http://www.antinews.gr/Antitheseis/simadia-parakmis_1/
Σημάδια βαρεμάρας, σήψης, αλαζονείας ή μήπως κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν την κυβέρνηση πριν την ώρα της;
Μπορεί ο τάφος της Αμφίπολης να μην είναι ρωμαϊκός, αλλά σίγουρα το πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα η κυβέρνηση περνά σημάδια προϊούσας παρακμής αντίστοιχης της... ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και με την αντιπολίτευση ουσιαστικά να φορά την προβιά του προβάτου για να καταλάβει την εξουσία, η νέα Δημοκρατία αποφάσισε και πάλι να αυτοκτονήσει. Σημάδια βαρεμάρας, σήψης, αλαζονείας ή μήπως κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν την κυβέρνηση πριν την ώρα της;
Ποιος ιθύνων επικοινωνιακός τους έδωσε εντολή για να εξελιχθεί σε σήριαλ η υπόθεση με τη φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Ο πρωθυπουργός είπε κάτι στη Βουλή σε κατ' ιδίαν συνάντηση με βουλευτές και κάποιοι αποφάσισαν να γίνουν βασιλικότεροι του Βασιλέως. Και τελικά εξευτελίστηκαν.
Ποιος είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη, που έτσι κι αλλιώς άμα τον αφήνουν να ανοίξει το στόμα του γίνεται επικίνδυνος, ότι πρέπει να τραβήξει τόσο το σχοινί; Τη μια είπε ότι ο Βαρεμένος θα του πάρει λεφτά κι αυτός θα τα βγάλει έξω, την άλλη είπε ότι δεν θα μείνει φράγκο στα γκισέ αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί και μόλις κατάλαβε την γκάφα του, τα μάζεψε. «Δεν εννοούσα αυτό, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου, ήμουν ωμός και υπερβολικός αλλά πέρασα το μήνυμά μου» και άλλα τέτοια.
Η πλάκα ήταν ότι η δήλωση του Γεωργιάδη έκανε ντόρο για δύο ημέρες, το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλαξε την ατζέντα κι ενώ έπρεπε να γίνεται αποτίμηση της ομολογουμένως καλής προσπάθειας στο Βερολίνο, όλα τα κανάλια ασχολούνταν με τις καταθέσεις στις τράπεζες. Από την άλλη δίχασε και τη ΝΔ. Την ίδια ώρα το πρωί στον Σκάι η Άννα Ασημακοπούλου συμφωνούσε με τον κ. Γεωργιάδη και στο Mega ο Αν. Παπαμιμίκος έλεγε ότι αυτός δεν θα έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις και εν πάση περιπτώσει ο Άδωνις είναι κάπως υπερβολικός όταν μιλάει. Μπάχαλο δηλαδή.
Αλλά να δούμε το θέμα επί της ουσίας: Τη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνολογεί και κατασυκοφαντεί τη χώρα, κυβερνητικά στελέχη έκανα ακριβώς το ίδιο. Και ξαναέφεραν το θέμα στο προσκήνιο λες και είναι η Ελλάδα του 2012 που κρύβαμε λεφτά στο μαξιλάρι μην τύχει και ξυπνήσουμε με κλειστές τις τράπεζες.
Για τόσο σοβαρά θέματα δεν παίζουν, δεν το έχουν καταλάβει αυτό στη Νέα Δημοκρατία; Μόλις του τράβηξαν τα αυτιά του Άδωνι από το Μαξίμου και από την Τράπεζα της Ελλάδας, κατάλαβε τι είπε; Αφήστε που θα μπορούσε να παρέμβει η δικαιοσύνη γιατί πρόκειται περί αδικήματος.
Όμως τα σημάδια παρακμής είχαν κι άλλο επεισόδιο. Είναι η παραίτηση του πρέσβη στο Βερολίνο Π. Ζωγράφου, ενός διπλωμάτη με πείρα 30 ετών και μάλιστα εξάδερφο του πρωθυπουργού. Οι φήμες λένε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μέρκελ έγινε χαμός και μάλιστα καταγράφηκε και σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του πρώην πρέσβη και συνεργάτη του πρωθυπουργού, επεισόδιο που δεν έχει διαψευστεί.
Οι απόψεις διίστανται για το ποιος φταίει για την παραίτηση και τι πραγματικά συνέβη. Ο Ζωγράφος λέει ότι δεν τον πήραν στη συνάντηση με τη Μέρκελ αν και γνωρίζει άριστα τη γερμανική πολιτική. Και προτίμησαν πέντε συμβούλους του πρωθυπουργού που ταξίδεψαν από την Αθήνα. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς δεν είχε τετ-α-τετ συνομιλία με την κ. Μέρκελ καθώς συνοδευόταν από τους συμβούλους του Χρύσανθο Λαζαρίδη, Σταύρο Παπασταύρου, Σταύρο Βασιλόπουλο και τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους, Στέλιο Παπαδόπουλο. Και την Σοφία Βούλτεψη βεβαίως βεβαίως.
Λέγεται μάλιστα ότι ο πρέσβης είχε κάνει εισήγηση να μη γίνει τώρα η συνάντηση με τη Μέρκελ γιατί το κλίμα δεν ήταν καλό και δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα αυτά που ήθελε. Φημολογείται ότι εισέπραξε στο Βερολίνο τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου, επειδή όπως του καταλογίσθηκε δεν είχε προσφέρει ικανοποιητική εικόνα των γερμανικών διαθέσεων σε ότι αφορούσε τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Και έπειτα ακολούθησε το επεισόδιο στο Χίλτον.
Ποιος φταίει και ποιος όχι για την εξέλιξη δεν έχει τόση σημασία όσο ότι σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής διπλωματίας συνέβη αυτό το επεισόδιο. Είναι ή δεν είναι παρακμιακό φαινόμενο αυτό;
Και τι να πούμε για την επικοινωνιακή διαχείριση με την απόφαση για απεμπλοκή από το ΔΝΤ. Καλό το σχέδιο, το έχουν σκεφτεί όμως; Κι αν ναι το συζήτησαν πρώτα με την Λαγκάρντ προτού το ξεφουρνίσουν; Βγήκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και είπε «εμείς δεν ξέρουμε τίποτε, δεν έχουμε καμιά ενόχληση». Άλλη μια αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλη μια μαχαιριά στο σώμα της κυβέρνησης.
Τι να πει κανείς; Από το δόξα το Θεό στο βοήθα Παναγιά. Όμως, προσοχή παιδιά στην κυβέρνηση. Έχει αρχίσει και μυρίζει... φορμόλη το πτώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου