Η Ελλάδα περιέρχεται σε δεινή κατάσταση και γι' αυτό το σύστημα της χρεοκρατίας ετοιμάζει "συγκυβέρνηση" με άγρια καταστολή. Τα προμηνύματα τα είδαμε στις 11 του μηνός με την ανελέητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών.
Η αξιοθρήνητη συμπεριφορά των πολιτικών μας, των τιμητών του ψεύδους, της μηχανορραφίας, της ιδιοτέλειας και της ανομίας, υπήρξε η βασική αιτία της εξευτελιστικής de facto χρεωκοπίας της σύγχρονης Ελλάδας που με περισσό θράσος συνεχίζεται.
Το "επικυρωμένο" πρόγραμμα Ζάππειο ΙΙ, του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί ένα άλλο πρόγραμμα, μια άλλη συνταγή παρόμοια των ολέθριων οικονομικών πολιτικών του παρελθόντος, που μας οδήγησαν στη σημερινή οικονομική άβυσσο, την μεγαλύτερη μετά από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, που χωρίς ντροπή ονομάσθηκε "επανεκκίνηση με δημιουργικό σοκ" και προκάλεσε την ικανοποίηση και τα χαμόγελα των βιομηχάνων και της ολιγαρχικής τάξης, αποτελεί μια κακή συνταγή επίλυσης των προβλημάτων που μαστίζουν την Ελληνική οικονομία.
Αυτή την πολιτική της κοινωνικής απορρύθμισης και της αδικίας επιθυμεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζει, αλλάζοντας απλώς σκυτάλη και τον ρόλο της "μαριονέτας" σε αυτό το άθλιο δόγμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν είναι τίποτε διαφορετικό από την επανίδρυση της Μεσαιωνικής φεουδαρχίας. Γι' αυτό δεν έγινε καμία αναφορά στο πρόγραμμα, ότι υπάρχει και άλλη μια λύση που ονομάζεται "εξωτερική υποτίμηση" (external devaluation), γιατί αυτή συνεπάγεται την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, την δραχμή, το ευρώ της εποχής της ξακουστής αθηναϊκής δημοκρατίας.
Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μια κατά μέτωπον σύγκρουση με τους χρηματοδανειστές της χώρας, που αρχικώς θα προσπαθήσουν να μας αποκλείσουν από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, διότι έχουμε τα επιχειρήματα και την τεκμηρίωση ενός αποτυχημένου προγράμματος αυστηρής λιτότητας, που ενώ καταδυναστεύει την κοινωνία, έχει αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 42 δις ευρώ μόνο το 2010! Αυτή η κίνηση ίσως είναι επώδυνη για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα, αλλά είναι απίθανο ότι τα κόστη αυτά θα είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με τα πολλά χρόνια βαθιάς ύφεσης, στασιμότητας και μεγάλης ανεργίας, που προσφέρουν οι Ευρωπαϊκές αρχές. Κανένας ηγέτης με αίσθημα ευθύνης, ούτε ο δημοκρατικός λαός, πρέπει να αποδεχθεί αυτού του είδους την κατοχή και την τιμωρία για ολόκληρη την χώρα.
Σπύρος Λαβδιώτης, οικονομολόγος, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
16 Μαΐου 2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου