Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

"Πολιτικοί" και Ιστορία! (Από τον πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

"Νέος" γραμματέας της ΝΔ ονόματι Παπαμημήκος
Συνεντευξιάζεται στο ραδιόφωνο με τον κ. Χατζηνικολάου και τον Παπαδημούλη και λέει τούτο το… αμίμητο του Μιμίκου: "Οι Κυρυσχάδες ήταν εμφυλιοπολεμική ενέργεια"!
Όσο ξέρει ο γράφων από ατομική ενέργεια, άλλο τόσο γνωρίζει και ο "νέος ηγέτης" από Ιστορία!
Τι κρίμα, ένας νέος άνθρωπος να παπαγαλίζει και να αναμασά την ξύλινη γλώσσα, χρησιμοποιώντας τις γνωστές παπαρολογίες, αγνοώντας την πρόσφατη ιστορία της χώρας και μάλιστα την Εθνική Αντίσταση.
Με τέτοιους "νέους" πολιτικούς, πού να πάει η Ελλάδα; Θα έλεγα ότι και ο έτερος συνομιλητής δεν έδωσε τη δέουσα απάντηση περιοριζόμενος μόνο στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προσθέτω για ενημέρωση, προεχόντως του στελέχους της ΝΔ ότι: Το Εθνικό Συμβούλιο -αντέχουν οι… αντιρατσιστές το "Εθνικό"- με το ψήφισμα Α΄ της 27/5/1944 και το άρθρο 2 όρισε ότι: "Η Αυτοδιοίκηση και η Λαϊκή Δικαιοσύνη είναι θεμελιώδεις θεσμοί του δημόσιου βίου των Ελλήνων".
Με βάση αυτή την Προγραμματική Απόφαση, ακολούθησε η υπ' αριθ. 55 Πράξη της ΠΕΕΑ, της 12 Αυγούστου 1944, με την οποία θεσπίστηκε ο "Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης", με 83 άρθρα (για το ζήτημα αυτό βλ. "Δελτίο Πράξεων και Αποφάσεων της ΠΕΕΑ" εκδ. "ΟΛΚΟΣ", Αθήνα 1976, σελ. 51 και 61-86).
Περισσότερα στις εργασίες μου:
1.   "Η αλήθεια για την καταγωγή και εφαρμογή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελεύθερη Ελλάδα της κατοχικής περιόδου", στο 4/1980 τεύχος του περιοδικού "Τοπική Αυτοδιοίκηση".
2.   "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της κατοχικής περιόδου, ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΠΕΕΑ", στο ίδιο, τεύχ. 5-6/1981.
3.   "Ο θεσμός των συνοικιακών συμβουλίων στα πλαίσια της αντιστασιακής νομοθεσίας της Ελεύθερης Ελλάδας", στο ίδιο, τεύχ. 2-3/1982.
4.   "Ο θεσμός των δημοτικών και κοινοτικών δημοψηφισμάτων και των δημοτικών συνελεύσεων στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΠΕΕΑ", στο ίδιο, τεύχ. 5-6/1983.
5.   "Η θεσμοθεσία της Εθνικής Αντίστασης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση", στην "Επιθεώρηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης", τεύχ. 40-42/1991).
Τα γράφω αυτά γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί να μελετήσει. Μιλούν οι πάντες σχεδόν από ό,τι γνωρίζουν από τις εφημερίδες και από "ακούσματα"!
Όμως, αξιότιμε κύριε Παπαμημήκο, επειδή ενδέχεται να κυβερνήσεις -όπως τόσοι άλλοι άσχετοι- καλό θα είναι ως νέος άνθρωπος να μοχθήσεις να μάθεις.
Η γνώση, διδάσκει η Διαλεκτική Λογική, "έχει ιστορικό περιεχόμενο και δεν βγαίνει ξαφνικά, όπως η σφαίρα από την κάννη του όπλου" (βλ. Μ.Μ.Ρόζενταλ: "Αρχές Διαλεκτικής Λογικής" εκδ. "Γκαγκάριν", Αθήνα 1962, σελ. 67).
Η νεότητα και μόνον δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, δεν πρέπει να είναι επαρκής τίτλος ανάδειξης σε θέσεις και κυβερνητικά πόστα που καθορίζουν τις τύχες του "κυρίαρχου" λαού και της πατρίδας.
Λίγη μελέτη δεν κάνει κακό.

Αθήνα, 11/08/2013
Ο αντιδημοφιλής πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου