Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έτσι αύξησαν το έλλειμμα οι αλχημιστές της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τη Eurostat! (Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά στο Ράδιο-9)

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7639
http://www.radio9.gr/News.aspx?a_id=23371


Το Ράδιο 9 φέρνει στο φως σήμερα 2 έγγραφα που καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο το πως γινόντουσαν οι συνεννοήσεις μεταξύ του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, του Γενικού Διευθυντή Walter Radermacher και φυσικά του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αλλαγή της μεθόδου υπολογισμού του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας για το 2009. Να τονίσουμε ότι όταν ρωτήθηκε από τους βουλευτές ο κ. Γεωργίου για το αν συμμετείχε στη διαδικασία και ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκείνος δεν απάντησε…. 

Έγγραφο – ντοκουμέντο 1
Πρόκειται για επιστολή του κυρίου Radermacher προς τον Ανδρέα Γεωργίου στις 25 Αυγούστου 2010 (3 μήνες πριν ανακοινωθεί το 15,4 του ελλείμματος για το 2009).
Διαβάστε την πρώτη παράγραφο (κάντε κλικ στα έγγραφα)
-
Μετάφραση:
«Αγαπητέ κύριε Γεωργίου
Σας ευχαριστώ για την προώθηση της επιστολής του Υπουργείου Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας που περιλαμβάνει σχόλια για την απαραίτητη διόρθωση του Ελληνικού κρατικού χρέους λόγω των συμβάσεων ανταλλαγής με την Goldman Sacks από το 2001 και μετά.
Παρατήρησα μια σημαντική καθυστέρηση από την πλευρά των Ελληνικών Αρχών να απαντήσουν στην επιστολή της Eurostat της 11ης Ιουνίου του 2010, και θα περίμενα μια τέτοιου είδους καθυστέρηση να μην συμβεί στο μέλλον».

 
Έγγραφο – ντοκουμέντο 2
Πρόκειται για την επίσημη σύνοψη των όσων συζήτησαν  Radermacher και Γεωργίου σε τηλεφωνική τους συνομιλία το Σεπτέμβριο του 2010.

Συγκεκριμένα, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2010 επικοινωνούν τηλεφωνικά ο κ. Radermacher και ο κ. Γεωργίου. Διαβάζοντας κανείς την επίσημη καταγραφή της Eurostat, καταλαβαίνει ότι… «αντικειμενικός στόχος της ΕΛΣΤΑΤ είναι να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα γρήγορα αναφορικά με την αναταξινόμηση των μεγάλων δημόσιων οργανισμών…».
Τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσαν μια μελέτη που να δικαιολογεί την ένταξη των εν λόγω οργανισμών στον υπολογισμό του ελλείμματος αλλά τέτοια μελέτη δεν έγινε ποτέ. Γιατί ο στόχος της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ήταν να γίνει γρήγορα…
Φυσικά και από αυτό το έγγραφο αποδεικνύεται η ευθεία εμπλοκή του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη διαδικασία που ακολούθησε για πρώτη φορά η ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να υπολογίσει το έλλειμμα και το χρέος της χώρας. Συγκεκριμένα στη δεύτερη παράγραφο του κειμένου αναφέρεται:

«Η Eurostat έστειλε την τελική της ανάλυση για την επίδραση του swap στα στατιστικά στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2010. Ο κ. Γεωργίου ήταν σε επικοινωνία με την ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών για να μεταφέρει τις συνεννοήσεις στα θέματα των swaps τα οποία μεταφέρθηκαν από τον κ. Ράντερμάκερ στον κ. Γεωργίου όπως αντικατοπτρίζονταν στην έκθεση της μεταξύ τους συνομιλίας της 13ης Σεπτεμβρίου 2010».

Μία μέρα μετά την κατάθεσή της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Ράδιο 9 στην «ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ».
Ακούστε τις απίστευτες καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά στο Ράδιο 9 αναφορικά με τη μέθοδο που υιοθέτησαν για πρώτη φορά στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009.
• «Δεν υπάρχει η βούληση ούτε τώρα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια»
• «Επικαλέσθηκαν μόνο ένα κριτήριο από τα πολλά που θα έπρεπε να συντρέχουν ταυτόχρονα προκειμένου να εντάξουν τους Οργανισμούς για πρώτη φορά στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009».
• «Μιλώντας με στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ πιστεύω ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να πάει και κάτω από 10 %. Έπρεπε να γίνει ειδική μελέτη για το ποιους οργανισμούς θα έπρεπε να υπολογίσουμε και τέτοια μελέτη δεν έγινε ποτέ».
• «Έβαλαν το ενεργητικό του ΟΣΕ στο ΑΕΠ με βάση τις αξίες της δεκαετίας του 1970 και το παθητικό με τις τρέχουσες αξίες στο έλλειμμα. Άρα ακολούθησαν μια μέθοδο που μείωνε το ΑΕΠ της χώρας και αύξανε το έλλειμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου