ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ:
http://www.guardian.co.uk/culture/shortcuts/2013/apr/15/peaches-geldof-aleister-crowley-sex-cult-oto
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΟΥΛΙ:
Κλασσικοπερίπτωση: Το παρακάτω κείμενο δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τον Χριστιανισμό .Aντιθέτως είναι ένα απο τα πολλά που διαφημίζουν τον αποκρυφισμό και τον σατανισμό.Ο μόνος λόγος που αναδημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμά του, είναι να σας βοηθήσουμε να αντιληφθείτε ότι όλα αυτά που εδώ και χρόνια καταγγέλουμε δεν είναι προϊόν κάποιας νοσηρής ή "θρησκόληπτης" (όπως ισχυρίζονται μερικοί) φαντασίας, αλλά υπαρκτές και σοβαρές απειλές για την ψυχική υγεία και ασφαλώς για την πνευματική υγεία εκατομμυρίων θυμάτων αυτής της νεοεποχήτικης προαπαγάνδας.
To Ερμητικό Τάγμα της Χρυσαυγής και o Άλιστερ Κρόουλι
Το άρθρο που ακολουθεί γράφτηκε από την Ντιον Φόρτσιουν (Dion Fortune) και πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Occult Gazette τον Ιανουάριο του 1938.Το θεωρούμε αρκετά ενδιαφέρον και γι’ αυτό σας το παρουσιάζουμε, καθώς αποκαλύπτει τις απόψεις της για τη μαγική παράδοση της Δύσης, με ιδιαίτερη έμφαση στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσαυγής και τον Άλιστερ Κρόουλι (Aleister Crowley) (Σ.τ.Μ.).
Αν έχω ερμηνεύσει σωστά τα σημάδια των καιρών, τότε αυτή είναι η εποχή που το πέπλο του Ναού των Μυστηρίων αρχίζει να σύρεται. Υπάρχουν φάσεις στην πνευματική ζωή της ανθρωπότητας που μοιάζουν με τους κύκλους των καιρικών φαινομένων, οι οποίοι μπορεί να διαρκέσουν και χρόνια. Βλέπουμε την παλίρροια που ξεκίνησε την πρώτη δεκαετία του εικοστού αιώνα να φουσκώνει καθώς ο χρόνος περνά. Τα σημάδια των καιρών είναι ορατά σε γεγονότα όπως η έκδοση βιβλίων σχετικά με τη μαγεία, στα οποία αποκαλύπτονται τα γνήσια μυστικά και μάλιστα με έναν τρόπο που μπορεί να αφομοιωθεί από κάθε αναγνώστη που έχει κλίση προς το μεταφυσικό. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά απ’ αυτά είναι τα
δύο βιβλία του ΄Ισραελ Ρεγκάρντιε (Israel Regardie): Ο Κήπος με τις Ροδιές (The Garden of Pomegranates) και Το Δέντρο της Ζωής (The Tree of Life).
Ο Κήπος με τις Ροδιές
Παραδόξως, το έργο αυτό ασχολείται με το Δέντρο της Ζωής, το διάσημο ιερόγλυφο των Καββαλιστών, που χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος ταξινόμησης όλων των ιδεών που αφορούν τον άνθρωπο και το Σύμπαν και βασίζεται σε ένα σύστημα σύνδεσης εννοιών που μέσα από τη διάταξή τους μπορούμε να ανακαλύψουμε τις αντιστοιχίες και τις συνδέσεις τους.
Όσο περνά ο καιρός τόσο η Καββάλα αναγνωρίζεται ως η βάση του Δυτικού Αποκρυφισμού. Όποιος επιθυμεί να κατανοήσει την εσωτερική φιλοσοφία όπως διδάσκεται στο σύστημα αυτό και πιο συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί να προβεί σε πρακτική χρήση του, είτε μέσω της μαγείας είτε του διαλογισμού, χρειάζεται μια επαρκή γνώση του Δέντρου της Ζωής. Μέχρι σήμερα, πληροφορίες γι’ αυτό το βαθιά εσωτερικό θέμα μπορούσε κανείς να βρει σε βιβλία εξαιρετικά δυσεύρετα και σπάνια και πολύ συχνά γραμμένα με έναν ακατανόητο τρόπο.
....Πάντοτε η Χρυσαυγή καλυπτόταν από μεγάλη μυστικότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέχρι ενός σημείου αυτή η μυστικότητα είναι αναγκαία, καθώς αρκετοί διαπρεπείς άνθρωποι έχουν περάσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το Τάγμα και αυτό είναι κάτι που δε θα τολμούσαν ποτέ να κάνουν αν δεν ήταν σίγουροι για τη μυστικότητα των αποκρυφιστικών θεμάτων. Κατανοούμε, συνεπώς, ότι είναι απαραίτητη η αυστηρή μυστικότητα σχετικά με τα μέλη και τους τόπους συνάντησης.
Η μυστικότητα είναι απαραίτητη όσον αφορά στις τελετές μύησης, προκειμένου να μπορέσουν να αποβούν αποτελεσματικές, καθώς πρέπει να υπάρχει πάντοτε το στοιχείο της αποκάλυψης για τον υποψήφιο. Ας μην ξεχνάμε ότι η κατοχή μυστικών στα οποία ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει πρόσβαση βοηθά στην οικοδόμηση ενός ομαδικού νου μέσα από τη συλλογική δραστηριότητα των μυημένων αδελφών, με βάση κάποιες πολύ συγκεκριμένες ψυχολογικές αρχές.
Επίσης, η μυστικότητα είναι, επιθυμητή σε ότι αφορά στα τυπικά της τελετουργικής μαγείας, καθώς αν αυτά εφαρμοστούν αδιακρίτως τότε χάνεται η δύναμή τους. Όλα αυτά τα τυπικά είναι άμεσα συνδεδεμένα με άγραφα αστρικά τυπικά.
...Τώρα, όσον αφορά στη φύση αυτών των απόκρυφων μυστηρίων, όπως ήδη ανέφερα, δεσμεύομαι από όρκους μυστικότητας. Όταν η Κυρία Μαγκρέκορ Μάδερς, στην εισαγωγή της δεύτερης έκδοσης του Qabalah Denudata του συζύγου της αναφέρεται, με σαφείς όρους, στη Μυστηριακή Σχολή που ιδρύθηκε από αυτόν και γνωστοποιεί ότι η είσοδος σε αυτή μπορεί να γίνει κατόπιν αιτήσεως στην ίδια και παράλληλα εκδίδει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, σε σχέση με αυτή τη σχολή στις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε ποια είμαι εγώ που θα ισχυριστεί άγνοια για την ύπαρξη ενός τέτοιου Τάγματος; Όταν, επίσης, ο Γ. Μπ. Γέιτς (W. B. Yeats) αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ότι το Τάγμα που ιδρύθηκε από τον Μάδερς είχε την ονομασία Χρυσαυγή, θα μπορούσα ποτέ να υποκριθώ ότι δε γνωρίζω τη σημασία των μυστηριωδών αρχικών Χ.Α.; Πρέπει, επίσης, να υποκριθώ ότι, παρά τα αυτοβιογραφικά σχόλια του Τζορτζ Μουρ (George Moore) στο βιβλίο του Ave atque vale, δε γνωρίζω πως η Χρυσαυγή ασχολείται με τελετουργική μαγεία; Ο όρκος της μύησης μου, λοιπόν, απαιτεί να αρνηθώ αυτά τα ζητήματα ή να ισχυριστώ άγνοια γι’ αυτά; Αν είναι έτσι τότε μου ζητά να πω ψέματα.
Η ιστορία της Χρυσαυγής εξετάστηκε διεξοδικά από τον Άλιστερ Κρόουλι στο περιοδικό του The Equinox , στο οποίο παρουσίασε όλη αυτή την υπόθεση μετά από μια σοβαρή διαφωνία που είχε με τον Mάδερς. Ο Ρεγκάρντιε αναφέρεται σε αυτή τη δημοσίευση στο Δέντρο της Ζωής και παραθέτει κατά γράμμα τα τυπικά που είχε παρουσιάσει ο Κρόουλι. Αναφέρει πως, κατά τη δική του άποψη, ήταν λάθος του Κρόουλι να αποκαλύψει μετά το θάνατο του Mάδερς το σύστημα του, καθώς το The Equinox έκανε την εμφάνιση του το 1909 ενώ ο Mάδερς πέθανε, σε μια επιδημία γρίπης, περί το τέλος του πολέμου. Κάνει ωστόσο λάθος λέγοντας, ότι η Χρυσαυγή είναι πια νεκρή. Είναι γεγονός ότι έχει διασπαστεί σε διάφορα παρακλάδια με διαφορετικό βαθμό αποτελεσματικότητας το καθένα, αλλά γνωρίζω με σιγουριά τέσσερεις λειτουργικές στοές κάθε μία από τις οποίες διαθέτει τα τυπικά και τις διδασκαλίες σε όλη τους την έκταση. Είναι βέβαια αρκετά πιθανό να υπάρχουν κι άλλες στοές που δε γνωρίζω, καθώς μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που δεν πήραν και πολύ σοβαρά τον Μαγκρέκορ Μάδερς και τις κατάρες του για το πυρ το εξώτερο, αλλά συνέχισαν να κρατούν ζωντανό ένα σύστημα που ανακάλυψαν πως μπορούσε να τους φέρει σε επαφή με τους Μυστικούς Κυρίους. Η δύναμη μιας στοάς ή ενός τάγματος κρίνεται με διάφορους τρόπους, αλλά η υπέρτατη δοκιμή κρίνεται από την ικανότητα να μυεί με επιτυχία.
πηγη e-zine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου