Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Προσοχή!!! Θάνατοι από το επικίνδυνο βακτηρίδιο Ε.Coli σε τρόφιμα!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/05/coli.html

Του Γιάννη Ζαμπετάκη
μια σοβαρή επιπλοκή που οφείλεται σε ένα είδος βακτηριδίου E.coli το οποίο παράγει τοξίνες σιγκέλλας. Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα της επιδημίας. Εκτός της Γερμανίας, 25 κρούσματα μόλυνσης από το βακτηρίδιο έχουν καταμετρηθεί στη Σουηδία, 7 στη Δανία, 3 στη Βρετανία, 2 στην Αυστρία, 1 στην Ολλανδία και 1 στην Ελβετία. Ολες οι περιπτώσεις αυτές αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και...
Ελέγχου Ασθενειών χαρακτήρισε την επιδημία "ασυνήθιστη" επειδή πλήττει κυρίως ενήλικους και ιδίως γυναίκες. Μολονότι κρούσματα αυτού του είδους παρατηρούνται συνήθως σε παιδιά κάτω των 5 ετών, σε αυτήν την επιδημία το 87% των κρουσμάτων είναι ενήλικοι και το 68% γυναίκες.

Ύποπτα αγγουράκια, τομάτες και μαρούλια

Το Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο επηρρεάζει το αίμα, τα νεφρά και σε σοβαρές περιπτώσεις, το κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται για σοβαρή ασθένεια που απαιτεί νοσηλεία.
Οι αρχές συμβουλεύουν τους Γερμανούς και όσους ταξιδεύουν στη χώρα να αποφεύγουν τα αγγούρια, τις τομάτες και τα μαρούλια, ενώ, πολλά καταστήματα έχουν ήδη απομακρύνει αυτά τα τρόφιμα από τα ράφια τους.
Το περιφερειακό διοικητικό συμβούλιο της Ανδαλουσίας, ανακοίνωσε χθες ότι συνεχίζονται οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών που εξάγουν αγγουράκια, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μολυσμένα από το εν λόγω βακτηρίδιο, διευκρινίζοντας ότι μόνον οι ύποπτες παρτίδες προϊόντων των δύο εταιρειών έχουν μπλοκαριστεί. Προηγουμένως η Κομισιόν είχε ανακοίνωσε ότι η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες των δύο αυτών εταιρειών.
Πάντως τόσο οι ισπανικές όσο και οι γερμανικές υπηρεσίες ερευνούν εντατικά την προέλευση του βακτηριδίου. Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Υγείας, τόνισε ότι διενεργούνται παράλληλοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί εαν η μόλυνση από το επικίνδυνο εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli προκλήθηκε σε κάποιο άλλο στάδιο της αλυσίδας διανομής.
Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ FM
Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

---
άγνωστο αν εισαγωγές έχουν γίνει στην Ελλάδα...
άγνωστο αν ελέγχεται η ιχνηλασιμότητα...
άγνωστο μεν ...τόσο εύκολο δε...

φευ...
Γ.Ζ.

outbreak of haemolytic uraemic syndrome/ αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου

Since early May 2011, an increased incidence of haemolytic uraemic syndrome (HUS) and bloody diarrhoea related to infections with Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) has been observed in Germany, with most cases in the north of the country. Cases reported from other European countries had travelled to this area. First results of a case–control study conducted in Hamburg suggest an association between the occurrence of disease and the consumption of raw tomatoes, cucumber and leaf salad.

Shiga Toxin-Producing Escherichia coli (STEC)

Disease Fact Sheet
What is Shiga toxin-producing Escherichia coli?
Shiga toxin-producing Escherichia coli is a type of enterohemorrhagic E. coli (EHEC) bacteria that can cause illness ranging from mild intestinal disease to severe kidney complications. Other types of enterohemorrhagic E. coli include the relatively important serotype E. coli O157:H7, and more than 100 other non-O157 strains such as O111 and O26.
What are the symptoms?
Typical symptoms include severe abdominal cramping, sudden onset of watery diarrhea, frequently bloody, and sometimes vomiting and a low-grade fever. Most often the illness is mild and self-limited generally lasting 1-3 days. However, serious complications such as hemorrhagic colitis, Hemolytic Uremic Syndrome (HUS), or postdiarrheal thrombotic thrombocytopenic purpura (TTP) can occur in up to 10% of cases.
How soon do the symptoms appear?
The incubation period ranges from 1 to 8 days, though typically it is 3 to 5 days.
How do you get Shiga toxin-producing Escherichia coli?
Cases and outbreaks of Shiga toxin-producing Escherichia coli have been associated with the consumption of undercooked beef (especially ground beef), raw milk, unpasteurized apple juice, contaminated water, red leaf lettuce, alfalfa sprouts, and venison jerky. The bacteria have also been isolated from poultry, pork and lamb. Person-to- person spread, via fecal->oral transmission, may occur in high-risk settings like day care centers and nursing homes. Further studies are being done to better understand the modes of transmission.
Who gets infected with Shiga toxin-producing Escherichia coli?
Although anyone can get infected, the highest infection rates are in children under age 5. Elderly patients also account for a large number of cases. Outbreaks have occurred in child-care facilities and nursing homes.
How is it treated?
For mild illness, antibiotics have not been shown to shorten the duration of symptoms and may make the illness more severe in some people. Severe complications, such as Hemolytic Uremic Syndrome, require hospitalization.
How can you keep from getting it?

  • COOK meats and poultry thoroughly. Ground beef should reach at least 155 degrees F (until the meat is no longer pink and juices run clear).
  • DO NOT consume raw milk or unpasteurized dairy products.
  • WASH YOUR HANDS after using the bathroom or changing diapers and before preparing or eating food.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου