. Ρόδο και την Τουρκία. Η περίπτωση αυτή είναι χαρακτηριστικά μη αναστρέψιμη, όπου συνοδεύεται με μειωμένο επαγγελματισμό, ολιγωρία, στέρηση γεωστρατηγικών, πολιτικών και ιστορικών γνώσεων από τον έχοντα την τελική ευθύνη. Το ατόπημα αυτό θα προστεθεί στα συν της Τουρκικής επιχειρηματολογίας στο φάκελο των αμφισβητήσεων των Δωδεκανήσων και θα μας ακολουθεί συνεχώς. Το Υπουργείο Ενικής Αμύνης έδωσε την ελάχιστη σημασία και προσπάθησε να το ξεπεράσει ανώδυνα όπως και η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ποιος φέρει τελικά τη συνολική ευθύνη ;
Θα παρέλθει ως γεγονός εναποθέτοντάς το στην ιστορική λήθη και οι υπεύθυνοι θα συνεχίσουν να παρίστανται αλώβητοι ;
Ποιοι ηγούνται των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τι σημασία δίνουν στα τόσο λεπτά Εθνικά θέματα και ποια η επίβλεψή τους στις μετακινήσεις της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσία ;
Πώς ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής με τέτοιες αποφάσεις και τι θα γίνει με τα κρισιμότερα εθνικά θέματα, θα αφεθούμε στην τύχη μας όπως πορεύεται τη παρούσα χρονική περίοδο όλη η χώρα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου