Το Βιώσιμο χρέος και…….
-Σοκ και δέος.
-Είσαι σκουπίδι.
- Τότε που ο καρκίνος κτύπησε στο σπίτι μου, πριν 15 χρόνια, είχα πίστη και εισόδημα. Οι τράπεζες, λες και ήξεραν πως ήθελα λεφτά για τους γιατρούς και μου έστελναν η μία μετά την άλλη κάρτες και προεγκεκριμμένα δάνεια.
Για τρία χρόνια με αναλήψεις από κάρτες και δάνεια τάϊσα, στην Καλιφόρνια, στην Φλώριντα, στο Νοβοσιμπίρσκ, στο Καρολίνσκα, στην Κύπρο και στο Ανόβερο, το θεριό με λεφτά από κάρτες και δάνεια.
Οι Έλληνες γιατροί, δεν δεχόντουσαν να χρησιμοποιήσουν τα φάρμακα που υποδείχθηκαν, που τώρα βέβαια σώζουν κόσμο εγκεκριμένα πλέον από το drugs and food αφού αρνιόταν το ΕΜΕΑ του Λονδίνου.
Το θεριό δεν νικήθηκε. Τα λεφτά που είχε εγκρίνει το δημόσιο δεν καταβλήθηκαν. Το δικαστήριο διέταξε μεν, το Δημόσιο όμως δεν πληρώνει. Πλήρωνα. Κάποια χρέη έμειναν.
Το χρέος μου σήμερα είναι πάνω από 100.000 € και επιβιώνει επειδή, τα επιτόκια του είναι υπερβολικά υψηλά και οι καταβολές μου δεν περνούν στην μείωση του κεφαλαίου της οφειλής, εν όσω και ο τρίτος - το Δημόσιο δεν μου καταβάλλει τα οφειλόμενα.
Το εισόδημά μου είναι 2.300 € και πηγαίνει όλο στις δόσεις, αγοράζω και ζω από τις κάρτες που προσθέτουν στο χρέος με το υψηλό επιτόκιό τους.
Ήρθε ο Νόμος 3869/08 για τα Υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αναρτήθηκε το Δίκαιο του ‘‘Συνετού Δανεισμού’’.
Το χρέος μου όμως είναι ‘‘ΒΙΩΣΙΜΟ’’ επειδή συνεχίζω και πληρώνω με όλο το εισόδημά μου, γίνονται ανανεώσεις δανείων και έτσι δεν έχει κολλήσει.
Δεν θα πουλήσω, πατρικά, γιατί δεν απόκτησα άλλα. Κουτσοπηγαίνω.
Το χρέος μου λοιπόν είναι ‘‘ΒΙΩΣΙΜΟ’’.
Μετά από αυτό το συλλογισμό. Προσπαθώ να κάνω αναλογισμό και να κατανοήσω την ίδια φράση του Υπουργού ΄΄Το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο΄΄, θα ξαναβγούμε στις αγορές το 2012. Αλλά και αυτό του κου Κάν, ΄΄Η Ελλάδα δεν θέλει αναδιάρθρωση του χρέους, θέλει να το πληρώσει΄΄.
Η διαφορά μου με τον Υπουργό, είναι, πως αυτός θέλει να διατηρεί το ‘‘ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ’’, ενώ δεν έχει, ούτε δημιουργεί, εισόδημα για να καλύπτει τις δόσεις, αλλά και παράξενα περισσότερο, να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές,
Ενώ εγώ, όπως και κάθε ένας, θέλω χαμηλότερα επιτόκια, όπως οι άλλοι πολίτες στην Ευρώπη, και να πάρω αυτά που μου χρωστούν για να ξεχρεώσω το χρέος, που μου κάνει το ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ.
Εργάστηκα 42 χρόνια τραπεζικός, (ενώ ο κ. Υπουργός έχει λιγότερα).
Επειδή πιστεύω λοιπόν, πως ο συλλογισμός μου αυτός, που κατευθύνεται στην δική μου βιωσιμότητα, και όχι στην βιωσιμότητα των διεθνών και εγχώριων τοκογλύφων, είναι σωστός και λόγω πείρας, τον προτείνω και στον κύριο Υπουργό.
Το προτείνουν και όλοι οι Έλληνες που νοιάζονται για την βιωσιμότητά τους και δεν νοιάζονται καρφί, ποια τράπεζα θα κλείσει και ποια δεν θα κλείσει όταν σταματήσει η αιμορραγία του Έθνους, το αλισιβερίσι των δανείων και των υποχρεωτικών προμηθειών των συμβαλλομένων μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Ο δανεισμός πρέπει να είναι συνετός και η παράβαση επιφέρει απώλεια στον δανειστή.
Το χρέος πρέπει να αναλαμβάνεται με ηθικούς κανόνες για την βοήθεια της οικονομίας και όχι των τραπεζοκαζίνων, λέγε απλά τραπεζικά καζίνο με σημαδεμένες ρουλέτες.
Πράγματα που ξέρει και η κουτσή Μαριώ κύριε Υπουργέ.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να ελέγχουν την οικονομική λειτουργία για την ηθική της, και τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, αν τα κέρδη του αφιονισμένου 17% τα έκαναν κεφάλαιο η τα πήγαν στις Μαλβίδες νήσους.
Αν τα πήγαν στις Μαλβίδες νήσους, η διαπίστωση είναι απλή υπόθεση του Υπουργού, μόνο αν θέλει όμως, να ελέγξει τα εναλλακτικά λογιστικά βιβλία των τραπεζών και τις πιστωχρεώσεις και το πανηγύρι του διαβόλου τον τρελό χορό των αντιλογισμών.
Η σταθερότητα της περιστροφής της γης διαταράσσεται από τις τράπεζες.
Έλεγχος στις τράπεζες κύριοι εκλεγμένοι των κοινωνιών.
Έλεγχος σε βάθος χρόνου και στο απύθμενο βάθος των λογιστικών χρεωπιστώσεων, των αντιλογισμών και των εναλλακτικών βιβλίων των τραπεζών.
Τώρα κυκλοφορούν όλες οι πληροφορίες, όχι από την τηλεόραση η τις εφημερίδες, αλλά από το θεριό που λένε, τον Δαίμονα του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, πως δεν αφήνει τίποτα κρυφό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου