ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα θέματα, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Επιτροπής. (http://ethnikonthematon.blogspot.gr)
- Η Κύπρος και οι ΗΠΑ
- Πολυτέλεια - Διαφθορά - Δημοκρατία!
- Σ. Μοντεσκιέ: "Η φιλοδοξία ενός προσώπου γίνεται η φιλοδοξία μιας οικογένειας και η φιλοδοξία μιας οικογένειας γίνεται η φιλοδοξία των πολλών"("Το πνεύμα των νόμων", εκδ. "Αναγνωστίδη", Αθήνα χ.χ. σελ. 47)
Η Κύπρος και οι ΗΠΑ
Βρισκόμαστε στο 2001, έτος κατά το οποίο ο εκκολαπτόμενος νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τ. Μίλερ καταθέτει, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Γερουσίας, τις απόψεις του ως προς τη λύση του Κυπριακού ζητήματος.
Ο μακαρίτης ταξίαρχος Αθ. Παπαδήμας, που κατέγραψε αυτό το γεγονός, έγραφε γι' αυτή την κατάθεση που αφορούσε και την Κύπρο: "Ταχεία `επίλυση` του Κυπριακού προβλήματος(δηλαδή της τριχοτομημένης Κύπρου) που θα επιτευχθεί εάν η Αθήνα "προσεγγίσει" πιο ικανοποιητικά την Άγκυρα και εάν η "Ελληνοτουρκική συνεργασία" προχωρήσει ακόμη περισσότερο, γιατί την "βλέπει" (ο Τομ) σαν τον πλέον "ιδανικό τρόπο" για να υπάρξει "λύση" στην Κύπρο" (βλ. Αθ. Παπαδήμα: "Μάχες εν καιρώ ειρήνης", εκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 203, σελ. 9).
Πέρασαν άλλα 15 χρόνια αλλά η "ταχεία" λύση του Κυπριακού ζητήματος καθηλώθηκε στους δαιδάλους της μυστικής διπλωματίας η οποία βεβαίως βυσσοδομεί σε βάρος της Κύπρου. Ίσως προσεχώς παραστούμε μάρτυρες μιας "λύσης" η οποία ασφαλώς θα εξυπηρετεί τα Αμερικανο-τουρκικά συμφέροντα, με τη συγκατάθεση τω εθνομειοδοτικών κυβερνήσεων Αθηνών - Λευκωσίας.
Για να δούμε τι θα γεννήσει η κυοφορούσα Ιστορία!
Αθήνα, 24/04/2014
Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πολυτέλεια - Διαφθορά - Δημοκρατία!
Να το μάθημα της δημοκρατίας που συντελεί στην εδραίωσή της και στην καλύτερη λειτουργία της, από τις διεισδυτικές αναλύσεις του παγκοσμίως γνωστού Γάλλου πολιτικού φιλοσόφου Σ. Μοντεσκιέ (1689-1755), ο οποίος έγραφε σχετικά και τα εξής: "Όση λιγότερη πολυτέλεια υπάρχει σε μια δημοκρατία, τόσο πιο τέλεια είναι αυτή… μια ψυχή διεφθαρμένη από την πολυτέλεια, έχει πολλές άλλες επιθυμίες. Σε λίγο γίνεται εχθρός των νόμων που την πιέζουν.. Όταν οι Ρωμαίοι διεφθάρησαν, οι επιθυμίες τους έγιναν απεριόριστες… εκεί οι νόμοι δεν είχαν καμμία τιμή. Όταν με μια γενική ροπή, όλος ο κόσμος παρασυρόταν στην ηδυπάθεια, τι θα γινόταν η αρετή;"
Συνεχίζοντας ο Μοντεσκιέ και συγκρίνοντας τις δημοκρατίες της αρχαίας Ελλάδος, έγραφε:"Οι υγιείς Ελληνικές δημοκρατίες, στο ζήτημα αυτό, είχαν θαυμάσιους θεσμούς. Οι πλούσιοι χρησιμοποιούσαν το χρήμα τους στις γιορτές, στους χορούς, στις ιπποδρομίες, σε τιμητικές λειτουργίες. Ο Πλούτος φορολογούνταν εκεί όπως και η φτώχεια" (βλ. το κλασικό του έργο: "Το πνεύμα των νόμων", εκδ. "Αναγνωστίδη", Αθήνα χ.χ. σελ. 110-112).
Αυτή την ηθική εξαχρείωση των Ρωμαίων ανέδειξε ο Κ. Βάρναλης στο έργο του: "Οι δικτάτορες" (Αθήνα 1957). Εκεί η κατάρρευση της δημοκρατίας συνοδεύθηκε με τηνολοκληρωτική κατάρρευση των ηθικών αξιών, με την παράλληλη εξαχρείωση των λαϊκών μαζών.
Τα αντίθετα, γράφει ο Μοντεσκιέ, γινόταν στις Ελληνικές δημοκρατίες και ιδιαίτερα τηςΑθηναϊκής Δημοκρατίας, όπου αναδείχθηκαν μεγάλα πνευματικά ταλέντα με τις γνωστές χορηγίες και όπου ο Πολίτης ακονιζόταν στις αρχές τη ηθικής και της ανιδιοτελούς προσφοράς στην πατρίδα (βλ. π.χ. το έργο μου: "Αρχαία και σύγχρονη δημοκρατία", Αθήνα 2007, από τις εκδόσεις "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας".
Τα γράφω αυτά για να υποδηλώσω και να υπογραμμίσω ότι στη βοθροποιημένημεταπολιτευτική δημοκρατία κυβερνώντες και κομματόσκυλα λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία σε ένα ντελίριο κατάκτησης της πολυτέλειας και του άνομου πλούτου, εκμαυλίζοντας ταυτόχρονα τις αγελαίες μάζες με τη μέθοδο της κοπριτοκρατίας και όχι μόνο. Κάτω από το πέλμα αυτής της καλπάζουσας και ανόμου πολυτέλειας ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι αυτή η "δημοκρατία" θα πέθαινε.
Πρέπει να επισπεύσουμε το θάνατό της για να οικοδομήσουμε μια άλλη ρωμαλέα και με ηθικές αξίες πάνω στα ερείπια της παλιάς.
Αθήνα, 24/04/2014
Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Σ. Μοντεσκιέ: "Η φιλοδοξία ενός προσώπου γίνεται η φιλοδοξία μιας οικογένειας και η φιλοδοξία μιας οικογένειας γίνεται η φιλοδοξία των πολλών" ("Το πνεύμα των νόμων", εκδ. "Αναγνωστίδη", Αθήνα χ.χ. σελ. 47).
Αυτή τη διαπίστωση έκανε εκεί γύρω στα 1750 ο Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος και πρωτεργάτης του γαλλικού διαφωτισμού, γράφοντας ο ίδιος ότι η εργασία του γι' αυτό του το έργοκράτησε είκοσι χρόνια (βλ. όπ. π. σελ. 9).
Τα λόγια του αυτά καταστάλαγμα πολιτικών ερευνητών και αναζητήσεων φανερώνουν το πόσο οι λαοί πέφτουν θύματα ικανοποιήσεως των φιλόδοξων ηγετών και πολιτικών έχοντας την αυταπάτη ότι αυτοί κάνουν αυτό που θέλουν.
Αν σωστά ερμηνεύω τον Γάλλο φιλόσοφο ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός δεν έκανε και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ικανοποίησε και να ικανοποιεί τις οικογένειες Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου - Α. Παπανδρέου - Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου (εγγονό) και Κ. Μητσοτάκη.
Τώρα έχουμε και τις μωροφιλοδοξίες Σαμαρά και Βενιζέλου, των οποίων η νοσηρή φιλοδοξία τους για την εξουσία τους οδηγεί αγκαλιασμένους στον όλεθρο της πατρίδας και του λιμοκτονούντος λαού, ο οποίος συνεχίζει να έχει την ψευδαίσθηση ότι ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες ενώ στην ουσία αποτελεί το εφαλτήριο για τις φιλοδοξίες του εθνοκτόνου διδύμου.
Όταν ξυπνήσει μου… γράφει.
Αθήνα, 24/04/2014
Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου