Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΙΓΙΣΤΗ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ> Γιατί μας προσβάλει η επίσκεψη Μέρκελ

https://kourdistoportocali.com/news-desk/giati-mas-prosvali-episkepsi-merkel/
Ηθική αυτουργός του αμεταρρύθμιστου πελατειακού κράτους
H πιο αποτυχημένη άτυπη ηγέτης της Ε.Ε. ήρθε να επιθεωρήσει το κράτος-έκτρωμα που φέρει την υπογραφή της. 11 εκατ. Ελληνες είχαμε την ατυχία να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι μόνο οι Ελληνες πολιτικοί τόσο νοσηρά ανεπαρκείς και θιασώτες του πελατειακού κράτους.

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Αντιστοίχου επιπέδου μπορεί να είναι και η ηγέτης της πιο ισχυρής Ευρωπαικής χώρας. Για όλους εμάς τους συντελεστές του Κουρδιστού Πορτοκαλιού αυτή η διαπίστωση ήτο από τις μεγαλύτερες πολιτικές απογοητεύσεις της μεταπολίτευσης.
Η καιροσκόπος Μέρκελ κανάκεψε το εγχώριο πελατειακό κράτος, εξέθρεψε πελατειακές λογικές, ανέχθηκε την μη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τις πελατειακές λογικές των Ελλήνων πρωθυπουργών, την μη μεταρρύθμιση του κράτους. Η ίδια είναι η ηθική αυτουργός στο στήσιμο της πέτσινης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές παίρνοντας το ρίσκο να μπούμε πολύ σύντομα σε νέα μνημόνια και να αποδειχθεί με το πιο ηχηρό τρόπο το φιάσκο που θα φέρει την υπογραφή της.
Η γερμανίδα καγκελάριος ήταν μεγάλη απογοήτευση για τους σκεπτόμενους Ελληνες και είναι φυσικό επακόλουθο τα κλιμάκια της Τρόικας που κάθε τόσο κατέφθαναν στη χώρα μας να λειτουργούν κάτω από τις οδηγίες της. Για τα ελληνικά μνημόνια και τον τρόπο εφαρμογής τους θα έχουμε για χρόνια να διηγούμαστε και να αναλύουμε το μεγάλο φιάσκο. Αλλωστε με αυτή την αντιμετώπιση από μέρους της ηγέτιδος Γερμανίας εξασφαλίσαμε την μόνιμη εμπλοκή της χώρας μας σε ένα αέναο μνημόνιο.
Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα γι΄αυτούς τους λόγους είναι προσβλητική για τους αξιοπρεπείς Ελληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου