ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ! Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΠΑΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ!
Αυτοί που παρουσίαζσν το νερό του Καματερού ως ίαμα, ήταν οι ίδιοι που παρουσίαζαν το μνημόνιο ως “σωτηρία”.
Δεν χρειαζόταν “σοφία” για να προβλέψεις το προφανές.
Από την πρώτη στιγμή, το Ολυμπία είχε αναλύσει την δολοφονική πολιτική του μνημονίου που νομοτελειακά θα κατέστρεφε την πραγματική οικονομία.
Τότε, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες, εντόπιζαν τις αντιδράσεις στον φορτηγατζή, τον ταξιτζή, τον δάσκαλο, τον δημόσιο υπάλληλο.
Κανείς, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ από τους τηλεμαϊντανούς “αναλυτές” των τηλεπαραθύρων δεν ασχολήθηκε με το έγκλημα της μετατροπής μίας ελεύθερης οικονομίας (με όλες της τις στρεβλώσεις) σε συγκεντρωτικό μόρφωμα τύπου Γιαρουσέλσκι. Χωρίς μάλιστα την κοινωνική μέριμνα, αφού τουλάχιστον στις σοβιετίες υπήρχαν κουπόνια.
Σήμερα λοιπόν τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Στον τραπεζικό τομέα, η ροή του χρήματος ελέγχεται κατά 92% (!!!) από τέσσερις συστημικές, ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες! Αυτό το στοιχείο από μόνο του θα αρκούσε για να κλείσει φυλακή όλους τους εμπνευστές της δολοφονικής πολιτικής, αλλά και τους “ειδικούς” τύπου Προβόπουλου που προέβλεπαν “ανάκαμψη” κάθε πέρυσι για φέτος.
Την ίδια στιγμή, αυτή η κατευθυνόμενη ρευστότητα πηγαίνει σε ότι αντιπαραγωγικό: Σε χρεοκοπημένες εκδοτικές επιχειρήσεις, σε φωτοβολταϊκά και ανεμόμυλους που έβαλαν ταφόπλακα στις επενδύσεις που φέρνουν θέσεις εργασίας…
Εάν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανάπτυξη με φορολόγηση που πολλές φορές είναι πενταπλάσια από την αντίστοιχη σε γειτονικές χώρες.
Εάν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανταγωνιστικότητα, μετά τον τριπλασιασμό του πετρελαίου θέρμανσης ή τον διπλασιασμό στην τιμή των καυσίμων. Ή ακόμα περισσότερο, την αύξηση της τιμής του ρεύματος, για να χορτάσουν οι κρατικοδίαιτοι της “πράσινης απάτης”.
Εάν είναι δυνατόν να μιλάμε για επενδύσεις, όταν ποινικοποιείται η ιδιοκτησία, δολοφονείται η οικοδομή, χαρατσώνονται τα ακίνητα ακόμα και αν έχουν “λουκέτο”.
Και όμως σε αυτή την μπανανία, εξακολουθούμε να μιλάμε για σουξέ στόρυ…
Γράφει ο Χρήστος Ιωάννου (Ελευθεροτυπία)
Άλλο ένα χαστούκι στην κυβέρνηση και την πολιτική της αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, του μεγαλύτερου ομίλου στο χώρο της επεξεργασίας μετάλλων με ετήσιο τζίρο 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ και 7.700 εργαζόμενους, να αλλάξει έδρα και να «μετακομίσει» από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο.
Η μετακίνηση θα γίνει μέσω της απορρόφησης της μητρικής ΒΙΟΧΑΛΚΟ που εδρεύει στην Αθήνα από την θυγατρική VIOCHALCO S.A., που εδρεύει στο Βέλγιο. Η VIOCHALCO S.A. θα συγχωνευθεί και με άλλη εταιρεία που εδρεύει στο Βέλγιο την Cofidin.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρική αναδιάρθρωση και η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό θα βοηθήσει τον όμιλο για να έχει αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία εός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών.
Είναι περισσότερο από ορατό ότι οι μεγάλοι όμιλοι εγκαταλείπουν με όλους τους τρόπους τη χώρας. Είναι η δεύτερη μεγάλη μετακίνηση μετά αυτή της Coca Cola η οποίας μετέφερε την έδρα της από την Αθήνα στο Ζούγκ της Ελβετίας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ομίλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
ΒΙΟΧΑΛΚΟ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το διοικητικό συμβούλιο της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» ανακοινώνει τα εξής:
1.Την 13η Σεπτεμβρίου 2013 τα διοικητικά συμβούλια της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» (στο εξής «ΒΙΟΧΑΛΚΟ») και της Viohalco S.Α. εταιρίας συμμετοχών, θυγατρικής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με έδρα το Βέλγιο: 1) απεφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω συγχώνευση της εταιρίας Viohalco S.A. με την εταιρία Compagnie Financière et de Développement Industriel S.A. (στο εξής «Cofidin S.A.») με έδρα το Βέλγιο, 2) όρισαν ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 30.6.2013, 3) αποφάσισαν τη σύνταξη του κοινού σχεδίου διασυνοριακής συγχώνευσης και των εκθέσεων των διοικητικών συμβουλίων για τη διασυνοριακή συγχώνευση 4) ενέκριναν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες των δύο εταιρειών για τον διορισμό κοινού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα από το εμποροδικείο των Βρυξελλών για τη σύνταξη της έκθεσης του άρθρου 6 του ελληνικού νόμου 3777/2009 και του άρθρου 772/9 του Βελγικού Κώδικα Εταιρειών, και 5) παρέσχαν την εντολή να γίνουν οι κατα τον νόμο απαιτούμενες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.
2. Την 16η Σεπτεμβρίου 2013, σε δεύτερη συναφή συνεδρίασή τους τα διοικητικά συμβούλια της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και της Viohalco S.A.: 1) ενέκριναν το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχώνευσης, 2) όρισαν εκπροσώπους για την υπογραφή του, και 3) παρέσχαν εντολή να γίνουν οι κατά τον νόμο απαραίτητες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.
3. Η συγχώνευση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την λογιστική αξία των συγχωνευομένων εταιρειών και τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30.6.2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 772 του Βελγικού Κώδικα Εταιριών και του ελληνικού νόμου 3777/2009 για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κατ’ εφαρμογή της οδηγίας 2005/56/ΕΚ σχετικά με τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών.
4. Στο πλαίσιο της σχεδιασθείσης αναδιάρθρωσης, η απορροφώσα εταιρία Viohalco S.A. εν συνεχεία θα απορροφήσει την εταιρία Cofidin S.A., επίσης εταιρία συμμετοχών με έδρα το Βέλγιο και μέτοχο κατά 13,3% της απορροφώμενης ελληνικής εταιρίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Συνεπεία της ολοκλήρωσης των παραπάνω συγχωνεύσεων, οι μέτοχοι της εταιρίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με εισηγμένες μετοχές της απορροφώσας εταιρίας Viohalco S.A. που θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών. H σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε μία (1) μετοχή της ViohalcoS.A.για κάθε μία (1) μετοχή της BΙΟΧΑΛΚΟ.
5. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των συγχωνευομένων εταιρειών και των κατά περίπτωση αρμοδίων εποπτικών αρχών. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου 2013.
6. Με την αναδιάρθρωση σκοπείται η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και η δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιριών.
7. Η εταιρία σύμφωνα με το νόμο θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τη διαδικασία συγχώνευσης.
Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου