Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μ. Γλέζος και ΝΑΤΟ (Πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα θέματα, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Επιτροπής. (http://ethnikonthematon.blogspot.gr)

--  Μ. Γλέζος και ΝΑΤΟ
-- Μία ιστορική επιβεβαίωση της αυτοκτονίας του φρουρού της Ακρόπολης Κουκίδη, τον Απρίλιο του 1941
-- Η Γερμανική σημαία και οι Γλέζος – Σάντος
    Γεγονός αναμφισβήτητο

 Μ. Γλέζος και ΝΑΤΟ

Καταρχάς να συγχαρώ τον Μανώλη για τον εκλογικό του θρίαμβο με τους ψήφους που του έδωσε ο «Κυρίαρχος» λαός.
Γράφοντας αυτά σκέφθηκα πόσο αλλάζουν οι καιροί και οι άνθρωποι.
Θυμήθηκα, λοιπόν, τις εκλογές του 1951, που ο ραδιοφωνικός σταθμός «φωνή της Αλήθειας» - που εξέπεμπε από το Βουκουρέστι και ήταν ραδιοφωνικός Σταθμός του εκτός νόμου ΚΚΕ – να κάνει τούτη την έκκληση: «ψηφίστε το φυλακισμένο ήρωα της Ακρόπολης Μανώλη Γλέζο».
Να κάνω εδώ μια παρένθεση για να σημειώσω ότι στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη τόσο τυφλό πολιτικό πάθος, ώστε να υπάρχουν Έλληνες που αμφισβητούν την ηρωϊκή πράξη Γλέζου – Σάντα, πάνω στην Ακρόπολη.
Για τους άπιστους αυτούς Θωμάδες δημοσιεύω σχετική ανακοίνωση του Γερμανικού Φρουραρχείου. Παρακάμπτοντας όλες τις πολύχρονες διώξεις του Γλέζου σημειώνω ότι υπήρξα ο μόνος ίσως που γνωστοποίησα το αυτοδιοικητικό σκίρτημα –πείραμα, το οποίο επιχείρησε ως κοινοτάρχης του χωριού του, της Απειράνθου Νάξου το 1988.
Ήταν μια απόπειρα ανασύστασης των Γενικών Συνελεύσεων των κατοίκων, την οποία χαρακτήρισα ως ουτοπική (βλ. το σχετικό μου άρθρο: «Το πείραμα της Απειράνθου Νάξου» στην εφ. «24 ΏΡΕΣ», της 6-7-1988).
Είναι γνωστό ότι ο Γλέζος υπήρξε ηγετικός πολιτικός παράγων της ΕΔΑ από την ίδρυση της έως την δικτατορία του 1967 και συνεπώς συνετέλεσε στη διαμόρφωση της θέσης, για την πολεμική της κατά του ΝΑΤΟ.
Ο γράφων όλα αυτά τα χρόνια (1952-1967) αγωνιζόμενος μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ συμπορεύτηκε με το καθημερινό της, σχεδόν, σύνθημα της: ΕΞΩ από το ΝΑΤΟ.
Πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι η ΕΔΑ από την ιδρυτική της Διακήρυξης έθεσε το θέμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και «τη συμμετοχή της Ελλάδος στο Ατλαντικό Σύμφωνο» (βλ. Τ. Τρίκκα: «ΕΔΑ - 1951 - 1967», τομ. Α. εκδ. «Θεμέλιο», Αθήνα 2009, σελ. 136).
Όπως γράφει ο Τρίκκας κατά τη συζήτηση της κυρώσεως της συνθήκης ένταξης της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, που έγινε στην βουλή στις 18-2-1952, «οι οκτώ βουλευτές της ΕΔΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο» (βλ. οπ. π. σελ. 180).
Στην πορεία του χρόνου, η ΕΔΑ όλο και περισσότερο και όλο και πιο έντονα θέτε το θέμα της εξόδου της χώρας από το ΝΑΤΟ (βλ. π.χ. Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της 10-9-1955,
οπ. π. σελ. 309.
Αυτός ο αγώνας της ΕΔΑ θα συνεχιστεί έως το 1967 (Σχετικά ντοκουμέντα και αποφάσεις συνεδρίων της βλ. στο εμπεριστατομένο δίτομο έργο του Τ. Τρίκκα, το οποίο παραλογίζει ο Μ. Γλέζος ).
Των πραγμάτων ούτως έχουν ερωτώ τον ανυποχώρητο αγωνιστή Μ. Γλέζο: «ποια είναι τώρα η στάση του μετά την επίσημη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα ότι: «Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ»;
Μανώλη Γλέζο: Με το φορτίο των αγώνων σου. Οφείλεις μια απάντηση.

Αθήνα, 28/05/2014
Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)
Για επικοινωνία πατήστε το λινκ της επιτροπής.

Η Γερμανική σημαία και οι Γλέζος – Σάντος

Το «Ελεύθερον Βήμα» της 1ης Ιουνίου 1941 δημοσιεύει πρωτοσέλιδη ανακοίνωση του Γερμανού φρουράρχου η οποία λέει: «Κατά την νύκτα της 30ης προς την 31ην Μαΐου υπηξερέθη η επικής Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία παρ’ αγνώστων δραστών. Διενεργούνται αυστηραί ανακρίσεις. Οι ένοχοι και συνεργοί αυτών θα τιμωρηθώση δια της ποινής του θανάτου».

Εν Αθήναις τη 31 Μαΐου 1941
Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ    

Η εφημερίδα είναι προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο αρκεί να την αναζητήσει στην επανέκδοση της στο σχετικό Β. τόμο (1932 - 1941), σελ. 211.
Εκεί θα διαβάσει και το σχετικό σχόλιό της.

Αθήνα, 28/05/2014
Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)
Για επικοινωνία πατήστε το λινκ της επιτροπής.


Μία ιστορική επιβεβαίωση της αυτοκτονίας του φρουρού της Ακρόπολης Κουκίδη, τον Απρίλιο του 1941

Πολλά θρυλούνται γύρω από την ηρωική πράξη του Κουκίδη  που ήταν φρουρός στην Ακρόπολη όταν οι Γερμανοί ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο να υποστείλουν την Ελληνική σημαία και να την, αντικαταστήσουν με τη Γερμανική. (27 Απριλίου 1941).
Ο φλογερός πατριώτης δεν άντεξε αυτή την εθνική προσβολή και τυλίγοντας το κορμί του με τη γαλανόλευκη έπεσε στο κενό αρνούμενος να πέσει στα χέρια των κατακτητών.
Σε όσα κατά καιρούς γράφτηκαν για το ιστορικό αυτό γεγονός παραθέτω ως επιβεβαίωση ετούτες τις αράδες, που προέρχονται από Βρετανούς ιστορικούς.
Αφού, λοιπόν, οι Βρετανοί ιστορικοί περιγράφουν την κατάληψη των Αθηνών και τη λεηλασία τους, που έγινε στις 27 Σεπτέμβρη του 480 π.χ., από τους Πέρσες, συνεχίζοντας σημειώνουν: «Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Βασιλέας (Ξέρξης) περιήλθε σε κατάσταση αμηχανίας «επί αρκετό χρόνο», λόγω της αδυναμίας του να κυριεύσει την Ακρόπολη. Αλλά την επομένη η μέρα (σ.σ. δηλαδή την 28η Σεπτεμβρίου) ήρθε το τέλος. Ορισμένοι πέρσες σκαρφάλωσαν από ένα απόκρημνο μονοπάτι και εισέβαλαν στην Ακρόπολη». 
Να, λοιπόν, οι παράλληλοι βίοι της φυλής των Ελλήνων, των οποίων η πράξη αποδεικνύει το αδιάσπαστο της συνέχειάς της.
Τι έκαναν τότε οι Αθηναίοι υπερασπιστές της Ακρόπολης; 
Μας το λένε οι διακεκριμένοι Βρετανοί ιστορικοί: «Μερικοί από τους υπερασπιστές προτίμησαν ν’αυτοκτονήσουν πέφτοντας από το βράχο, (όπως έπραξε ο Έλληνας φρουρός το 1941), παρά να δουν την πόλη τους σκλαβωμένη, ενώ άλλοι έτρεξαν προς το ιερό της Αθηνάς, όπου σφαγιάστηκαν ανηλεώς» (Το γεγονός καταγράφεται στην: «Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας», εκδ. του Παν/μιου του Καίμπριτζ, Λονδίνο 1988, επανέκδοση από την εφ. «Τα Νέα», Αθήνα, 2005, τομ. 2ος, σελ. 286).
Αν το γεγονός δεν είχε ιστορική βάση οι Βρετανοί ιστορικοί δεν είχαν κανένα απολύτως λόγο να αναφερθούν σ’αυτό και μάλιστα σε παρένθεση.
Αυτά για την ιστορία.


Αθήνα, 28/05/2014
Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)
Για επικοινωνία πατήστε το λινκ της επιτροπής.Πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου