Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Βρήκαμε την ψυχή της Ελλάδας, κρυμμένη σε σπόρους (Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.)

Αθήνα, 19  Ιουλίου, 2013.  
Βρήκαμε την ψυχή της Ελλάδας, κρυμμένη σε σπόρους
Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
Στα χνάρια του Μέγα Αλέξανδρου τα βήματά των ανθρώπων του Κινήματος, αυτές τις μέρες, σε αναζήτηση της Ζειάς του Ομήρου. Του Δημητριακού που συνέβαλλε στη φυσική και πνευματική υγεία των προγόνων μας.
Εδώ λοιπόν από τη Μεσοποταμία, όπου γράφονται αυτές οι γραμμές, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Μια που μπροστά μας, λέξεις, χρώματα και αρώματα, ορθώνονται παντού. Για να μας θυμίζουν πως έξω από την Ελλάδα της καταστροφικής μανίας των Νεοταξιτών, των τοκογλύφων, των κομμάτων, των συντεχνιών και των μισαλλόδοξων κομπλεξικών, υπάρχει η ψυχή μιας άλλης Ελλάδας. Γεμάτης φιλόξενα βλέμματα για τους Γιουνάνις (Ίωνες), που ήλθαν από μακριά και ψάχνουν για αρχαίους σπόρους δημητριακών.
Έτσι, καθώς τα βήματά μας στα θερισμένα χωράφια χωριών και κωμοπόλεων που έχουν (ακόμη σε πείσμα των καιρών) αρχαιοελληνικά ονόματα, σκοντάφτουμε πάνω στην ιστορία που είναι ακόμη ζωντανή, όχι μόνο σε επιγραφές και απομεινάρια των καιρών, αλλά στην ψυχή των σπόρων.
Ούτε ένας ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά πάνω από 11είδη, είναι οι αρχαίοι σπόροι που βρήκαμε. Σε κάθε μας βήμα, στις όχθες του Ευφράτη, διαφορετικά είδη δημητριακών. Και το καθένα από αυτά, για διαφορετική χρήση. Άλλο για να φτιάχνει ψωμί, άλλο ζυμαρικά, άλλο πίτες, άλλο γλυκά, άλλο για να ταΐζονται τα ζωντανά των νοικοκυριών. Άλλο αψύ, άλλο ανθεκτικό για μέρες, άλλο αρωματικό, άλλο σκοτεινό και άλλο χρυσαφί.
Μια ποικιλία που θυμίζει έντονα, την ομορφιά των Λαών της Μεσοποταμίας, όπως τα χρώματα στις φορεσιές των γυναικών. Πότε σκοτεινά και μυστηριώδη, πότε πολύχρωμα σαν τις εναλλαγές της άμμου και των ξερών λόφων με τις οάσεις, ή ακόμη με το χρυσοκόκκινο ηλιοβασίλεμα στην έρημο.
Βρήκαμε τους αρχαίους σπόρους. Τους συλλέγουμε και με τη βοήθεια του Θεού, θα τους φέρουμε στη Πατρίδα. Να τους σπείρουν οι αγρότες μας, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα σε αυτήν την χώρα όπου μόνιμος παρανομαστής της τα τελευταία χρόνια, είναι η απόγνωση και η απελπισία.
Μα πάνω απ’ όλα, για να ξαναπούμε, τιμώντας την κληρονομιά των προγόνων μας:
…κι όταν ξανασπαρθεί ο σπόρος ο πρώτος ο αγνός, θα’ ναι και το σημάδι ότι είναι καιρός, να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση…
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου